Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A siker propaganda ellenére...

A siker propaganda ellenére miért ilyen ótvar csöves a munkaerőpiac és a bérszínvonal Magyarországon?

Figyelt kérdés

Junior fejlesztőként még csak állást sem tudtam találni, még ilyen alja nettó 250-300 ezer forintért sem, Budapesten sem, úgy hogy IT diplomám van. Erre meg Bécsben egy nemzetközi nagy cégnél ahol világszerte 1700 fejlesztő dolgozik, az osztrák telephelyen egész végetlenül 80%-ban magyar fejlesztők dolgoznak. Sokkal rendesebben voltak az interjún is, a főnök mondta hogy nagyon keresnek embert mert nincs aki dolgozzon de rengeteg munka lenne. Felvettek a legelső helyre külföldön ahova jelentkeztem, a bérigényemnek pedig benyomtam ilyen nettó 1 millió-nak megfelelő összeget, kérdeztem hogy ez reális-e, egyből rávágta hogy reális és még +15% bónusszal megdobta és albérletet is segítenek keresni és egy ideig fizetik a lakbér felét.

Döbbenet. Micsoda különbségek vannak. Magyarországon a siker propaganda ellenére miért ilyen csöves szar a helyzet a munkaerőpiacon?

Nincs is munkaerőhiány. Ha az lenne, nem válogatnának ennyire a munkaerő között, nem lenne ennyi munkanélküli, és nem bánnának úgy a munkavállalóval mint egy kutyával az interjúkon. Nyugaton, ott valóban munkaerőhiány van, itt nincs.

#politika #balkáni bérek #balkáni csöves munkaerőpiac
2022. ápr. 1. 15:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
65%

Aham kérdező, az unokatesóm és a férje meg kiber biztonságosok, és azt számolták hogy életvitelben már nem éri meg nekik kimenni Németo-ba.

Nagyon hihető. 🙄

2022. ápr. 1. 15:57
 12/20 anonim ***** válasza:
82%
Tényleg nem hihető. Csak a szokásos politikai fröcsögés.
2022. ápr. 1. 15:59
 13/20 A kérdező kommentje:

"Igen. Nagyon életszerű, hogy valaki 1 millát keres és eljön ide sírni"

Nem sírni jöttem ide... De amúgy ha Magyarországon múlna lenne miért. Ha nem tudnának támogatni a szüleim és nem mehetnék ki külföldre, szó szerint CSÖVES lennék itthon, mérnökinfós diplomával.

2022. ápr. 1. 16:02
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Értjük, papír meg van, de egyebként szerencsétlen vagy.

Kérdés, ki fizetett a diplomádért? Csak nem állambácsi?

2022. ápr. 1. 16:04
 15/20 anonim ***** válasza:
58%

A kérdező az ismerősöm is igazat mondd. Anno 2019-ben kezdett el melózni Bsc mérnök infóval Budapesten és én láttam a bérpapírját hogy nettó 120 körüli fizetése volt amikor felvették. PROGRAMOZÓNAK.

Nem azért kapott annyiért munkát mert lúzer volt, hanem mert több hónap álláskeresés ide vezetett. Hogy végül ebbe is bele kellett mennie, mert legalább munka.

Na, ilyen fizetésből Budapesten gyakorlatilag lehetetlen megélni, ő is segítségre szorult. Utána kicsit jobban keresett már, de nem azokat az összegeket amiket itt szoktak írogatni a mocskos trollok.

Szerintetek ez normális egy Bsc műszaki diplomával? Ti teljesen hülyék vagytok?

S az is igaz hogy felvették Bécsbe, ezt is tanúsíthatom.

2022. ápr. 1. 16:54
 16/20 anonim ***** válasza:
28%

Na most, ha Bécsben megkínálják egy évi bruttó 50 ezer euróval (neki ennyit ajánlottak) ő junior még, az lebontva havi szintre valóban 1 millió HUF körül van átváltva nettó.

"You would need around 1,427,119.32Ft (3,880.10€) in Vienna to maintain the same standard of life that you can have with 840,000.00Ft in Budapest "

Ez numbeo.com adat ami elég pontos.

Ez azt jelenti hogy a bécsi X fizetés pesti megfelelője a 0,7X.

TEhát 700 nettót kellene kapnia egy juniornak Pesten hogy arról beszélhessünk hogy nyugati munkaerőpiac van.

na, ki kap 700 nettót otthon juniorként? KI?

kI?

TrolloK?

2022. ápr. 1. 17:09
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

#15!

Ha 2019-ben 120e nettot keresett programozóként, akkor egy lúzer. Ha még most is rényál, akkor még nagyobb lúzer.

3 év alatt illett volna elérnie a 400e+ nettót.

Amikor megszűnt az egyik munkahelyem 2018 környékén, akkor az összes programozó azonnal talált magának munkát. Csak az lett munkanélküli, aki pihenni akart 1-2 hónapot.

Tehát a haverod vagy egy óriási lúzer, akinek papírja van, de tudása nincs, vagy te is kamuzol.

Válogasd meg jobban a barátaidat!

2022. ápr. 1. 18:28
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
17es, kamuzik, balázska egy itteni dk-s troll.
2022. ápr. 1. 19:28
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

#18!

Tudom, hogy kamuzik, csak leírtam, hogy ez miért nyilvánvaló. :)

2022. ápr. 1. 22:33
 20/20 anonim ***** válasza:
Én mérnökként végeztem, rögtön kaptam mérnöki munkát 2017ben 160 nettóért. Majd pár év múlva munkahelyet váltottam, 250 nettót kaptam. Majd egészségügyi okok miatt felmondtam és pár hónapra kiestem a munkaerőpiacról amíg rendbejött a gerincem, azóta nem sikerült elhelyezkedni. Biztosan munkaerőhiány van. Én is külföldben gondolkodom.
2022. júl. 16. 06:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!