Miért nem kezd valamit a politika ezzel a felháborító munkaerőpiaci helyzettel?
Voltam nemrég interjún és nem vettek fel, mert állításuk szerint akkora bért mondtam, ami közelebb van az interjúztató vezeőéhez, mint az általuk elképzelt szinthez.
Én a Corvinuson diplomáztam, nem az Óbudain vagy egy vidéki egyetemen.Örüljenek,hogy hozzájuk jelentkeztem.
Az én diplomámmal külföldön is tudnék dolgozni, ha akarnék.
A legtöbb cég fillérb_szó.Legszívesebben belenyomnám az orrukat az ingatlanbazáros oldalakba, meg a kisker láncok újságaiba.Nézzék meg az árakat.Ja, meg azoknak is adnék, akik kevés pénzért mennek el dolgozni, mert miattuk rosszak a bérek.
Nem azért végeztem az ország és egyben közép-kelet-Európa legjobb gazdasági egyetemén,hogy aprópénzért dolgozzak.
Az egyetemen nem ezt ígérték.
Bánom is én,hogy ki a miniszterelnök,de ez a hulladék helyzettel kezdeni kell valamit,tarthatatlan és önellentmondásos.
Magyarországon eltudsz helyezkedni jól fizető állásban diplomával.
Büfészakos diplomával nem tudsz, de annak sehol sincs értéke...
"#51 Ez a "renbe legyen téve az ország" dolog nagyon konkrét javaslat. Szerintem menj és tégy is ajánlatot a parlamentnek egy ilyen új szabályozásra, biztosan nagy sikere lenne és, már holnap túlszárnyalná magyarország még a nyugatot is. Hogy erre eddig senki se gondolt. :D"
Igaz, akkor nem kell rendbe tenni az országot, ez így hibátlan ahogy most van, nem? Vagy attól, mert nem tudom hogyan kell rendbe tenni az országot, akkor már nem is mondhatom, hogy rendbe kéne tenni? Ez olyan, mintha azért nem mondhatnám az autószerelőnek, hogy meg kell javítani az autómat, mert csak annyit tudnék, hogy nem indul. Politikus vagyok? Én ülök több milliós fizetésért a parlamentbe? Nekem kell tudnom, hogy mi a megoldás? Én csak egy ostoba f@sz vagyok, aki nem tudja, hogy mi a megoldás, csak azt látja, hogy máshol meg jobban működnek a dolgok, ha ez nem az adott ország vezetésének köszönhető, akkor minek? És ha annak köszönhető, akkor miért nem lehet elvárni azt a Mi vezetőinktől, hogy igyekezzenek annyira, mint a többi? Na mindegy. Zárjuk le annyival, hogy ostoba vagyok, kár a többi szóért, fáradt vagyok, ne haragudjatok!
#54 Demokráciában a politikai vezetésnek nem az a dolga, hogy "tegye rendbe az országot", hanem az, hogy az emberek véleménye szerint kormányozzanak. Ha szavazók nem tudják, hogy mit kéne csinálni az országgal, akkor a politikai vezetés pontosan ezt fogja tükrözni.
Az autószerelős hasonlat már csak azért is hülyeség, mert az autószerelő egy szakma, és csak az lehet autószerelő, akinek van ilyen képesítése, akár formálisan, akár nem. Olyan viszont nincs, hogy valaki politikusi szakmát tanul, és ezért kerül a kormányba. Csak a választókon múlik, hogy ki ül a parlamentben, akár egy autószerelő is oda kerülhet tőle pedig hiába követeled hogy "tegye rendbe" az országot.
Persze minden jogod megvan arra hogy itt gyakorin más kérdése alatt értetlenkedj, hogy miért nem találja ki valaki a választók helyett, hogy milyen intézkedéseket szeretnének. :D
Miben van kikérve a véleményünk? Engem erről semmiről sem kérdeztek meg. Egy szóval sem mondtam, hogy legyen az egész ország teliplakátolva brüsszeles meg miniferis plakátokkal. Arról sem kérdeztek meg, hogy akarok-e folyamatos állítsuk meg Brüsszel propagandát hallgatni a rádióban. Ez mekkkkkkkkora demagóg duma, hogy a politikusok a nép akarata szerint döntenek?! :D Igen. Nyilváááán, mindig is a népet szolgálták, sohasem a saját malmukra hajtják a vizet, sohasem az olyan megbízásokat helyeznek előtérbe amiből csurran-cseppen ide, vagy ilyen-olyan embereknek protekcióból segítenek így vagy úgy, áh neeeeem! A magyar nép irányítja az Országot! Fogjuk magunkra az inflációt is, meg az egészségügy helyzetét, a tanárokat már nem is említve. Ezek is mind-mind a nép hibája, véletlenül sem a korrupt kormányé. Áááááááh! A kormány az csak ártatlan szende bárány és csak azt csinálja, amit a nép mond neki. De ha a kormány csak a nép akaratát adja vissza, akkor meg minek van választás? A kormány meg B kormány nem ugyanúgy mind a kettő csak azt csinálná amit a nép megválaszt, megszavaz?
Mert politikát nem kell megtanulni? Lehet, hogy nem kapsz a kezedbe egy konkrét politikus szakmunkásbizonyítványt, de eléggé sok gazdasági, politikai meg rengeteg más fogalommal tisztában kell lenni, többek között jogi dolgokkal, nemzetközi jogokkal. Vagy egy gazdaságügyi vagy közlekedésügyi miniszternek sem kell semmilyen szakma? Azt is bárki elvállalhatja? Köztársasági elnök? Arról miért nem szavazhat a nép?
De felteszem újra a kérdést, ha a politikusoknak az ország gazdaságába nincs beleszólása, és az ország színvonalára is csak úgy vannak hatással, hogy a népnek az akaratát teljesítik, akkor mi a különbség A és B párt között, ha mind a kettő a nép akarata szerint cselekszik? Az egyik hatékonyabban tudja a nép akaratt teljesíteni? Akkor az egyiknél jobban fog menni az ország sorsa? Jobb lesz a megélhetés? Akkor megint ott tartunk, hogy a politikának közvetve vagy közvetlen van ráhatása egy adott ország munkaerő piacára és annak bérezésére. Vagy ha nincs, akkor igazából Gyurcsány is visszajöhetne a kormányra, nem? Hisz a fizetést, a megélhetést, az átlagos ember hétköznapi életét amúgy sem befolyásolná, hisz nincs ráhatással.
"#54 Demokráciában a politikai vezetésnek nem az a dolga, hogy "tegye rendbe az országot", hanem az, hogy az emberek véleménye szerint kormányozzanak. Ha szavazók nem tudják, hogy mit kéne csinálni az országgal, akkor a politikai vezetés pontosan ezt fogja tükrözni."
Ez meg olyan, mintha nem egy építészmérnöknek a dolga megtervezni a házat és azt jól kivitelezni, hanem a lakók felelősége ez, hisz Ő csak aszerint tervezi meg a házat, ahogyan azt a lakók szeretnék. Az hogy a végeredmény a végén összedől vagy sem, az a lakók felelősége.
A politikus dolga állításod szerint a nép véleménye szerint kormányoznia. Oké. Viszont onnantól, hogy meg van a nép véleménye, a politikus dolga aszerint JÓL kormányoznia. Mert lehet rosszul is meg jól is kormányozni ugyanazon a véleményt követve. És egy jobban kormányzó politikussal jobb lesz az ország, élhetőbb, ha rosszul kormányoz, akkor meg szarabb lesz az élet és a megélhetés, fizetés, munkanélküliség lesz. Vagy nem ez a kockázata annak, hogy végül melyik kormány fog kormányozni?
Illetve mennyire demokrácia az, ahol ömlik minden médiumból a propaganda? És ne mondd, hogy nem hallod, nem látod! A kormány dolga befolyásolni médiumokon keresztül a választó polgárait egy demokráciában?
#57 Az építészmérnök esetében nem te döntöd el, hogy ki dolgozhat ilyen állásban. Ha tetszik, ha nem, a képviselőket a választók teszik a hivatalba, kvázi a választók a politikusok felettesei. Ki lehet őket rúgni, ha nem tetszik, amit csinálnak a "beosztottak", de ha te magad sem tudod, hogy mit kéne csinálniuk, akkor nem lesz sikeres a vállalkozásod.
Az építészmérnökös hasonlatodban te egy olyan esetet írtál le, amiben te az ügyfél vagy. Ha egy építészmérnök épít egy házat, akkor a felettese nagyon is felelős azért, ha összeomlik az a ház, elég nagy perek szoktak menni ha egy építkezésnek ez a végeredménye, és általában nem az egy szem mérnököt, hanem a céget vonják felelősségre, és annak a vezetését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!