Nem vagyok Fideszes, de szerintetek is görény az EU amiért hagyja hogy Nyugati tagállamok csak úgy megnyissák a munkaerőpiacukat az ukránok előtt?
Ezt milyen jogon? Az EU-n belül van csak szabad munkaerő áramlás, mi jogon nyithatta meg jó néhány Nyugati ország a munkaerőpiacát csak úgy egy EU-n kívüli országnak, csak azért mert háború van ott?
Szerintetek is ez egy görény húzás volt tőlük? Előbb legyen bérfelzárkóztatás a keleti tagállamokban és ha az megvan és még akkor sincs elég munkaerő, akkor lehet közösen egyeztetni hogy kiket is engedjünk be dolgozni. De így? Ez mi?
orbán viktor is megnyitotta előttük már évekkel ezelőtt!
a bérfelzárkóztatást nem az eu-nak kell megoldania hanem a tagállamok kormányainak.
3-as most jó nagy hülyeséget mondtál. 18 és 60 év körüli férfiak nem hagyhatják el Ukrajnát.
Pont a nők és a gyerekek menekültek el.
"Ezt milyen jogon? Az EU-n belül van csak szabad munkaerő áramlás, mi jogon nyithatta meg jó néhány Nyugati ország a munkaerőpiacát csak úgy egy EU-n kívüli országnak, csak azért mert háború van ott?"
És nekünk mégis mi f*sz közünk van hozzá, hogy egyes nyugati országok kiket engednek be dolgozni? Sok panaszt nem hallottam, mikor tízezrével jöttek kis hazánkba az ukránok munkába állni. A francba is, nálunk még magyar és vele együtt EU-s állampolgárságot is lehet vásárolni szerte a világon, miért pont ez verte ki nálad a biztosítékot?
"És nekünk mégis mi f*sz közünk van hozzá, hogy egyes nyugati országok kiket engednek be dolgozni?"
Szerintem pl. ilyenre is gondolhatott a kérdező, hogy az ukránok miatt mondjuk egy magyarnak csökkennek az esélyei a nyugat-európai munkaerőpiacon (ha ki akarna menni dolgozni, vagy kiköltözni.)
Szerintem az a görény húzás, hogy éveken át gáncsoltuk az Ukránokat, ahol tudtuk és egy nyomorult háború kellett hozzá, hogy végre oda tartozhassanak, ahová akartak.
Meg merem kockáztatni, ha nem ilyen lett volna a politikánk, lehet, már EU/NATO tagok lennének az Ukránok és lehet, hogy most nem lenne ez a hábprú.
Mi mit nem adtunk volna egy ilyen lehetőségért 56-ban, és úgy, hogy még egy szomszéd államunk se volt, aki az ellenséggel együtt támadott minket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!