Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor fognak gátat vetni a...

Mikor fognak gátat vetni a megélhetési gyerekvállalásnak?

Figyelt kérdés
2010. okt. 19. 12:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/74 anonim ***** válasza:

"látod a többség cigánykérdést csinált belőle...:)"

Mert az is. Ha valaki azt mondja, hogy ugat, harap és szőrös, akkor bocs, hogy a kutyára gondolok.

2010. okt. 20. 11:20
 72/74 anonim ***** válasza:
100%
véletlenül olyan helyen dolgozom,hogy alaposan belelátok a megélhetési nagycsaládok mindennapjaiba és ki merem jelenteni,hogy 1./cigányok,95 %,2./igenis arra hajtanak,hogy a gyerek kapja meg a tartósan beteg státust minden kedvezményével,3./nem érdeke fizetni sem a rezsit, sem az esetleges hitelét, sem semmit, mert elég, ha a megfelelő helyen és módon elsírja magát és/vagy az asztalra csapjon és láss csodát, rögtön születik megoldás a problémájára,úgy,hogy azt ő maga tevőlegesen nem mozdította elő. Miért? Jó lenne,ha végre egyenlőségről beszélhetnénk,és azt hiszem,nem tévedek, hogy a kérdező és családja még nem élvezett semmit ebből a fene nagy jószándékú egyenlősdiből.Én úgy gondolom, hogy előbb a kötelesség,aztán a jog. Mindenütt.
2010. okt. 20. 13:51
 73/74 anonim ***** válasza:

"Hát ,ez nem igaz!már megint a romákkal kell jönni?Hallottam erről a bizonyos esetről és nem érzem magam tájékozatlannak,bár a meglátásunk eltérő lehet."

Na nem tudom hol laksz, de valszeg nem edelényi vagy így kérdem én azt h h mered azt állítani h ez nem igaz?

talán nyomozást folytattál az ügyben?még ha azt mondanád, h te ezt nem hiszed el vagy valami...

Csak úgy megjegyezném mint edelényi, h mikor Oszi felrúgta a bilit, itt az emberek nem azt mondták h "ez komoly??"

Hanem azt h "na és? mi van akkor már 10 évvel ezelőtt is így nyomták!"

De persze ez nem igaz, mert te mint budapesti vagy pécsi (vagy nem tudom hol laksz de biztos nem borsod megye) lakos úgy h fingja nincs az egészről a vita során eldönti h ez nem igaz és kész,hát hol lenne már igaz.

Jah igen a riport, amiben a cigóasszony elismeri, h így küldik az asszonyok, még a gyógyszer nevét is megmondja.

Na ? biztos ő is hazudik mi??

de ezt is meg fogod magyarázni már előre látom.....

2010. okt. 20. 15:04
 74/74 A kérdező kommentje:

15:04 - Bocs, hogy kicsit beleszólok (ma nincs tanfolyamom), én budapesti vagyok, és még engem is foglalkoztat a kérdés. Tudom, hogy van tisztességes roma, és tudom, hogy van ingyenélő roma, tudom, hogy van tisztességes magyar és tudom, hogy van szélhámos magyar, és folytathatnám a sort megállás nélkül, mert van tapasztalat, nem élek problémás környéken, ahol kimozdulni is félne az ember, bár nemrég rongálták meg a zárunkat (9. emelet), le kellett cserélni, zavar, hogy a tisztességes dolgozni akaró, tisztességesen adófizető állampolgár valahogy háttérbe szorul. Ha munkanélküli vagyok, keresem a kiutat, akikről a kérdésem szól (mindegy, milyen a származása), azokat látom, hogy nem dolgoztak még normális munkát tartósan. Az emberen látszik, milyen életet él, akkor is, ha nem ismerem, látszik a tekintetén, a járásán, legalábbis én szoktam figyelni az embereket, ha emberek között vagyok, akár buszon, és még nem ismertem annyira félre senkit, hogy 180 fokos tévedésbe estem volna.

A szüleim 22 évig törlesztették a lakást, a segélyes lakások, mikor megkapják, nincsenek olyan romos állapotban, mint később, mikor már lelakják.

Anyu tanítónő, tudomásul kell vennie, hogy a protekcióst, a valami miatt kivételezett szerepben lévő diákot tolni kell, akkor is, ha kisebbség, akkor is, ha ingyenélő, egyetlen esetben lett ügy, amikor vizsgálták és szétbontották a családot, ott a szülőről egyértelműen meg lett állapítva, hogy elissza, eljátssza a pénzt, a gyerekeket meg verik (mindkét szülő), a gyerekek intézetbe kerültek, még ha nem is a legjobb, de még így is nagyobb biztonságban vannak, mint a szülőknél (én sajnálom a gyerekeket, mert teljesíteni se tudtak semmit, míg otthon a szülőkkel éltek, kezdenek felzárkózni), de az esetek többségében nem lehet mit csinálni, mert nem "akkora" a baj. Nagyszüleim szomszédságában élt gyerekkoromban egy család, jóban voltam a gyerekekkel, a kerítésen keresztül játszottunk, mert nem jöhettek át és én se mehettem át, mindkét szülő ivott, az apjuk korán meghalt, az anyjuk összeszűrte a levet az apjuk testvérével, a gyerekeket küldték italért (nem kisebbségiek, ők nem azok), minden apróságért megverték őket, sokszor lehetett áthallani a sírásukat, a gyerekek szinte rongyokban jártak. Ezeknek a gyerekeknek csak a szüleiknek jó, a gyerekeknek nem biztos, de amelyikre ragad a szülői minta, akiben van erre hajlam, ugyanezt fogja tenni. És az ilyen szülők mégis mindent megkapnak, pénzt, ingyen lakást, elég, ha elsírják magukat, vagy megemlítik a népes családot, akiktől az egyszerű polgár fél.

2010. okt. 20. 15:23
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!