Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Transzfóbnak számítok, ha nem...

Transzfóbnak számítok, ha nem ismerek el egy transz nőt igazi nőnek?

Figyelt kérdés

(Transz férfit se férfinek)

Cisz hetero férfiként szabályosan undorodok a gondolattól, hogy én kapcsolatba kerüljek egy transz nővel. Megtiltanám, hogy részt vegyenek női sportversenyeken, szépségversenyeken stb. Jogilag nem ismerném el nőknek őket.

Ugyanakkor ha meglátok egy csajnak öltözött férfit, még nem fogok rátámadni meg hasonlók. Szóval ha valaki csajnak hiszi magát, akkor felőlem öltözzön annak... de én nem fogom csajnak tartani, meg nem is viselkedek úgy vele.

2023. aug. 22. 16:35
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/121 anonim ***** válasza:
25%

"Az izzadása, a gesztikulációja, a mimikája, az egész lénye férfi marad"

Az izzadás a hormonkezelés alatt a leghamarabb jelentkező változás. A gesztikuláció, mimika, és az egész lénye pedig tanult, további tanulással felül lehet írni ezeket.

"genetikailag akkor is férfi marad"

Mi határoz meg genetikailag egy férfit és nőt? A kromoszómák? Nem olyan rég volt egy (azt hiszem svéd) cikk arról, hogy rengeteg nő, aki szült XY kromoszómával rendelkezett egy vizsgálat során. Tehát konkrét szerv és hormonrendszerrel rendelkeztek, amikkel középiskolai biológiatudás alapján nem kellene. Huh, fura.

Esetleg működés alapján? Merthogy konkrétan, miután hormonkezelés alá esik egy transz, onnantól kezdve ezek a sejtek a biológiai nemi hormonokat nem fogják befogadni, helyette azt fogják, amit pótolnak (tehát az ellenkező biológiai neműt). Aztán így teljesen úgy fognak működni, mint biológiailag egy másik nemű egyedé.

2023. aug. 23. 15:47
 42/121 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
23%

"Nem olyan rég volt egy (azt hiszem svéd) cikk arról, hogy rengeteg nő, aki szült XY kromoszómával rendelkezett egy vizsgálat során."

Azért ezt valamivel igazolni is kéne, mert egyetemes biologia tudás szerint sincsenek XY kromoszómás nők...

2023. aug. 23. 15:53
 43/121 anonim ***** válasza:
37%

Heteró nő vagyok. Engem leginkább a cisz jelző zavar, mert biológiailag született NŐ vagyok, nem pedig cisz.

A transz "nők" számomra nem nők. Biológiailag nyilvánvaló miért nem azok, de lelkileg sem lesznek sosem nők a transzok. Csupán nő imitátorok, ráadásul fogalmuk sincs a nőiességről, teljesen fals képet mutatnak rólunk. Számomra ugyanolyan emberek mint mindenki más, de nőnek sosem fogom tekinteni őket. Ahogy a transz férfiakat sem fogom sosem férfinek tekinteni.

2023. aug. 23. 16:39
 44/121 Sunshinedoll ***** válasza:
90%

Nem, ez tök normális felfogás. A transz nők azok transz nők.

Nem olyan nő, mint én vagy más, biológiai nők, ez nem transzfóbia, ez tény.

Mondjuk attól, hogy undorodsz a gondolattól, meg minek gondolkozol egyáltalán ilyeneken, azt nem tudom, az már inkább aggasztóbb.

Én undorodom a csigáktól, nem szoktam azon gondolkodni h pl. csigát eszek és az mekkora sz-r lehet.

2023. szept. 2. 13:42
 45/121 anonim ***** válasza:
100%
Tehát csak a cisz az igazi?
2023. szept. 2. 19:01
 46/121 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem ha a jelenlétük idegességet és olyan undort váltana ki belőled hogy a közelébe se tudsnál menni akkor azt lehetne fòbiának nevezni.

Ha csak simán ellenszenvesnek találod de más erzest nem vált ki belőled akkor az nem fóbia.

Csak azért mert nem értesz egyet valamivel az nem fóbia.

2023. szept. 16. 20:14
 47/121 anonim ***** válasza:
37%
46-os, senkit sem érdekel a véleményed. Ha ellenszenvesek neked a transz emberek, transzfób vagy. De ha akarod, nevezhetünk népirtáspártinak, gyerekgyilkosnak, vagy szimplán gyűlölködőnek. Melyiket kéred?
2023. szept. 16. 20:36
 48/121 anonim ***** válasza:
22%

🤫🤫🤫 de igen. A kérdezőnek válaszoltam a kerdésére. Te is azt gondolsz amit akarsz, én is és a kérdező is. A véleménnyel semmi gond nincs.

Az egyetlen ember aki gyűlölködés itt az te vagy.

2023. szept. 16. 20:55
 49/121 anonim ***** válasza:
31%
Bocsi, de hogy jön ide a népirtáspárti, gyerekgyilkos?
2023. szept. 16. 21:47
 50/121 anonim ***** válasza:
27%

"Bocsi, de hogy jön ide a népirtáspárti, gyerekgyilkos?"

Öhm, esetleg mert minden csoport dehumanizálása népirtáshoz vezet? Esetleg mert minél elfogadóbb egy társadalom, annál jobban csökkent a gyermeköngyilkosságok száma? A transzfóbok számlájára halottak százmilliói írhatók.

2023. szept. 16. 22:14
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!