Transzfóbnak számítok, ha nem ismerek el egy transz nőt igazi nőnek?
Figyelt kérdés
(Transz férfit se férfinek)
Cisz hetero férfiként szabályosan undorodok a gondolattól, hogy én kapcsolatba kerüljek egy transz nővel. Megtiltanám, hogy részt vegyenek női sportversenyeken, szépségversenyeken stb. Jogilag nem ismerném el nőknek őket.
Ugyanakkor ha meglátok egy csajnak öltözött férfit, még nem fogok rátámadni meg hasonlók. Szóval ha valaki csajnak hiszi magát, akkor felőlem öltözzön annak... de én nem fogom csajnak tartani, meg nem is viselkedek úgy vele.
2023. aug. 22. 16:35
101/121 anonim válasza:
#99 pont azt mondom hogy élj a jogaiddal! Légy önmagad. Vállald magad a világ előtt!
102/121 anonim válasza:
85: az igazit biológiailag ertette a kérdező. Igazi, biológiai=annak született.
Ne tettesd magad hülyének...
103/121 anonim válasza:
#102 kár hogy a kettő nem ugyanazt jelenti.
104/121 anonim válasza:
Akkor mit jelent szerinted, es mit jelent ez az atlag embernek, a tarsadalomnak? A sok lepontozo magyarazza el, mert szerintem igy mukodik ez.
105/121 anonim válasza:
#104 Ja, ha szerinted így működik, akkor mindegy mit mond pl a pszichologia. Te jobban tudod azt is. Mindent is jobban tudsz tények ignoralasa mellett.
106/121 anonim válasza:
En leirtam, hogy ertette a kerdezo. Es meg tobb milliardan. En elhiszem, hogy nonek hiszi magat es masok is elhiszik neki. De attol meg nem igazi no. O transz no, ennyi... ha nem tudja ezt valaki elfogadni, hogy mi a kulonbseg a transz es a biologiai no kozott az inkabb kinos.
107/121 anonim válasza:
Egy tényt se mondtál, mert az amit felhozol csak illúzió. A pszichológusok meg az elmúlt évszázadokban nagyon sok mindent mondtak, ami mara mar kész vicc. Lehet 2-300 ev mulva rajtunk nevetnek majd. Mint ahogy most megbotrankozunk, mert sokkterapiara iteltek a melegeket stb...
108/121 anonim válasza:
#107 akkor ha tévesen értelmez sok ember kifejezéseket, akkor a kifejezés jelentése megváltozik? Ha sokan mondják, hogy a föld lapos, akkor attól lapos lesz? Tömeges tévedés nem validálja a téves információ igazsagkent való beállítását. Olvass utána, a pszichologiai és pszichiátriai álláspontot, és mivel nincs tudományos cáfolata, ezért a jelenleg rendelkezésre álló információra alapozva ez az álláspont. Ha lesz cáfolat, az álláspont megváltozhat, de nem maradhatunk abban az állapotban, hogy semmit nem hiszünk el, mert mi van, ha megváltozik? Ez alapján a gondolkodás alapján, az “igazi” jelzőt is tévesen használod, ugyanis a jelentése “megváltozott”. Ellentmondasz magadnak.
109/121 anonim válasza:
Egy cikk se mondja, hogy rendes, igazi nok a transzok... Egy korrekt transz tudja is magarol, hogy nem teljeserteku no. Pontosan tudod mire irtam, a sokkterapia peldat, szoval szerinted rendben van, hogy kinoztak az embereket,csakmert akkor betegsegnek gondoltak es nem tudták meg megcafolni??
110/121 anonim válasza:
"akkor ha tévesen értelmez sok ember kifejezéseket, akkor a kifejezés jelentése megváltozik? "
Nem teves a kifejezes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!