Vidéken miért nem beszélnek idegen nyelvet?
Rokonaim kanadaiak, az volt a kérésük hogy megakarják nézni az országot, főleg a vidéket, kisvárosokat.
Na már itt éreztem ebből baj lesz.... úgy is lett.
Elvittem őket az országban sok helyre az elmúlt héten, angolul beszéltünk meg néha franciául.
Bárhol kérdeztünk valamit mindenki csak mutogatott meg nézett ránk bambán, tiszta kellemetlen volt....
Azt mondták sok helyen jártak a világon de ilyennel még nem találkoztak.
Bár, most jobban belegondolok, szerintem azért is megy a sivalkodás azon ha valaki teljesen jogosan számon kéri a magyarok szar idegennyelv tudását vidéken, mert mi is volt itt pár éve?
Nyelvvizsga KELL majd a felsőfokú tanulmányokhoz! KELL! Aztán ebbe ők teljes mellszélességgel beleálltak, sokuk akik itt arról makognak, hogy nem is kell tudni idegen nyelvet, mert minek lásd. 42. akkor még egész mást mondtak (42. akkor még TakácsZs5 néven tolta és teli torokból magyarázta, hogy igenis elvárható, hogy mindenki jól beszéljen egy idegen nyelvet) aztán ugye a Fidesz rádöbben, hogy basszus így a jelentkezők fele kiesik, ezt eltörölték, sőt a kimeneti követelmények között sem kötelező már!
ÉS JÉ! kiderül, hogy hát-hát a nyelvtudás nem is fontos, minek-a? Ha úgyse használja? Há1 nem? Há de!
Nem érdekes a nagy színeváltozás? Ennek fényében nem!
Én értem a problémádat kedves Kérdező.
Mivel az angol és a francia világnyelv,azt gondolná az ember, hogy Magyarországon bárhol boldogulni fog ezekkel.
Nem fog, legfeljebb nagyobb városokban.
Tudom, hogy fárasztó egész nap fordítgatni.
A férjem osztrák,aki semmit sem ért a magyar nyelvből.
Ha esetleg arra van dolgunk,a világ legtermészetesebb dolga, hogy én fordítok oda- vissza.
😊😊
Leginkább azért mert az oktatásban sosem a nyelveket erősítették, Nehéz úgy tanulni isten háta mögötti faluban nyelvet ha nincs nyelvtanár, vagy ha van de rossz, vagy cserélődnek de fél évenként kezdi elölről a nyelvet... (Okostelo előtti idők) az öregek max oroszul tudnak... A szegényeknek, a tanulatlanoknak nem a nyelvtanulás a prioritás.
Nincs ennek itt kultúrája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!