Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Vidéken miért nem beszélnek...

Vidéken miért nem beszélnek idegen nyelvet?

Figyelt kérdés

Rokonaim kanadaiak, az volt a kérésük hogy megakarják nézni az országot, főleg a vidéket, kisvárosokat.

Na már itt éreztem ebből baj lesz.... úgy is lett.

Elvittem őket az országban sok helyre az elmúlt héten, angolul beszéltünk meg néha franciául.

Bárhol kérdeztünk valamit mindenki csak mutogatott meg nézett ránk bambán, tiszta kellemetlen volt....

Azt mondták sok helyen jártak a világon de ilyennel még nem találkoztak.

2023. aug. 13. 12:26
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
19%

Lemesz Salgotarjanba a jo palocokhoz, aztan rajossz, hogy ok csak idegen nyelvet beszelnek, mert egy kukkot nem fogsz erteni, ha nem viszel magyar-magyar tolmacsot :)

39F incel

2023. aug. 13. 13:50
 32/54 anonim ***** válasza:
100%
#31 Ahhoz is tolmács kell aki nem hajlandó ékezeteket használni amikor azt hiszi hogy amúgy magyarul ír.
2023. aug. 13. 13:53
 33/54 anonim ***** válasza:
94%

"az egész kérdés alatti őrjöngès egy sértett hiszti azoktól, akik büszkék arra, hogy lusták tanulni..."

Kamu. Érdekes hogy életem 98%-át pont angliában és Franciaországban töltöm és mindkét nyelvet beszélem. Ami rólad nem is biztos hogy elmondható és ennek ellenére nem értek egyet azzal, hogy egyetlen magyar embernek is kötelessége lenne a turisták nyelvét megtanulni és nem a turistának azt a nyelvet ahová megy.

2023. aug. 13. 14:36
 34/54 anonim ***** válasza:
0%

A palmafarol lerangatott filippino vendegmunkasok is leiskolazzak a magyart angol nyelvtudas teren :)

39F incel

2023. aug. 13. 14:50
 35/54 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Én speciel nem sértődtem meg ezen. Azért írtam azt amit írtam. Az én generációm oroszul tanult . Oroszul tudok is valamennyire. Elboldogulok vele. Ha angolul tanultam volna gondolom azzal is így lennék.
2023. aug. 13. 14:56
 36/54 anonim ***** válasza:
78%

14 - "Egy komplett generáció van még köztünk kb 47-50 ev közötti és ennél idősebbek akik a múlt rendszerben tanultak. Max oroszul ne várd el tőlük hogy perfekt beszéljenek angolul franciául nénetül."

Én Debrecenben végeztem az "átkosban".

A gimiben a kötelező orosz mellett angolt és németet tanultunk.

Amikor érettségiztünk akkor németből szinte anyanyelvi szinten, angolul folyékonyan beszéltünk és írtunk.

A mai napig folyamatosan olvasom a cirill írást, és most is folyékony a németem és az angol is jól megy. (hála a szuper tanárainknak!)

Rengeteg helyen jártam szerte a világban, és az angollal mindenhol jól lehetett boldogulni - a némettel, orosszal kevésbé.

Szerintem az angol az a nyelv, amelyikkel bármelyik földrészen meg tudod értetni magad. (még Dél-Amerikában is, ahol a spanyol (és kis részben a portugál) a hivatalos nyelv!)

Én 70 éves vidékiként így látom a helyzetet.

És nagy bűnnek tartom, hogy legalább az angol oktatása Magyarországon nem kötelező vagy legalább általános!

2023. aug. 13. 14:59
 37/54 anonim ***** válasza:
0%
36! Hazaáruló vagy, ha így gondolod! De minimum nem vagy magyar!
2023. aug. 13. 15:04
 38/54 anonim ***** válasza:
33! Nem a magyaroknak, hanem MINDENKINEK, èrted mon ami?
2023. aug. 13. 15:06
 39/54 anonim ***** válasza:
74%

"Hazaáruló vagy, ha így gondolod!"

En is igy gondolom, ugyhogy huzz be meg egy strigulat. Mikor lesznek amugy a potvizsgak a kisegitoben? :)

39F incel

2023. aug. 13. 15:50
 40/54 anonim ***** válasza:
53%
Te nem jársz olyan helyeken, ahol sokan beszélik. Borsodi srácokkal voltam katona és az alapkiképzésem alatti időszakban lejöttek a bázisra olyan őrkatonák terepszemlére hozzánk, akik ott laktak. Az egyik srácra tolmácsot hívtam, pedig csak azt kérdezte meg - a fordítás szerint, - hogy van-e közöttünk kazincbarcikai.
2023. aug. 13. 15:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!