Nyugat-Európában miért olyan olcsók az albérletek az ottani bérszínvonalhoz képest?
Oké hogy egy hangyafingnyit még mindig drágábbak mint itt, de ha a bérszínvonalhoz nézzük arányosan, akkor már egyből sokkal rózsásabb a helyzet. Úgy már azt lehet mondani, hogy kifejezetten olcsó bérelni lakást Nyugaton, mert a fizetésed csak egy kis része megy el lakhatásra. Itthon meg nem ez a helyzet, egy átlagfizetés 60%-a csak a lakhatásra megy.
Nyugaton miért nem ilyen kapzsik a főbérlők, hogy elkérnek egy Nyugati fizetés 60%-át egy garzonért? Ott miért nem "működik a piac"?
Na jó, hasonlítottad a 10+ évvel ezelőtti londont a mostani magyarországhoz. Mondjuk akkor voltam ott kint 1 hetekre, akkor tényleg jó volt a válság ellenére, most nem tudom milyen.
Minden rosszindulat nélkül, most miért nem lépsz? (ha jól értettem, már otthon vagy, nem olvasom már vissza)
Mivel 2 testvérem is ott él a mai napig, így pontosan tudom milyen a helyzet ma. Drágult sok minden, meg közben a fizetés is majdnem arányaiban nőtt. Pl. amikor én ott voltam 12-ben asszem a min. bér (sose annyit kerestem) 6.26Ł\óra volt. Ma valami 11-hez közelít. Évente emelik, nem 20forinttal.
"Minden rosszindulat nélkül, most miért nem lépsz? (ha jól értettem, már otthon vagy, nem olvasom már vissza)" Mikor visszamentem volna már Brexit volt. Előtte meg az ADHD-val törődtem, meg voltak kríziseim az életben, amik miatt jobb volt itthon lenni inkább. Léptem le amúgy utána is, de az a helyzet, hogy nem nekem való az a kevés nap, szezonális depresszióm van, ami télen jön elő, így nem annyira kompatibilis az agyam az angolkák időjárkálásával. Pedig a hőmérsklet sokkal faszbb volna. Anyagilag már mindegy amúgy, de amilyen itthon a poltikai helyzet lehet azelőtt lelépek, mielőtt lehúzzák újra a vasfüggönyt, oszt véletlen a rossz oldalon találjuk magunkat már megint.
" mielőtt lehúzzák újra a vasfüggönyt, oszt véletlen a rossz oldalon találjuk magunkat már megint."
Hát ez már párszor megfordult nekem is fejemben, hogy nehogy rosszkor húzzák le.
Igazából már lehúzták, csak egyelőre még keletebbre van. A baj az, hogy Orbán nem nagyon akarja eldönteni (látszólag), hogy a pirosra, vagy a feketére teszi-e a zsetonjait. Azt hiszi opportunista módon, hogy majd akkor dobhatja be a zsetonokat, amikor már látni, hogy hol áll meg a golyó.
Hát én meg úgy vagyok vele, hogy inkább nem rouletteznék, meg amúgy is azt mutatja a tapasztalat, hogy nem vagyunk ebben jók... Ráadásul a történelem szerint ebben a játszmában a ruszkik elég -EV-s játékot tolnak, és nem látok jobb esélyeket számukra most sem, csak sokkal rosszabbakat. Ez az egyetlen oka annak, hogy lelépnék innen, amúgy hál isten nem kell ezen a fasza magyar munkaerőpiacon boldoguljak, mert akkor már régen nem itt lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!