Nyugat-Európában miért olyan olcsók az albérletek az ottani bérszínvonalhoz képest?
Oké hogy egy hangyafingnyit még mindig drágábbak mint itt, de ha a bérszínvonalhoz nézzük arányosan, akkor már egyből sokkal rózsásabb a helyzet. Úgy már azt lehet mondani, hogy kifejezetten olcsó bérelni lakást Nyugaton, mert a fizetésed csak egy kis része megy el lakhatásra. Itthon meg nem ez a helyzet, egy átlagfizetés 60%-a csak a lakhatásra megy.
Nyugaton miért nem ilyen kapzsik a főbérlők, hogy elkérnek egy Nyugati fizetés 60%-át egy garzonért? Ott miért nem "működik a piac"?
" Egy átlag banki dolgozó többet keres, mint az átlag mérnök németben, na? Verjük ki a pöcsünket rá. :D Idióta"
Verjed, de te sosem leszel átlag banki dolgozó (sem).
Egyébként minden üzenetedet így szignózod? Szép a neved.
"Ebből nyilván arra a következtetésre kéne jussak, hogy UK > Németország, elvégre több német lakik ott, mint angol amott. Nem? Micsoda logika"
Nem, ez csak a szűklátókörűek logikája, illik rád. Aki egy fokkal intelligensebb, az több tényező alapján ítél.
"Te neki álltál családot követelni rajtam, pedig lehettem volna 18éves is."
Nem követeltem semmit. Csak írtam példának, hogy feleséggel, esetleg gyerekkel tuti nem tudnék ott normális életet élni.
Sőt, pénztárosként sem tudnám elképzelni, de még németeknél sem, hogy normálisan lehet élni. Mérnök/Informatikus/Orvos/Ügyvéd, ezeknek áll a világ. Én ebbe pont beleesek, de sajnálom amennyire alul vannak fizetve az eladők, meg amilyen nyomrban dolgoznak pl. a betegápolók (amiből még hiány is van).
Persze vannak akiknek elég, ha lehet enni, inni, sz@rni, huggyozni és böfögni, azokat teljesen kielégíti ez az életforma.
"Verjed, de te sosem leszel átlag banki dolgozó (sem)." Nem, én már itthonról megkeresem azt az összeget, nem szeretnék banki dolgozó lenni.
"Egyébként minden üzenetedet így szignózod? Szép a neved." Ez nem az ovi.
"Nem, ez csak a szűklátókörűek logikája, illik rád. Aki egy fokkal intelligensebb, az több tényező alapján ítél." Te mondtad, hogy özönlenek az angolok Németországba, mert biztos szarul élnek. Amint megmutatom, hogy több német él náluk, mint fordítva máris azt mondod, hogy ez a logika nem jó. Na hát, mindig ilyen bután érvelsz? Mérnök, mi?
"Nem követeltem semmit. Csak írtam példának, hogy feleséggel, esetleg gyerekkel tuti nem tudnék ott normális életet élni."
Senki nem is mondta, hogy Londonban kell élni gyerekekkel úgy, hogy nincs kifejezetten ott keresnivalód. Nem való mindenkinek. Egyébként pénzügyileg bőven kilehetne jönni, akár hiszed, akár nem.
"Sőt, pénztárosként sem tudnám elképzelni, de még németeknél sem, hogy normálisan lehet élni. Mérnök/Informatikus/Orvos/Ügyvéd, ezeknek áll a világ. Én ebbe pont beleesek, de sajnálom amennyire alul vannak fizetve az eladők, meg amilyen nyomrban dolgoznak pl. a betegápolók (amiből még hiány is van)."
Egy Lidl pénztáros keres kb. 12fontot óránként. Keveset adózik, olcsó a kajája, még nyaralni is el tud menni. Én meg azt nem tudnám elképzelni már, hogy más mondja meg, hogy mit csináljak, meg mikor, stb. Na bumm
"Persze vannak akiknek elég, ha lehet enni, inni, sz@rni, huggyozni és böfögni, azokat teljesen kielégíti ez az életforma."
Megnézném mit szólnál ahhoz, ha ezek az emberek elkezdenének nagyobb fizetéseket követelni, és emiatt esetleg neked kellene 3x annyit fizetned a kajáért, és leadnod az életszínvonaladból. :D
Na igen, ez a hátránya, ha valaki csak fővárosokban tud gondolkodni.
Messzire elkerülöm berlint. Vannak szép részei, a felső tízezernek.
Középosztálybeliként nekem jutna a kutyahuggyos utca, kreuzberg és társai.
Buli meg hannoverben is van, és az is tartományi főváros.
Egyébként, az hogy interneten megnézed, hogy mennyi az albi, semmit sem jelent. Kis vidéki városban lakok, és hirdetésben keresik az albérletet, mert hivatalosan van 400-600 euróért, csak épp a német nem jut hozzá. Pont nemrég olvastam egy elkeseredett hidetést, hogy egyedülálló fater keres albit, és nem talál, mert sajnos mindenhol az ukrán és közelkeleti menekülteket részesítik előnyben, neki meg csak német papírja van.
", és emiatt esetleg neked kellene 3x annyit fizetned a kajáért, és leadnod az életszínvonaladból. :D"
Pont ez történik jelenleg. Eltartjuk a menekülteket, kiszórjuk a pénzt háborúra, kiadtuk a pénzt a azoknak akiket köteleztek a bezárásra covid alatt, most meg emelkednek az árak, a krankenkasse, meg minden bokorban lesnek a rendőrök, mert üresek a kasszák.
Most akkor lidl-ben dolgozol, vagy nem?
Combikának ez lemaradt:
"Na hát, mindig ilyen bután érvelsz? Mérnök, mi?"
Az a baj, hogy te a szájalást és a szemtelenkedést összekevered az érveléssel. A mérnököt a bachelor/master diploma kölönbözteti meg a nem mérnöktől, nem a nagy pofa. Ha ehhez lenne affinitásom, akkor valszeg ügyvéd lennék.
"Na igen, ez a hátránya, ha valaki csak fővárosokban tud gondolkodni.
Messzire elkerülöm berlint. Vannak szép részei, a felső tízezernek."
De azért ugattál nekem, hogy miképp éltem Londonban, nem? Szépen szembe köpted magad
"Az a baj, hogy te a szájalást és a szemtelenkedést összekevered az érveléssel. A mérnököt a bachelor/master diploma kölönbözteti meg a nem mérnöktől, nem a nagy pofa. Ha ehhez lenne affinitásom, akkor valszeg ügyvéd lennék."
Nem komám, csak te még arra is képtelen vagy, hogy konzekvensen érvelj, azért egy "mérnöktől" elvárnék ennyit.
" A mérnököt a bachelor/master diploma kölönbözteti meg a nem mérnöktől, nem a nagy pofa."
Téged meg az értelmes embertől az értelem.
"Pont ez történik jelenleg. Eltartjuk a menekülteket, kiszórjuk a pénzt háborúra, kiadtuk a pénzt a azoknak akiket köteleztek a bezárásra covid alatt, most meg emelkednek az árak, a krankenkasse, meg minden bokorban lesnek a rendőrök, mert üresek a kasszák."
Na hát, menekültekre he said. Egy migráncs migráncsozik?
"Most akkor lidl-ben dolgozol, vagy nem?" Nem, 12 éve történt az a Londoni eset, csak az értő olvasás nem épp az erősséged.
"Egy migráncs migráncsozik?"
Nem, egy dolgozó állampolgár migráncsozik. Ja, nem. Csak én kijöttem dolgozni 15 éve és azóta is ezt teszem, valakik meg kijöttek eltartatni magukat. Ha nem érted a különbséget, az nem az én problémám. Te biztos örömmel tartasz el mindenkit.
"Nem, 12 éve történt az a Londoni eset, csak az értő olvasás nem épp az erősséged."
Nem inkább neked az szabatos fogalmazás? Állítólag diszlexiás/diszgráfiás vagy a saját beismerésed szerint. Sehol nem írtad, mikor történt, a kisujjamból szopjam a sok zsgyvaság közt?
Tehát gazdasági bevándorló vagy, nem kell szépíteni. Az Orbán szerint a legrosszabb bevándorló fajta.
"Nem inkább neked az szabatos fogalmazás? Állítólag diszlexiás/diszgráfiás vagy a saját beismerésed szerint. Sehol nem írtad, mikor történt, a kisujjamból szopjam a sok zsgyvaság közt?"
De, jeleztem neked, hogy akkor 21éves voltam. Akkor, az azt jelenti, hogy ma nem vagyok 21éves. Egyébként is múltidőben kezdtem el az egészről beszélni, csak hát, mint már mondtam, nem erősséged érteni is, hogy mit olvasol. Te voltál az egyetlen, aki elhitte, hogy majd jól megmondja nekem, hogy mekkora kiskirály ő ott Németországban, aztán elkezdtél faxt (a tiéd inkább tűnik pöcörőnek innen) méregetni. Ilyen az, amikor a trágya személyiség átveszi az értelem felett a hatalmat.
"Tehát gazdasági bevándorló vagy, nem kell szépíteni. "
Nevezd aminek akarod. Nekem ettől nem lesz rosszabb. Kettős állapolgár vagyok, mert nem szerettem volna lemondani a magyarról, és már nem is kötelező.
"De, jeleztem neked, hogy akkor 21éves voltam. "
LOL, tehát akkor kikezelték azóta a diszlexiát? Mi vannak. :D
" Ilyen az, amikor a trágya személyiség átveszi az értelem felett a hatalmat."
Igen, az összes áltatad használt kifejezés erre utal nálad: Pl. "a tiéd inkább tűnik pöcörőnek innen"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!