Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nyugat-Európában miért olyan...

Nyugat-Európában miért olyan olcsók az albérletek az ottani bérszínvonalhoz képest?

Figyelt kérdés

Oké hogy egy hangyafingnyit még mindig drágábbak mint itt, de ha a bérszínvonalhoz nézzük arányosan, akkor már egyből sokkal rózsásabb a helyzet. Úgy már azt lehet mondani, hogy kifejezetten olcsó bérelni lakást Nyugaton, mert a fizetésed csak egy kis része megy el lakhatásra. Itthon meg nem ez a helyzet, egy átlagfizetés 60%-a csak a lakhatásra megy.

Nyugaton miért nem ilyen kapzsik a főbérlők, hogy elkérnek egy Nyugati fizetés 60%-át egy garzonért? Ott miért nem "működik a piac"?

2023. júl. 22. 22:20
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
50%

"Hát pont ez az. Ha az mondtad volna, hogy németeknél, vagy osztrákoknál tudtál érvényesülni a családoddal együtt, ahogy én is tettem, az hiteles lenne."

Mi van? Nem nehéz kiszámolni, hogy mi a valóság. Indeedre felmész, és megnézed. Tegyük fel, hogy a férj mondjuk autószerelő, az átlag 2415 gbp \ hó. A feleség meg mondjuk ápoló, az ~3000gbp \ hó. Az azt jelenti, hogy hazavisznek havonta netto 2000 (jól nézd meg mennyi az adód itthon, te pancser) + 2375 fontot. Az 4375 font. Chessington (London, 6os zóna, szép nyugodt környék) 1750pcm 4szobás, 2 fürdőszobás ház. A rezsi legyen havi 600 (nincs annyi), a kaja olcsóbb, mint itthon.

Akkor is marad ~900.000 HUF-juk élni. Itthon ennyit nem szedtek össze bruttóban, miről beszélünk? Nem zavar, hogy az angol népautó a 3-as BMW, és nem a 316-os, hanem a 330xDrive, full extrával? Szerinted miért, mert olyan szarul élnek? Hihetetlen, hogy mekkora veréb vagy... :D

2023. júl. 23. 08:50
 22/55 anonim ***** válasza:
32négyzetmétert írt. Szerintem az bőven elég egy tanulónak. Budapesten mit fogsz kapni? És miből fizeted ki azt a ~100.000HUF-ot? A 4órás mekizéseddel nem fogsz sokkal többet keresni, mint az a 100ezer. A vége az lesz, hogy koli. ;)
2023. júl. 23. 08:52
 23/55 anonim ***** válasza:

21. Te csak szimplán buta vagy egy érdemi vitához.

"Nem zavar, hogy az angol népautó a 3-as BMW, és nem a 316-os, hanem a 330xDrive, full extrával?"

Ja, nálunk is így van. Bizonyos kultúrkötöknek népautó (Pl. a török meg a lengyel munkásosztálynak). De abból is csak a sutyereákabbja vesz 3-ast, az átlag 5-öst vagy 7-est. Legalább tudom, melyik szintre sorolhatlak, ha neked ez a mérce.

Nekem az a mérce, hogy a családommal élek, van udvarom, 1 év múlva hitmentes a házam (ha be nem dől a gazdaság), lehet kutyám, és nem kell beosztanom a fürőszobahasználatot.

2023. júl. 23. 10:22
 24/55 anonim ***** válasza:

"Ja, nálunk is így van. Bizonyos kultúrkötöknek népautó (Pl. a török meg a lengyel munkásosztálynak). De abból is csak a sutyereákabbja vesz 3-ast, az átlag 5-öst vagy 7-est. Legalább tudom, melyik szintre sorolhatlak, ha neked ez a mérce."

"21. Te csak szimplán buta vagy egy érdemi vitához."

Tényekről beszélek. A top10 eladott autóban van 3 BMW modell, a legtöbbet eladott BMW pedig a 3-as. Előtte kisebb autók vannak, mivel az angol utak (főleg a Londoni) kicsi, parkolóhely kevés, így az az előnyös nekik. Nem véletlenül van rögtön a (BMW) Mini a 3-as után. Mi van a magyar top10-ben? Suzuki? Dacia? 1db premium márka sincs ott. Biztos azért, mert ugyan olyan jól élnek, mint az angolok, ahol a BMW-n kívül van még Audi is a top10-ben.

"Nekem az a mérce, hogy a családommal élek, van udvarom, 1 év múlva hitmentes a házam (ha be nem dől a gazdaság), lehet kutyám, és nem kell beosztanom a fürőszobahasználatot."

Te most tényleg egy akkor 21éves gyerekhez viszonyítod magad, aki többet bulizott el a hétvégén, mint neked a heti fizetésed? :D Hihetetlen, hogy mennyire nem fogod fel, hogy miről van szó... :D

2023. júl. 23. 11:28
 25/55 anonim ***** válasza:

24. Aki többet bulizott el a hétvégén, mint neked a heti fizetésed? :D Hihetetlen, hogy mennyire nem fogod fel, hogy miről van szó... :D

Ja, hogy te tudod mennyit keresek? Bár igaz a német mérnöki pénzek nyilvánosak, ha az ember nagy konszernnél van. Ja és nekünk nem hetente adnak alamizsnát, mert kitart hó végéig.

Annyi a különbség, hogy én akkor amikor elkezdtem rendesen keresni, nem azzal akartam nagyot mondani, hogy mennyit tapsoltam el. Ezért nem maradtam cseléd egy tömegszállón. Ha így folytatod, akkor egy boldog cseléd lehetsz, akinek nem kell a jövőjével törődni.;-)

2023. júl. 23. 11:50
 26/55 anonim ***** válasza:

"Biztos azért, mert ugyan olyan jól élnek, mint az angolok, ahol a BMW-n kívül van még Audi is a top10-ben."

Senki sem mondta, hogy ugyanolyan (egybe írjuk). A angolok biztos. De te nem vagy angol. Ahogy én sem német. Még akkor sem 100%-ig, ha már megkaptam az állapolgárságot.

2023. júl. 23. 11:54
 27/55 anonim ***** válasza:

"Ja, hogy te tudod mennyit keresek? Bár igaz a német mérnöki pénzek nyilvánosak, ha az ember nagy konszernnél van. Ja és nekünk nem hetente adnak alamizsnát, mert kitart hó végéig."

Na, már német fizetést kell nézzem, nem a magyart? De gyorsan változnak a dolgok :D

"Ja és nekünk nem hetente adnak alamizsnát, mert kitart hó végéig." Mi van?

"Annyi a különbség, hogy én akkor amikor elkezdtem rendesen keresni, nem azzal akartam nagyot mondani, hogy mennyit tapsoltam el. Ezért nem maradtam cseléd egy tömegszállón. Ha így folytatod, akkor egy boldog cseléd lehetsz, akinek nem kell a jövőjével törődni.;-)"

Ja, most jön az a rész, amikor nyomod a szar dumát, aminek köze sincs a valósághoz? Amit írtam több, mint 10éve történt. Azóta itthon vagyok MO-n, itthonról dolgozom, és nekem lehetne cselédem, ha akarnám. ;)

2023. júl. 23. 11:57
 28/55 anonim ***** válasza:

Egyébként nem a legokosabb dolog az autó után megítélni egy éltszínvonalat.

Németeknél nem is nagyon vesznek. A legtöbb kollégám lízingel. Havi 500 euróból már egy M550d-t is lehet. Mégsincs benne még az első 10-ben sem:

[link]

Régebben amikor magyarországon éltem, egy utazgató holland szerszámkészítő jött hozzánk, és ámult a kollégám házán, hogy milyen gazdag lehet, mert ő ilyet nem engeedhetne meg magának. Csak a kollégámnak kellett figyelni, mennyivan a számlán, a holland meg nem is foglalkozott vele, mert mindig volt elég.

Ennyire különbözőek lehetnek a nézőpontok, kinek mi az érték.

Egyébként ha annyira király lenne Briteknél, akkor nem lett volna németeknél tele az "integrációs" nyelvvizsgafelkészítő 5 éve angolokkal a brexit miatt. Valahogy nem akartak hazamenni.

2023. júl. 23. 12:07
 29/55 anonim ***** válasza:

Nézd, a németek jobban élnek, mint az angolok, nem is tudom miért vered itt magad, itt arról van szó, hogy jobb-e nyugaton, mint MO-n. Tudtommal a németek nyugaton vannak. Az, hogy te itt neki álltál németország vs angliát tartani nem tudom mire jó, a faszméregetésre biztosan.

Az angolok köszönik egyébként, jól megvannak. A brexittel tökön lőtték magukat, de így is jobban élnek, mint a magyarok fognak a következő 1-2 évtizedben. ;D

És azt nem fogtad fel az egészből, hogy a kommentet azért írtam, hogy érzékeltessem, hogy európa legdrágább ingatlanpiacán is meglehetett élni 21évesen, migráncsként úgy, hogy nem spóroltam, hanem éltem. Te neki álltál családot követelni rajtam, pedig lehettem volna 18éves is. Aztán neki állsz itt valami alamizsnáról beszélni, hát nem tudom milyen alamizsnáról beszélsz, lényegi különbség NINCS az angolok és a németek fizetése között, főleg nem a mérnöki fizetések között. És anglia nem egy iparból élő ország, hanem a szolgáltatásokból él. Németeknél lehet a mérnök a menő, az angoloknál meg a pénzügyes. Egy átlag banki dolgozó többet keres, mint az átlag mérnök németben, na? Verjük ki a pöcsünket rá. :D Idióta

"Egyébként ha annyira király lenne Briteknél, akkor nem lett volna németeknél tele az "integrációs" nyelvvizsgafelkészítő 5 éve angolokkal a brexit miatt. Valahogy nem akartak hazamenni." Én is hazajöttem. Az értelmes tudta, hogy nem lesz buli az, hogy nem lehet szabadon mászkálni, kereskedni.

""For example, Germany used to have over 100,000 UK citizens, but given the large number who have taken dual citizenship, the estimated number is now 85,100," she said."

Valahogy még is fogyott a számuk németben.

2023. júl. 23. 12:15
 30/55 anonim ***** válasza:

"The latest published data available is for the year ending June 2021 and more details are available in UK population by country of birth and nationality, year ending June 2021. For the year ending June 2021 it is estimated that there were 135,000 German nationals (+/- 20,000) resident in the UK.2023. jan. 10"

Ebből nyilván arra a következtetésre kéne jussak, hogy UK > Németország, elvégre több német lakik ott, mint angol amott. Nem? Micsoda logika

2023. júl. 23. 12:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!