Nyugat-Európában miért olyan olcsók az albérletek az ottani bérszínvonalhoz képest?
Oké hogy egy hangyafingnyit még mindig drágábbak mint itt, de ha a bérszínvonalhoz nézzük arányosan, akkor már egyből sokkal rózsásabb a helyzet. Úgy már azt lehet mondani, hogy kifejezetten olcsó bérelni lakást Nyugaton, mert a fizetésed csak egy kis része megy el lakhatásra. Itthon meg nem ez a helyzet, egy átlagfizetés 60%-a csak a lakhatásra megy.
Nyugaton miért nem ilyen kapzsik a főbérlők, hogy elkérnek egy Nyugati fizetés 60%-át egy garzonért? Ott miért nem "működik a piac"?
"Kitudtam fizetni úgy az albérletet, hogy 1 emberrel osztoztam a házon"
1. Magyarul annyira "olcsó" az albérlet, hogy ilyen cigány módon kell közösködni, ahelyett, hogy az ember a családjával osztaná meg a házat?
2. Nincs olyan szó, hogy "kitud".
3. A "megtud" szó egészen mást jelent. Amit te keresel, az az elváló igekötő használata segédigével.
"1. Magyarul annyira "olcsó" az albérlet, hogy ilyen cigány módon kell közösködni, ahelyett, hogy az ember a családjával osztaná meg a házat?"
Milyen család? Ne akarj Londonban élni, ha családod van, és Lidl-ben dolgozol. Ne akarj egyszerre a kontinens legnagyobb bulivárosában lakni, ha alja munkát adnak csak. Ez evidens. Nekem nincs családom, így csak előny volt, hogy nem voltam egyedül.
"Nincs olyan szó, hogy "kitud"."
Leszarom.
"A "megtud" szó egészen mást jelent. Amit te keresel, az az elváló igekötő használata segédigével."
Ezt is leszarom. Diszlexiás, diszgráfiás vagyok, pontosan nem érdekel, hogy mit írok el, vagy mit nem, nem fogom magam tőle rosszul érezni, elhiheted.
Egyébként Budapesten mennyi is egy 1 szobás lakás? Látom olyan 140ezerért már adnak is. Akkor marad körülbelül 60 ezred egy Lidl dolgozóként még arra, hogy kifizesd a rezsit, és megélj :D Az már döfi :D Az ilyen hülyék miatt, akik tényleg azt hiszik, hogy otthon nem rosszabb, mint nyugaton lehet bármit bemesélni a magyarnak, mert bármilyen ostobaságot képes elhinni :D
A 14-es rámutatott a lényegre.
Pont ez a helyzet, egy 1 szobás már 140 ezer + rezsi + közös költség. De egy mekis, LIDL eladó sőt egy 5 év egyetemet végzett pedagógus is nettó 200 ezer körül keres. Érted mi a probléma? A probléma az arányokkal van. Ha 5000 Euro lenne itt is a mekis fizu mint Koppenhágában, akkor ezekkel az árakkal nem lenne semmi probléma, de így...
Nem mondtam, hogy 5000eurot keresnek a mekiben Koppenhágában, az az átlagfizetés. A Mekisek nem keresnek átlagot sehol. De biztosan megélnek.
"How much do fast food workers make in Denmark?
In interviews, Danish employees of McDonald's, Burger King and Starbucks said that even though Denmark had one of the world's highest costs of living — about 30 percent higher than in the United States — their $20 wage made life affordable."
NYTimes
Jól van, már megy a szokásos csúsztatás.😁
Nagyon olcsó az albérlet aztán a mérnöki fizetéseket linkeli, meg jön azzal a dumával, hogy ne Lidl dolgozó legyél.
Hát bátyja, itthoni 700-800 nettós mérnöki fizetésből itthon is tudsz albérletet kivenni és kényelmesen élni.
Persze ha Magyarországról beszélünk akkor a közmunkás fizetésből kell kiindulni.
"Az ilyen hülyék miatt, akik tényleg azt hiszik, hogy otthon nem rosszabb,"
Tehát az érvek ilyen hamar elfogytak? Legalább még 2 kommentet várhattál volna a hülyézéssel.
"Ne akarj Londonban élni, ha családod van, és Lidl-ben dolgozol. Ne akarj egyszerre a kontinens legnagyobb bulivárosában lakni, ha alja munkát adnak csak. Ez evidens."
Hát pont ez az. Ha az mondtad volna, hogy németeknél, vagy osztrákoknál tudtál érvényesülni a családoddal együtt, ahogy én is tettem, az hiteles lenne.
De elmész cselédnek, áljamunkát végezni (te írtad), majdnem tömegszálláson lakni, de azért minden jobb. Nem vagy egy kicsit elfogult?
Bocs, én tanultam, nekem magyarországon kicsit nehezebb volt, de nem vállalhatatlan. Nem volt 2 kocsim, csak 1.
"Diszlexiás, diszgráfiás vagyok, "
Nem vagy az. Azt felismerem messziről, te iskolázatlan vagy.
"Jól van, már megy a szokásos csúsztatás.😁
Nagyon olcsó az albérlet aztán a mérnöki fizetéseket linkeli, meg jön azzal a dumával, hogy ne Lidl dolgozó legyél."
Ki mondta, hogy olcsó az albérlet Londonban? Azzal kezdtem, hogy nagyon drága. Koppenhágában nem beszéltem albérletről, csak annyit említettem, hogy mennyibe kezdődik TANULÓKNAK. Az átlagfizetés az mérnökfizetés? És én csúsztatok? Ja, ne akarj a világ egyik legdrágább ingatlanpiacán élni, ha gyerekeket kell etetned. Minek basznál ki magaddal? Húzzál akkor Sheffieldbe, ott annyiért kapsz egy 5 szobás villát.
"Hát bátyja, itthoni 700-800 nettós mérnöki fizetésből itthon is tudsz albérletet kivenni és kényelmesen élni."
Az itthon 700-800, az bőven átlag felett van. Az kb. annak felelne meg, amikor a UK-ban keresel 4000fontot. Az kérlek azt jelentené, hogy többet teszel félre havonta, mint a 7-800ezred. :D
"Persze ha Magyarországról beszélünk akkor a közmunkás fizetésből kell kiindulni."
A minimálbér angliában épp olyan 4-5000 HUF \ óra. Itt te akarod azt, hogy én az angol McDonald's-os fizetést hasonlítgassam össze a magyar mérnöki fizetéssel. ÉS te beszélsz csúsztatásról? Igazi szaralak vagy.
"Utolsó, nekem 2 perc google azt mondja, hogy 120kr / óra a mekis fizetés arrafelé, és azt is, hogy 2k koronáért van tanulónak albérlet."
Koppenhágában több éves a várólista a tanulók számára fenntartott lakásokra, másrészt Koppenhágában 2000 koronáért egy szekrényt tudsz bérelni, nem lakást... A szobák 6-7000 koronánál kezdődnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!