Nyugat-Európában miért olyan olcsók az albérletek az ottani bérszínvonalhoz képest?
Oké hogy egy hangyafingnyit még mindig drágábbak mint itt, de ha a bérszínvonalhoz nézzük arányosan, akkor már egyből sokkal rózsásabb a helyzet. Úgy már azt lehet mondani, hogy kifejezetten olcsó bérelni lakást Nyugaton, mert a fizetésed csak egy kis része megy el lakhatásra. Itthon meg nem ez a helyzet, egy átlagfizetés 60%-a csak a lakhatásra megy.
Nyugaton miért nem ilyen kapzsik a főbérlők, hogy elkérnek egy Nyugati fizetés 60%-át egy garzonért? Ott miért nem "működik a piac"?
"Nevezd aminek akarod. Nekem ettől nem lesz rosszabb. Kettős állapolgár vagyok, mert nem szerettem volna lemondani a magyarról, és már nem is kötelező."
Nem én nevezem annak, hanem ez a neve. Gazdasági bevándorló, gazdasági menekült, gazdasági migráns. Ez a neve.
"LOL, tehát akkor kikezelték azóta a diszlexiát? Mi vannak. :D" Látod, erről beszélek. Értelmezési nehézségeid vannak. A kontextusból nyilvánvaló, hogy nem a diszlexiára reagáltam, azt ignoráltam, mert semmi értelme. Tényszerűen jeleztem többször is, hogy a múltról beszélek.
"Igen, az összes áltatad használt kifejezés erre utal nálad: Pl. "a tiéd inkább tűnik pöcörőnek innen"..."
Sajnálom, hogy nem tűnsz egy nagy és erős fallosznak úgy, hogy neki álltál egyből kiabálni, hogy "AZ ENYÉM NAGYOBB", és mindeközben azt sem vetted észre, hogy egy "gyerekével" akarod méregetni.
Avagy nem értetted, hogy múltidőbe tett történetet olvastál, és ahelyett, hogy legalább kérdeztél volna, neki álltál egzisztenciális státuszról ugatni. Ez pontosan olyan, mintha a pöcsméregetésnél valaki azelőtt állna neki lehúzni a cipzárat, mielőtt megbizonyosodna róla, hogy nem egy csecsemővel akarja összemérni. Az ilyen emberek általában pontosan azok szoktak lenni, akik a semmire verik magukat. Esetedben kezdek abban is kételkedni, hogy "mérnök" vagy, minden jel arra mutat, hogy nem vagy egy jó képeségekkel megáldott ember. Bár nincsenek illúzióim azzal kapcsolatban, hogy milyen emberek juthatnak el manapság a diplomáig, elvégre láttunk már orvosokat is arról beszélni, hogy autizmust okoznak az oltások. :D Summa summarum, én érdekes módon sosem állnék neki verni magam arra, hogy mim van, sőt, még azoknak sem mondom el, akik érdeklődnek, ha nincs semmi közük hozzá. Neked sem volt okod neki állni itt pattogni, hogy te mekkora király vagy ott Németországban, miközben semmivel sem nagyobb, mint egy átlagos angol, vagy épp egy self made magyar.
" elvégre láttunk már orvosokat is arról beszélni, hogy autizmust okoznak az oltások. :D"
Tehét jogot formálsz arra, hogy felülbírálj egy orvost? Milyen alapon, kinek képzeled magad?
"Esetedben kezdek abban is kételkedni, hogy "mérnök" vagy,"
Mindegy miben kételkedsz. Te szövegben vagy jó, én pl. a szabályzőkörökben, automatizálásban meg beágyazott rendszerekben. Nincs ebben semmi, hozzászoktam. Amikor gyakornokok voltunk, mindig lehurrogtak a sori dolgozók, mert mi csak "okoskák" voltunk, nekik meg nagyobb volt a hangjuk és többen voltak. De az is természetes volt, hogy a hegesztő lehülyézte a buszon a tv-tartókonzol tervezőjét, mert ő csak tudja, hogy legalább 40-es zártszelvény kell, és "ne számolgasson ez a hülye itt."
" gazdasági menekült"
Nincs olyan hogy gazdasági menekült. Menekült státuszt az kap, aki pl. háborús országokból menekül (Asylbewerber). A migráns helyes, mert az szimplán bevéndorlót jelent. Ebben nincs semmi rossz. Csak magyaroknál van pejoratív értelme.
Egyébként meg ha valaki 7 évnél többet tölt itt, megcsinálja az A2/B1 vizsgát, és kitölt egy 30 kérdéses tesztet, és kéri a felvételét akkor nem azt mondják, hogy "Migrant", hanem "eingedeutscht", "deutsch mit migrationshintergrund", bár ezt az utóbbit nem igen szokták mondani. Amikor meg valamit elkövet, akkor még hangsúlyották is, hogy "német".
"Tehét jogot formálsz arra, hogy felülbírálj egy orvost? Milyen alapon, kinek képzeled magad?"
Áh, szóval konteos vagy, megkéne lepődjek? Az a helyzet, hogy kutatások tömege bizonyította be, hogy nincs valóságalapjuk. Az egész hülyeség akkor kezdődött, amikor egy orvos meghamisította az MMR oltásokról a kutatásait, hogy a saját maga által készített MMR oltást progagálhassa. Azóta is terjed ez a tévhit, amire felült pár elmebeteg, meg opportunista. Nem én bírálom felül, hanem az mindenki más, aki tud érvelni, és bizonyítékokat nyújtani erre.
Egyébként szép a dumád, csak épp az a helyzet, hogy én speckó közel kitűnő voltam matekból, szóval nekem hiába magyarázol. Pokerből élek, az meg semmi más, csak matek. Talán anélkül is belátod, hogy nem vagyok hülye, és nem csak a szám jár, hogy ezt most bizonygatnom kellene.
A lényeg egyszerű, legközelebb olvass figyelmesebben, mielőtt előháznád a "faxod", azzal a felkiálltással, hogy "ITT A NAGY FARKAM", mert lehet gyerekek között vagy, vagy épp egy rakás feka között, aztán a végén kiderül, hogy ők azt pöcsnek hívják, nem pedig faxnak. Most sem volt semmi értelme az egésznek, amit itt csináltál. Egy német, vagy angol nem állna neki ilyen szinten a másik országát leminősíteni, mint te próbálkoztál az angolokkal megtenni, pedig őket még érthetően vezérelné 1-2 történelmi sérelem, meg egyéb. Neked mi okod volt rá azon kívül, hogy nem vagy valami bölcs?
"Áh, szóval konteos vagy, megkéne lepődjek? "
Miért lennék? Csak nem érzem magam kopmetensnek abban, hogy megcáfoljam egy orvos kijelentéseit.
Ebből nem értem miért kellen kontósnak lennem. Mert te hoztál szándékodsan olyan példát ami épp nem elfogadott? Erre nincs mit mondani, ha aztmondtad volna, hogy másik orvos szerint a long covid milyen mellékhatásokkal bír, azt sem bírálnám felül, hisz nem tudom, és abban sem vagyok kompetens.
"speckó közel kitűnő voltam matekból,"
Dito, de ennek semmi köze a matekhoz. Integrálni, diffegyenletet megoldani, analízisben még a szigorlat gyakorlati része is 5-ös lett, sakkozni, pőkerezni, malmozni sosem tudtam.
"Na, az egzisztenciáról ugatni is hasonló, senkit sem érdekel."
Itt sem nagyon értetted a lényeget, de nem lepődök meg.
Nem az volt a lényeg, hogy mim van, hanem, hogy miylen különbözőek a célok, és nem mindenki akar csak a bulinak élni. Bár akkor még azt sem tudtam, hogy a 21 éves énedről diskurálunk.
Még is te álltál neki arról magyarázni, hogy mérnökként hú de jó neked, és az angol alamizsna hetente jön. :D Semmi köze ahhoz, hogy az emberek betudják-e osztani, vagy nem. Mivel jellemzően ezek a szoláltatóiparban, turizmusban, vendéglátásban vannak így, ahol a munka mennyisége inkonzisztens, így könnyebben tud mind a kettő fél tervezni, és a frissen kezdő dolgozóknak is könnyebb. De ebbe ne menjünk bele, én például nem szerettem, mert nem volt akkoriban erősségem a pénz beosztása, ahogy az ADHD-soknak nem szokott az lenni. Persze azóta sokat tanultam, ebben is.
Mindegy, értelmetlen vita volt, mondjuk én jól elszórakoztam közben, de hát ilyen ez az ENTP.
Nyilván belementem a játékba, de nem azzal a célzattal hoztam fel.
Huszonévesen nekem sem volt erősségem a beosztás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!