A liberálisoknak milyen konkrét bizonyítékaik vannak arra, hogy létezik "transzneműség"?
Azt gondolom, hogy lehetetlenség kikutatni olyat, hogy valaki, aki férfi testben él lehet-e nő, ha annak érzi magát, egész egyszerűen azért, mert ez színtisztán hitbéli kérdés.
Ha van az asztalon egy alma, de valaki azt állítja róla, hogy körte, nekem pusztán hitre van szükségem ahhoz, hogy az érzékszerveim által felfogott jeleket én alma helyett a körte fogalmi meghatározásával cseréljem fel. A tudomány el fogja tudni az almáról mondani, hogy vannak közös részei a körtével, pl. mindkettő gyümölcs, de azt soha nem fogja tudni "bizonyítani", hogy az márpedig körte, mert az kizárólag rám van bízva, hogy mit definiálok annak.
Ennek ellenére a liberális-LMBTQ oldalról mindig az állítólagos tudományra hivatkozást hallom, mint ultimate érvet arra, hogy az alma körte is lehet.
"#59 attól függ mi a "rendellenes" definíciója."
Nem sértésnek szántam, csak itt van a wikipédiában:
"A Klinefelter-szindróma (ejtsd IPA: [ˈklaɪnfɛltər], kb. /klájnfeltör/) (még mint XXY vagy 47,XXY férfiak) a here kromoszómaaberráció okozta rendellenessége"
És ez egyáltalán nem össze vethető a balkezességgel, az teljesen más dolog.
Itt nem arról van szó hogy kevesebb vagy sem.
Hanem hogy marhára nem ugyan az hogy valakinek valami betegsége van, vagy csak simán másik kezével eszi a chipset.
Ez nagyon nem hasonló.
És végső soron még mindig nem változtat a transz témán.
#65 #66
Én a napokban olvastam utána (igaz, csak felületesen) és úgy tudom azt nevezik rendellenességnek, ami a természetestől eltérő változás, de nincs semmilyen egészségtelen hatása. Pl. a balkezesség rendellenesség, mert egy agyi elváltozás okozza, de ettől még az ember teljes életet tud élni, és nincs neki semmilyen egyéb egészségügyi következménye. A betegség ezzel szemben akadályozza az ember mindennapi tevékenységét, társadalomban törénő részvételét, akár az életfolyamatait. Ezért hívják a homoszexualitást is rendellenességnek, mert azon kívül hogy az ember egy másik nemhez vonzódik, nem okoz semmilyen egészségkárosodást, ettől még ugyanúgy él, mint bárki más. Viszont rendellenesség, hiszen az agy normálistól eltérő működése okozza.
De nem egézség ügyi rendellenesség, igy nem számit betegségnek a homoszexualitás.
Az XXY-s szindromávl ellentétben.
69-es.
Nem, hinném.
1990-ben szedték ki, akkoriban nem volt akkora hatalmuk a lobbizosoknak. Szerintem azért szedték ki, mert tényleg nem volt betegség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!