A liberálisoknak milyen konkrét bizonyítékaik vannak arra, hogy létezik "transzneműség"?
Azt gondolom, hogy lehetetlenség kikutatni olyat, hogy valaki, aki férfi testben él lehet-e nő, ha annak érzi magát, egész egyszerűen azért, mert ez színtisztán hitbéli kérdés.
Ha van az asztalon egy alma, de valaki azt állítja róla, hogy körte, nekem pusztán hitre van szükségem ahhoz, hogy az érzékszerveim által felfogott jeleket én alma helyett a körte fogalmi meghatározásával cseréljem fel. A tudomány el fogja tudni az almáról mondani, hogy vannak közös részei a körtével, pl. mindkettő gyümölcs, de azt soha nem fogja tudni "bizonyítani", hogy az márpedig körte, mert az kizárólag rám van bízva, hogy mit definiálok annak.
Ennek ellenére a liberális-LMBTQ oldalról mindig az állítólagos tudományra hivatkozást hallom, mint ultimate érvet arra, hogy az alma körte is lehet.
Nem vagyok liberális, konzervatív jellemű személy vagyok.
Az emberi agy az egy nagyon komplex rész, és mindenkinek különbözik a szellemi és pszichológiai tulajdonságai. Ha valaki születhet hosszabb lábakkal, vagy akár egy ujj nélkül, semmi akadálya sincs annak hogy az adott személy az ellenkező nemhez hasonló agyi struktúrával, vagy vonásaival szülessen.
Az emberi lét három részre osztható: fizikai, mentális, és spirituális. Egy IGAZI transznemű ember (ami nagyon ritka valójában) mentálisan és spirituálisan (magyar nyelven szellemileg) a másik nemnek azonosul, de a fizikai teste nem egyezik a belsőjével, így diszforikus érzésekkel él. (Gender dysphoria)
Vannak pl.: tomboyok is akiknél hasonló a helyzet , ő nekik nincs diszforikus érzéseik és a ruha és a külső segít saját magával azonosulni. Ha egy igazi transznemű embert akik elfogadnak a szülei, és ha ők is normálisak, akkor tomboyként, femboyként élik meg fiatal korukat, és később hozzák meg a komolyabb orvosi döntéseket, beavatkozásokat.
Elhiszem hogy felháborító ami Amerikában és pár nyugati országban történik a sport és modell iparban és stb, de ez nem egy ok hogy rossz szemmel nézz egy ilyen emberre. Menj ismerkedni, nyílj ki a világban, beszélgess ilyen emberekkel. A konzervatív embereknek is megkell nyílniuk társadalmi változások felé , de nem teljes örületet, átlagosságot csinálni belőle mint a radikális baloldalnak.
Rájössz hogy nem minden meleg és transz ember olyan mint az lmbtq örültek és ők is egy normális életet akarnak élni társadalmi biztonságban és kényelemben. Semmivel sem érnek nálad többet vagy kevesebbet.
20: ha már wikit linkelsz, akkor te is nézz utána annak, hogy a genderideológiának, konstruktivizmusnak kik voltak a szellemi alapítói.
A gender nem pusztán társadalmi nemet jelent, hanem azon a nagyon elmés gondolaton alapul, hogy a fogalmakat társadalmilag konstruáltak, ilyen módon tehát le is bonthatjuk őket.
Igen, ezért van az, hogy a hozzád hasonlóak a konkrét biológiát tagadják. Miközben tudományról beszéltek, éppen a tudományt negligáljátok.
Szóval a gender szellemi nagyjai, Simone de Bouvoir nagy feminista filozófus és Michel Focault olyan petíciót írtak alá, ami a pedofíliát legalizálta volna Franciaországban. Utóbbi fazon közismert, gyakorló pedofil volt több kollégája szerint.
23: ezzel még nagyjából egyet is értek.
Van transz ismerősöm, és vele is szoktam vitatkozni ilyenekről. Szóval nem vádolhatsz azzal, hogy ne lennék nyitott, én nem gyűlölöm ezeket az embereket, hanem a mögöttes filozófiát vitatom és kritizálom.
Én nagyon szeretném, őszintén, ha egyébként ők boldogok lehetnének.
"Igen, ezért van az, hogy a hozzád hasonlóak a konkrét biológiát tagadják."
Miben tagadtam én a biológiát? Én írtam le hogy biológiailag milyen nemek léteznek, semmi rosszat nem mondtam rá.
"Szóval a gender szellemi nagyjai, Simone de Bouvoir nagy feminista filozófus és Michel Focault olyan petíciót írtak alá, ami a pedofíliát legalizálta volna Franciaországban"
Ez nagyon szomorú. De hogy jön ez most ide? :D
26: egyébként pontosan így.
A keresztény vallást lerántják a fogtündérben való hit szintjére, a komplett teológiát nevetségesség teszik, megcsúfolják, leostobázzák és maradizzák, akinek hite van Istenben.
De nekem komolyan el kell hinnem, hogy a férfi az lehet nő, elég annak éreznie magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!