Az lmbtq tagjainak természetes módon nem lehet gyerekük, de miért támogatják akkor az örökbefogadást?
Mivel nem természetes kapcsolatban élnek, így természetes, hogy nem tudnak szülők lenni.
Ezt miért kell erőltetni, hogx házasság és gyerek is hadd legyen (örökbefogadás, béranya). Hs önmaguk nem tudnak csinálni, akkor ne legyen.
Kivéve a normális kapcsolatban élő, de meddő pároknak lehet ily módon..
De ezeknek miért kell gyere is?
Az a baj, hogy úgy tekintenek egyesek az örökbefogadásra, hogy az a kérdés, hogy hetero vs meleg pár nevelje a gyereket. Mintha az lenne a kérdés, hogy elvegyék-e a megfelelő hetero szülőktől a gyereket azért, hogy a melegek neveljék, és ha így kezeljük a helyzetet akkor nyilván az a válasz, hogy nem jó, ha melegek nevelnék a gyereket . Viszont a valós helyzet az, hogy intézet vs bizonyos szűrőn átment emberek(mentális alkalmasság, anyagiak, stb), akik gyereket akarnak nevelni, de valamiért örökbe akarnak fogadni. Ebbe benne vannak a hetero párok, benne kell lennie a melegeknek és az egyedülállóknak, szimplán azért, hogy a számok alapján nagyobb esélye legyen a nem fehér, nem egészséges,nem kisbabáknak. Ez intézet, naponta változó nevelőkkkel, kevés egyéni törődéssel vs állandó, támogató szülő/szülők kérdése, és az utóbbi optimálisabb. Aztán persze lehet bizonyos szempontok alapján sorrendet állítani az emberek között, akik örökbe akarnak fogadni ÉS megfelelnek egy ÉSSZERŰ szűrőnek.
Mellesleg ha azt mondjuk, hogy a gyereknek mindenképp anya és apa jelenléte kell, akkor be kell tiltani a válást, azt, hogy külön éljenek azok, akiknek közös gyereke van, azt, hogy az egyik szülő csak X hetente menjen haza, mert mondjuk külföldön dolgozik, sőt, tovább megyek a logikán, ha az egyik szülő meghal, akkor el kell venni a gyereket és odaadni egy hetero párnak, akik együtt vannak.
"Aztán persze lehet bizonyos szempontok alapján sorrendet állítani az emberek között, akik örökbe akarnak fogadni ÉS megfelelnek egy ÉSSZERŰ szűrőnek."
Csak ne az alapján állítsanak sorrendet, hogy kinek mi a szexuális beállítottsága, hanem hogy mennyire tudná a két örökbefogadó személy a gyermeket nevelni.
#23 Én első körben nem vetném el, hogy a szülők neme is szempont legyen, bár én ezzel nem értek egyet. Szimplán kell valami átmenet, nem lehet rögtön ajtóstul rontani a házba, a mai magyar társadalom nem annyira elfogadó, hogy ne legyen az, hogy a melegek gyerekeit ne bélyegezzék meg pusztán azért mert egyes homofób emberek a saját (véleményem szerint egészséges ember számára elfogadhatatlan) mentalitásukat továbbadják. Fontos, hogy legyen valami átmenet, mert parancsra nem lesz elfogadó a közeg.
Én első lépésnek azt mondom, hogy számítson, hogy milyen pár akar örökbefogadni, de ne ez legyen a fő szempont. Figyelembe kell venni olyanokat, hogy első körben az alkalmasság, az, hogy mennyire szakadna el a gyerek a megszokott környezetétől, aztán valami utolsósorban lévő szempontok közé be lehet tenni, hogy milyen párról beszélünk.
#23 ezek szerint te is beletartozol a #22 által említett "egyesek" csoportjába. Ezzel a lecsupaszítással nekem ez jött le.
Igazából szerintem itt is, mint sok más komplex területen az a fő probléma, hogy az emberek feketén és fehéren akarják látni a világot és kiragadnak a kontextusból egy számukra kényes pontot, amin rágcsálódnak, holott, a témánál maradva, egy gyerek örökbefogadása annyi más aspektusból is megvizsgálandó, hogy a heteró nem heteró kérdés szerintem csak a nagyon sokadik pontok egyike. Egy optimális környezet megteremtése a gyereknek nem csak a szülők identitásán múlik, hanem az életfilozófiájukon is. Egy agresszív és pl. rasszista (ami természetesen nem látszik kívülről egy hétköznapi emberen), de ugyanakkor sikeres és gazdag vállalkozóhoz nem biztos, hogy odaadnám a gyereket még akkor sem, ha 100 dadust tudna biztosítani a felnevelésére. Egyszerűen ez nem egy jó példa a gyerek számára. Ha viszont egy intelligens pár szeretne örökbe fogadni valakit, aki minden helyzetben mérlegképes és gondolkodik, akkor már jóval nőnek az esélyeik, még akkor is ha valamivel az átlag alatt szegényebbek, vagy melegek, mert ők nagy valószínűséggel a gyereket is fel tudják úgy nevelni, hogy kritikusan gondolkodjon, de ugyanakkor empatikusan viselkedjen. Ahhoz, hogy egy gyerek hasznos tagjává váljon a társadalomnak amellett, hogy be tudjon teljesülni az életben az egy nagyon nehéz szülői kihívás.
Szóval ez az lmbtq-s mizéria is az én szememben csak egy olcsó propagandává kinőtt évek óta lerágott csont.
"a mai magyar társadalom nem annyira elfogadó, hogy ne legyen az, hogy a melegek gyerekeit ne bélyegezzék meg pusztán azért mert egyes homofób emberek a saját (véleményem szerint egészséges ember számára elfogadhatatlan)"
Ezzel kicsit vitatkoznék. Millió okból tudnak gyereket piszkálni és azokat nem nagyon szekálják, akik ki tudnak állni magukért. Itt nem az iskolában bántalmazott gyermekeket szeretném hibáztatni, hanem arra szeretnék rávilágítani, hogy egy csendes és visszahúzódó gyereket bármilyen indokkal piszkálni tudnak a természete végett.
20-as vagyok
Jogászként ezzel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy a Büntető Törvénykönyv zaklatási tényállását kéne úgy megváltoztatni, hogy ezt a fajta piszkálás súlyosabbnak minősüljön
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!