Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A melegeket a homofóbok...

A melegeket a homofóbok gyűlölik vagy csak alaptalan félelmet éreznek irányukba(mert furcsa nekik)?

Figyelt kérdés
Első sorban melegektől szeretnék választ kapni hogy ők hogy látják? Mert nem mindegy melyik erzelemrol van szó a megoldást és elfogadást illetően.
2022. dec. 22. 22:21
 71/108 A kérdező kommentje:

"a trauma görög eredetű szó, jelentése seb, sérülés. Eredetileg kizárólag testi sérülésekre használták. A logikád alapján szólj gyorsan a pszichológusoknak, hogy rosszul használják az egyik alap kifejezésüket"

Nincs értelme szólni, hiszen a pszichológusok veled ellentétben pontosan tudják használni ezeket a kifejezéseket és nem mondanák boldog-boldogtalanra hogy homofób akiknek valami problémájuk van a melegekkel.

De itt részedről csak ez a strucc politika létezik hogy akinek problémája van a viselkedésemmel az biztos szintén buzuki. Hiába magyarázod a bizonxyítványt hogy van ilyen, van ilyen, van ilyen, vissza csatalolás stbstbstb. Reszeled a fingot és nem arra a kritikára válaszolsz amit a másik felvetett, és mindenki továbbra is meleg.

Szerintem maguk a melegek sem gondolják/hiszik el hogy akiknek problémája van velük azoknak ez a látens homoszexualitása miatt van.

A homofób kifejzés meg az orovosok szerint is hülyeség azokra használni akiknek a melegekkel tényleg konfliktusuk van. Ez csak egy aktivisták által kitalált frappáns gúnyolódás. Ezzel nem mondtam azt hogy nincsen ilyen, de akkor is ráhajlik a valóságra azt állítani hogy ez minden okozója.

2022. dec. 31. 20:57
 72/108 anonim ***** válasza:
91%
Jelenleg pszichológiát tanulok. Veled ellentétben tudom is, hogy miről beszélek. Nem azt mondom, hogy a szavak eredeti jelentése alapján helyes a kifejezés. Hanem azt, hogy mint a nyelv természetes élete során, a szavak és kifejezések jelentése igenis változik. Van, hogy köznapi értelemben máshogy alkalmaznak szavakat. Ilyen az is, amikor ha valaki szomorú, akkor a barátainak azt mondja, hogy most depizik. Ez nem jelenti azt, hogy Major Depresszioja van, hanem hogy csak levert. A mindennapokban használnak az emberek szemantikailag helytelen kifejezéseket. Pl “konkrétan” minden második szó előtt, stb. Lehet vitatkozni, hogy szemantikailag helytelen, arra a válasz az, hogy igen. De a köznyelvben új értelmet és jelentést kapnak ezek a kifejezések, amik a köznapi nyelvben helyessé teszik, minthogy a legtöbb ember megérti. Így változnak az értelmező szótárakban a szavak jelentései, ha egy-egy ilyen “alternatív” jelentés fennmarad, akkor bekerül a hivatalos definícióba. Ezen kár vitatkozni, ezek tények. El kell őket fogadni.
2022. dec. 31. 21:10
 73/108 A kérdező kommentje:

"Jelenleg pszichológiát tanulok. Veled ellentétben tudom is, hogy miről beszélek."

Ha tényleg azt tanulsz akkor biztosan tudod mennyire erőltetett izzadtságszagú hatást kelthet, amikor egy vitában valaki a saját maga vélt vagy valós igazát az adott témában a tekintélyére való hivatkozással próbálja reprezentálni ahelyett hogy kizárólag az érveit sorakoztatná fel.

Bár korábban (nem tudom te írtad-e) meg gyakorlatilag a bizonyítási kényszert is át hárítottad a másik válaszolóra amikor arra kérted ő olvasson és akkor majd egyet ért veled, úgyhogy ezen nem lepődöm meg.

Egyébként az hogy tanulod nem jelenti azt hogy értesz is hozzá, hiszen honnan tudhatnánk milyen mélységében és mihez kell neked (milyen munkakörhöz) pszichológiát tanulnod és hogy jelenleg hol tartasz a tanulmányaidban. Egy pedagógusnak, egy egészségügyi dolgozónak és egy valamilyen a belügyminisztérium alá tartozó rendészeti szerv tagjának is kell tanulnia valamilyen szinten pszichológiát. Noha az utolsó kettőhöz van közöm ettől még nem leszek hitelesebb. Nettó farok- méregetés(nem tudom neked az van-e, ha nem akkor sry) erre hivatkozni.

Szerintem semmin nem "kár" vitatkozni. Attól hogy ez beivódott a köznyelvbe még érvényes mondás ennek a megkérdőjelezése hiszen nem véletlenül vannak külön szavaink különböző dolgokra. A "depis" szó egyébként nem önmagában véve jelenti azt amit a ténylegesen depressziós betegre mondunk hanem afféle el bagatelizálása annak amikor valakinek szemmel láthatóan rossz kedve van. De nem azt mondjuk rá hogy depressziós hiszen nem vagyunk orvosok hogy ezt megállapítsuk. A homofóbia esetében viszont egy az egyben lett "átemelve" a fóbia szó.

Egyébként van valami diszkrét bája amikor az említett csoport háborodik fel rajta hogy egyébként heterók használják egymás között egy társaságban az ügyetlenebb vagy nőiesebb vagy furcsább esetleg valamilyen téren (sport stb) kisebb teljesítményt nyújtó társukra a meleg, homokos, b.u.zi, stb jelzőket párhuzamot vonva a csoport tényleges tagjaival. Olyankor természetesen nem állja meg a helyét a "Hanem azt, hogy mint a nyelv természetes élete során, a szavak és kifejezések jelentése igenis változik." dolog.

2022. dec. 31. 23:26
 74/108 anonim ***** válasza:
42%

72

Dehogy tanulsz te pszichológiát. Értelmes ember nem állít olyan dolgot, hogy amit nem szeretek, azt igazából szeretem. Az LMBTQ kitalálta, hogy akik kritizálni merik őket, azok mind defektesek vagy szintén langyik. Amelyik közösségben egy ilyen undorító kitaláció az uralkodó, azok teljesen idióták.

2023. jan. 1. 09:31
 75/108 anonim ***** válasza:

#74 akkor fuss neki mégegyszer a kommentemnek, és próbáld meg értelmezni. Vajon mit is jelent. Van benne kizárólagosság? Nincs. Csak egy jellemző minta.

#73 ennél többet nem tehetek. Te is próbáld újra elolvasni a kommentemet, hátha leesik. Ennél egyszerűbben nem lehet leírni. Sok sikert

2023. jan. 1. 11:39
 76/108 A kérdező kommentje:

"73 ennél többet nem tehetek. Te is próbáld újra elolvasni a kommentemet, hátha leesik. Ennél egyszerűbben nem lehet leírni. Sok sikert"

Hát bocsánat hogy én sem figyeltem eléggé és nem értettem meg, pedig annyira próbáltam...

UI: Nem lehetne ezt a tanár-diák track-et levenni a listáról? Nincs szükség

a sajnálkozásodra hogy "ennél többet nem tehetsz". Borzasztóan kellemetlen álságos ez a modoroskodás, ahogy előadod te mennyire segíteni akarsz, de háát igen... Ennél egyszerűbben (hogy én is megértsem) te már nem tudod leírni..:( Leborulok nagyságod előtt és megígérem hogy fejlesztem magam, talán akkor egyszer én is érteni fogom miről beszélsz.

2023. jan. 1. 12:23
 77/108 anonim ***** válasza:
8%

Nézd. Tök érthetően leírtam a különbséget a nyelvi értelmezésben és hogy ez hogyan változik. Kifejtettem hogy hogyan működnek az énvédő mechanizmusok, és a rettegés kezelés hogy jön ide.

Én értem, ha nem értesz valamivel egyet, persze, a te dolgod. De tényeket tagadni, mint a kifejezések köznapi értelmének beépülése, az több mint korlátoltság.

2023. jan. 1. 12:31
 78/108 A kérdező kommentje:

Én nem erről beszéltem. Megint maszatolod a kakit. Egy állítást teszel ami önmagában lehet igaz, de nem következik belőle hogy az "énvédő mechanizmusok, és a rettegés kezelés" miatt normális dolog egy szó eredeti jelentését politikai okokból kifordítani (homofób) és a másik dolog pedig hogy letagadni a valóságot nevesen azt hogy: nem, nem a homokosok utálják egymást vagy van problémájuk egymással mert néhány nem hajlandó beismerni magának a másságát. Itt nem erről van szó.

Az énvédő mechanizmusok, és a rettegés kezelés meg furcsa módon pont a másik irányból jön ide. Azért akarják ezek az emberek azt hinni hogy valójában akiknek problémájuk van velük szintén hasonló "cipőben" járnak mert az én védő mechanizmusoknak köszönhetően sokkal egyszerűbb egy eltévejedett léléknek látni a rosszakarójukat aki sokkal jobban hasonlít rájuk, mint azt saját maga gondolja, mintsem szembe nézzen vele hogy gyűlölik valamiért amiről NEM TEHET. Ennél egyszerűbben én sem tudom neked elmagyarázni.

Amit ennek a nézetnek a képviselői folytatnak az nemes egyszerűséggel egy strucc politika, és a hozzád hasonlóak meg adják alájuk a lovat.

2023. jan. 1. 13:23
 79/108 anonim ***** válasza:
33%

75

Te nem érted a lényeget. Az LMBTQ védekezési mechanizmusa a logikátlanságra van alapozva:

Szerintük homofób vagyok (azaz meleg ellenes erőszakos formában), és látens meleg is vagyok (tehát meleg vagyok, csak titkolom). Más lehetőség fel sem merül bennük, mert akkor kiderülne, hogy folyamatosan tévednek és butaságokat beszélnek. Mert erre a logikátlanságra alapozva a nácik azért gyűlölték a zsidókat, mert lélekben ők is zsidók.

És te vért izzadva véded ezt a paradoxont.

2023. jan. 1. 13:56
 80/108 A kérdező kommentje:

"Mert erre a logikátlanságra alapozva a nácik azért gyűlölték a zsidókat, mert lélekben ők is zsidók.

És te vért izzadva véded ezt a paradoxont"

Viccnek szántad, de am nem állsz messze a valóságtól még ezen az oldalon is fel-fel merül ez a sületlenség... Ezek tényleg ebben hisznek.

2023. jan. 1. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!