Hogy lehet, hogy elvétve találkozok fideszessel, mégis mindig ezek nyernek?
Tulajdonképpen három szám az egész:
Listán Fideszre szavazott: 3.060.706 fő
Választásra jogosult: 8.215.304 fő
Magyarország teljes lakossága: 9.711.688 fő
A választásra jogosultak közül a Fideszre szavazók aránya:
37,3%
A teljes lakosságra vetített Fideszre szavazók aránya: 31,5%
Vagyis 10-ből 3-4 ember az aki a Fideszre szavazott - ez persze nem azt jelenti, hogy aki nem szavazott, az mást támogat. De a "hangos többség" tulajdonképpen egy harmadnyi kisebbség. Az, hogy a választási rendszer olyan, amilyen, az más kérdés.
Én hasonló arányt látok a környezetemben, kb. 10-ből 3-4 ember támogatja teljes mellszélességgel a jelenleg kormánypártiakat, a többiek vagy semlegesek, vagy eltérő véleménnyel vannak. Szerintem a választási eredmény reprezentálja a lakosságot.
Ahogy a fideszesek gondolkodásmódja érthetetlen számodra kérdező, számomra ugyanúgy felfoghatatlan hogy êpelméjű ember hogyan képes gyurcsányra vagy karácsonyra szavazni.
Hogyan támogathat egy tiszességes ember egy olyan hazudozót mint mzp ?
Egyéni körzetekben az nyert aki több szavazatot kapott. Ez így van minden demokratikus ország választási rendszerében. Nem tudom hogy ezzel mi a baja a liberálisoknak azon kívül hogy nem az ő jelöltjük volt a befutó a legtöbb helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!