Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi az álláspontod a melegházas...

Steven95 kérdése:

Mi az álláspontod a melegházasságról?

Figyelt kérdés
Te magad melyik vágyadnak tettél eleget legjobban? Gyereknemzés, pénzügyi, jogi kiváltságok? Vagy elsősorban szerelem, szeretet, élet építése egy társsal?

2022. jún. 28. 21:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/83 A kérdező kommentje:

Férfi és nő kell a házassághoz. Melegeknek ugyan annyi joga van ilyen téren. Házasodhat ellenkező neművel ugyan úgy... Ez az alapgondolata egyeseknek. Miközben nem házasodhat szerelemből. Kinek ég most az arca? Tudom.. nem ég.

Meleg vagyok. 26 éves. HAGYOMÁNYBÓL össze szeretném kötni az életemet a majdani szerelmemmel, egy a szeretteim körében rendezett esemény keretében. Egyenlő embertársatokként meg szívesen élnék a jogi következményeivel, ahogy élhet mindenki más. Amióta kijártam az óvodát, lényem minden tapasztalata azt sugallja, ez a házasság. Ezt szeretném, erre vágyom. És ennek nevezem.

A szerelmem, lélekkapcsolódásom, az élet amit felépítek, az érték amit teremthetek semmiben! nem különbözik a "tiétekétől". Nem hiszem, hogy 'hagyományból' házasodtok ellenkező neművel. Ez csak kifordított "píszískedés".

Ennyi erővel én ne nevezzem magam férfinak, mert az nővel akar hálni. Legyen inkább "férfinakindult".. és továbbiakban is adjunk mindennek egy alacsonyabb rangú definíciópárt, hogy oda tegyük azokat akiket nem akarunk közénk tartozónak.

Ne azért házasodhassak, mert már "kiüresedett", "csak száraz jogi kérdés". Ne azért ne házasodhassak, mert csak az 5%-nak az 5%-ka élne vele. Ne azért ne támogasd - az emberi mivoltod egyenlőségét - mert Te nem élnél egyébként vele. Ez az én álláspontom.

*Politika, mert polgárjogi kérdés.

Köszönök minden kifejtett gondolatot, és szavazatot!

2022. jún. 28. 23:47
 22/83 anonim ***** válasza:
26%
#22: Nem értem, miért akarsz hagyományból házasodni, amikor a házasság hagyományosan sose létezett két férfi vagy két nő között.
2022. jún. 28. 23:50
 23/83 A kérdező kommentje:
Ha nem érted, akkor nem Neked szólt. :)
2022. jún. 28. 23:54
 24/83 anonim ***** válasza:
36%

Öhm... mi nem? Nem az az alany és állítmány? Nem az az alapja? És miért? Érveld meg, egy "nem" kissé kevés.

2022. jún. 29. 00:01
 25/83 anonim ***** válasza:
11%

házasság férfi és nő között történik, nem két azonos nemnél meg a kismacskámmal satöbbi, vki pl a berlini falba szerelmes, akkor lehessen vele is házasodni?

lehet akárhogy élni de a házasság kizárva

2022. jún. 29. 02:18
 26/83 anonim ***** válasza:
38%

Támogatnám melegházaságot, de csak ellenkező nemű melegek esetén. :))

Egyébbként kilehetne baszni a náci fidesszel. Homoszexuális nők és férfiak házasodnának össze. És már meg is valósult a melegházaság.

2022. jún. 29. 06:01
 27/83 anonim ***** válasza:
95%

"Öhm... mi nem? Nem az az alany és állítmány? Nem az az alapja? És miért? Érveld meg, egy "nem" kissé kevés."

Nem az alapja. Bár érvet te sem írtál, csak kijelentettél, de lásd: első körben mi a házasság? Az egyházi esküvő? Ha igen, melyik egyházé? Melyikeké nem? A polgári, amit Rákosi tett egyedül hivatalossá?

Mi a célja? A gyermeknemzés? Akkor a gyermektelen hetero párokénak van értelme? Az, hogy védelmet nyújtson a kardfogú tigris, az árvizi károk vagy a számlák jelentette (ép aktuális) veszélytől? Akkor miért zárnánk ki a melegeket? Mit jelent, hogx "egybe kell"? "A kettő egy testé lesz", ahogy az egyházak mondják? De akkor az is áll, hogy "amit Isten egybekötött, ember szét ne válassza". Vagy hogy a kettő összeköltözik? A házasság talán több ennél.

Szóval, én értem, hogy nagyon menő, önmagát magyarázó dolognak hangzik, hogy férfi és nő szövetsége és egybekelnek, de definiáljuk már kicsit jobban, és kiderül, hogy a legtöbb (van kivétel) mai korban kötött házasság már nem ugyanaz, mint akár csak 20 éve. Ha két meleg házasodik, azzal senkinek se ártanak.

2022. jún. 29. 06:31
 28/83 anonim ***** válasza:
2%
Sajnos Magyarorszagon a melegeknek sokkal tobb joguk van mint a heteroknak ! Hova jutott a vilag.... Az uniot is lgbt drogos fergek vezetik :(
2022. jún. 29. 06:38
 29/83 anonim ***** válasza:
5%

1) meleg a leves meg a nyár. Ezek homoszexuálisok, tehát hormon/elmebetegek.

2) Gyógyítani kéne őket (mert lehet, hoppácska), nem pedig noramlizálni.

2022. jún. 29. 09:57
 30/83 anonim ***** válasza:
92%

"Gyógyítani kéne őket (mert lehet, hoppácska), nem pedig noramlizálni."

Nem lehet.

2022. jún. 29. 10:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!