Melegek! Nektek szükségetek van melegházasságra,
örökbefogadásra?
A kérdező szavazást indított:
35 szavazat
Magyarországon olyan alacsony az életszínvonal,hogy kevés meleg engedhetné meg,hogy gyereket vállaljon.
2022. jún. 6. 18:53
Kiváncsi vagyok egytalán szavazott-e meleg a kérdésedre. :D
2022. jún. 6. 19:43
A házasság nem, amíg van bejegyzett élettársi kapcsolat, ami gyakorlatilag ugyanazokat a jogokat biztosítja. Most nyilván az, hogy minek hívják annyira nem lényeges. Az örökbefogadás esetében számomra a régi rendszer szimpatikus volt, hogy a házastársak előnyt élveznek, de utánuk az egyedülállók (a hazai jog szerint mindenki aki nem házas egyedülálló) is gond nélkül fogadhatnak örökbe. Szerintem a mostani helyzet, hogy egy miniszer egy személyben dönt az nagyon diszkriminatív állapot, illetve lehetőséget ad a diszkriminációra, amivel viszont nagyon nem értek egyet.
2022. jún. 8. 09:55
2-es, én szavaztam. :D
Egyébként számomra az örökbefogadás a fontosabb a kettő közül, de házasságnak is örülnék. Szeretnék gyereket nevelni, hogy átadhassam a tudásom és szeretetem a gyerekemnek és elindíthassam az útján, természetesen a jövendőbeli párommal (ha sikerül találni). :) Bár szerintem Magyarországon ilyen körülmények között nem fogadnék örökbe, nehogy miattunk bántsák őt.
A házasság pedig teljesen más, mint a bejegyzett élettársi kapcaolat, más a jelentése, a jelentőséfe és a „hangulata” is.
2022. jún. 8. 20:40
5/15 A kérdező kommentje:
4 próbáld meg Iránt, ott azt mondják jobban a körülmények.
Nagyon vicces...
Nem azt mondom, hogy hű de nagy elnyomásban élünk, de azért nem egyszerű itthon melegnek lenni. Tudnék mesélni, bár valószínűleg úgy sem érdekelne téged, úgyhogy nem fárasztom vele magam. Ha tévedek, írj privátot és leírom, mire gondolok.
2022. jún. 8. 21:47
Nem erre van közvetlenül szükségünk. Hanem egyenlőségre. Amiből pl. ez a kettő is következik, minden más egyéb mellett.
2022. jún. 9. 10:10
Igen, mindkettőt szeretném. Örökbefogadás nélkül nem tudok családot alapítani, házasságot meg ugyanaz miatt szeretnék, mint a heterók is (érdekes, nekik sosincs mondva, hogy minek házasodnak, ha bejegyzett élettársi is van...)
2022. jún. 12. 12:44
9/15 A kérdező kommentje:
Az miért van, hogy a melegek kevesebb mint 1%-a fogad örökbe?
Hát például azért, mert nem fogadhatnak örökbe rengeteg országban. :)
2022. jún. 12. 17:26
Kapcsolódó kérdések: