Miért olyan fontos a melegházasság?
#37: Rendben, akkor nézzük sorban. Nem köthet bejegyzett élettársi kapcsolatot kiskorú személy: nem gond, még csak az kéne. Nem vehetik fel egymás nevét: nem gond, jelentéktelen dolog. Nem fogadhatnak közösen örökbe: valószínűleg jobb is így. Nem vehetnek részt mesterséges megtermékenyítésben: teljesen jó, még csak az kéne, hogy lombikban csináljanak nekik gyereket. Az anya élettársa nem lesz automatikusan a születendő gyermek szülője: egyértelmű, hiszen nem a szülője. Ha a felek mindenben megegyeztek, a bejegyzett élettársi kapcsolatot közjegyző is felbonthatja: ez kényelmes, nincs vele semmi gond.
Ami viszont lényeges: eljárhatnak egymás nevében, örökölhetnek egymás után, tehát a lényeges dolgokban mindben egyenrangúak a házasokkal.
#43, ahogyan az is önkényes, hogy mely jogokat tartsuk meg, és melyikeket hagyjuk figyelmen kívül (illetve küzdjünk az ellen).
Nyilván mindenkinek megvan a prioritása, hogy melyiket hagyná meg és melyiket törölné. De ha te ragaszkodsz ahhoz, hogy felnőtt emberek saját belátásuk szerint, közös megegyezéssel tehetnek csak bármit, akkor mi a véleményed az eutanáziáról? Ugyanis az is tiltott nálunk.
“ Nem vehetik fel egymás nevét: nem gond, jelentéktelen dolog. Nem fogadhatnak közösen örökbe: valószínűleg jobb is így. Nem vehetnek részt mesterséges megtermékenyítésben: teljesen jó, még csak az kéne, hogy lombikban csináljanak nekik gyereket. Az anya élettársa nem lesz automatikusan a születendő gyermek szülője: egyértelmű, hiszen nem a szülője.”
Akkor vegyük sorba. A kiskorú résszel egyetértünk.
Névfelvevés: nem te döntöd el, hogy jelentéktelen-e. Milyen jogon akarod megmondani, hogy jelentéktelen?
Örökbefogadás: milyen jogon döntöd el, hogy jobb is így? Elmondom. Semmilyen. Egy gyerek milliószor jobb helyen lenne egy meleg párnál, mint nevelőintézetben, ahol a “társai” bántalmazzák, vagy egy-egy nevelő, vagy pap bácsi bevezeti a különböző dolgokba.
Lombik: ugyanez. Milyen jogon mondod meg, hogy jobb is így? Semmilyen. Ez max a te személyes véleményed, amihez jogod van. De érvnek nem érv.
Anya-gyerek apa: ezt nem értem. Ha a bejegyzett élettárs elvileg ugyanaz, akkor miért más? Ha bejegyzett élettársak, akkor miért nem automatikus a gyerek nevének a kérdése? Ha pl hetero párokról van szó, akkor se.. de akkor még annál is kevesebb értelme van az egésznek. Egyszerűen csak logikátlan.
#45-46
Azért mentális fejlettséggel nehéz vitatkozni. Hagynád, hogy egy 13 éves szavazzon? Van annyira érett egy 13 éves, hogy az országról döntsön? Vagy még jobb, hogy induljon a választáson? Párttag legyen? Hmm? Az értelmi fejlettségét sokkal objektívebben fel lehet mérni, mint hogy azért ne házasodhatnának a melegek, mert csak.
Nem tudom az eutanázia hogy jön ide, de én azt is támogatom. És nem azt írtam, hogy bármit csak közös megegyezéssel tehessenek, hanem házasodni, igen. Mint a heterok esetében. Nem értem mi a bonyolult ezen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!