Miért olyan fontos a melegházasság?
#93, na jó, csak ez azért fura, mert a házasság és az eutanázia külön működik, tehát az egyik nem a másiknak az előfeltétele. Nekem ezért fura, hogy erre gondoltál. Abban közös a kettő, hogy két ember megegyezésén alapul. És ezért írtam azt, hogy ha a melegházasságnak csak ezt a követelményt támasztjuk, akkor ugyanezen okfejtés alapján az eutanázia is legitimmé válik. Tehát vagy mindkettő, vagy egyik sem.
Az melegházassággal egyébként nekem sincs bajom (ahogy az eutanáziával sem), csak arra akartam rámutatni, hogy kicsit jobban fel kellene építeni az érvelés rendszerét. És igazság szerint én sem tudok jobb érvet mondani, minthogy közös megegyezés kell hozzá, más nem. Emellett biztosan vannak sokan, akik a melegházasságot pártolják ugyanezen érv miatt, de az eutanázia nem elfogadható (hasonlóan az abortuszhoz).
Az öröklést felhozni azért hülyeség, mert bárki, bármikor írhat végrendeletet, mi több, jobb is, mert akkor az örökség nem osztódik, hanem csak a házastárs kap mindent (már ha valakinek erre van igénye).
A gyerekvállalás nekem is szürke zóna, de az intézetben felnövésnél mindenképp jobb megoldásnak látom. Már csak azért is, mert ahogy betöltik az intézetisek a 18-at, mehetnek isten hírével (van utógondozás, de arról csak annyi mondható el, hogy a semminél több), míg egy meleg pár a 18. életéve után is támogatná a fiatalt. Akkor már inkább legyen belőle tisztességes állampolgár (a vélt vagy valós kockázatok mellett), megfelelő lehetőségekkel, minthogy a híd alatt végezze és bűnöző legyen belőle. Persze ezek sem kőbe vésett dolgok, de arányaiban nézve ez lenne a jellemző.
Ez ugyanolyan fontos mint egy hetero párnak. Ettől érezhetik azt, hogy valójában együtt lehetnek életük végéig. A házasság nem egy férfit és egy nőt köt össze, hanem két szerelmea lelket. Megköti a fonalat, ami egész életükön át tart. Itt nincsen olyan, hogy két férj vagy két feleség. Ők házastársak életük végéig. Egymás kedvesei.
A gyerekvállalásról meg csatlakoznék az elöttemlévőhöz. Persze meg kell lennie a férfi és a női képnek is a gyermeknek, de ezt meg lehet oldani. Inkább legyen családjuk a gyerekeknek, minthogy egy intézetben vagy idéglenes családról idéglenes családra járkáljanak. Az utóbiban volt már tapasztalatom. Nem kellemes azt érezni, hogy nem kellesz senkinek sem.
Erről én is hallottam. Csak szülöi meghatalmazással viheti el a suliból, vagy oviból és szinte mindenhez kell a szülői meghatalmazás. Elég szomorú dolog.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!