Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért szavazzak az Összefogásr...

Miért szavazzak az Összefogásra? Győzzetek meg!

Figyelt kérdés

Úgy 2013 óta folyamatosan növekszik a fizetésem reál értéke, vásárló ereje. Az előző kormányok idején nagyon kevés pénzt tudtam megtakarítani, ezzel szemben 2013 óta fokozatosan többet. 2014-ben önerővel, de persze hitellel otthont teremtettünk a párommal. 2019-re kifizettük a teljes összeget úgy, hogy közben autót is vásároltunk, illetve nem sok, de külföldi utazásunk is volt.

Igaz ebben rengeteg lemondás és céltudatos spórolás is segített. 2018 óta gyerekeink is vannak.

Miben tud többet adni egy baloldali kormány, ha nyernek? Hallgatom az érveket. Nyitott vagyok bármire.

Köszönöm előre is.

2022. febr. 8. 20:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/83 anonim ***** válasza:
23%

"Miért, szerinted meddig tartható fenn egy rendszer, ahol a kereskedő 40-60 forintot bukik literenként a benzinen?"

Mondtam egy szóval is hogy nem fogják eltörölni?

Annyira buknak 40-60 Forintot, hogy láttam olyan helyet is ahol 20 Forinttal a hatósági ár alatt vannak.

"Ezt meg nem tudom honnan vetted. Idén emelték 525 euró nettóra, ami barátok közt is másfélszer akkora, mint a magyar."

Ott a kalkulátor, amit linkeltem.

Ha már itt tartunk, ez csak a minimálbér. Vannak helyek, ahol nincs is, pl az osztrákoknál és a skandinávoknál. Ilyen alapon jobbak vagyunk mint ők, nem? Idehaza meg van bérminimum, ami Szlovákiában nincs, és magasabb, mint a szlovák minimálbér. Plusz ha már ilyen dolgokat kalkulálunk, talán érdemesebb lenne az átlagbérhez viszonyítani.

[link]

Én csak azért indultam ki a minimálbérből, nehogy valaki azzal jöjjön, hogy az KSH-kamu-adat. :)

2022. febr. 9. 20:20
 82/83 Demion ***** válasza:
53%

"Annyira buknak 40-60 Forintot, hogy láttam olyan helyet is ahol 20 Forinttal a hatósági ár alatt vannak."

Azért annyira ne legyél elkötelezett a pártod iránt, hogy ekkorát hazudsz.

[link]

"ez csak a minimálbér. Vannak helyek, ahol nincs is, pl az osztrákoknál és a skandinávoknál. Ilyen alapon jobbak vagyunk mint ők, nem?"

Eddig egész értelmesnek tűntél, erre most elkezded magyarázni milyen jó, hogy a magyar munkavállaló annyira ki van szolgáltatva, hogy törvényileg kell minimálbért biztosítani neki, mert lenne munkáltató, aki máskülönben ennyit se fizetne. Tényleg azt gondolod Ausztriában létezik olyan munkahely, ahol 133 ezernél kevesebbet kapnak napi 8 óra munkáért. Egy analfabéta migráns is többet keres ennél.

Ha meg annyira össze akarod hasonlítani az életszínvonalat Szlovákiával, arra a vásárlóerő alkalmas, nem a fizetések. A miénk az EUs átlag 51%-a. A szlovákoké 68%.

2022. febr. 9. 20:57
 83/83 anonim ***** válasza:
49%

"Azért annyira ne legyél elkötelezett a pártod iránt, hogy ekkorát hazudsz."

Nem egy helyet láttam, ahol 46_ összegért árulják a benzint, 459-ért egyszer láttam. Persze tudom, ezt bárki mondhassa...

A cikked mondata:

"Literenként akár már 40-60 forint is lehet az üzemanyagon elszenvedett vesztesége egy-egy magyarországi töltőállomásnak"

Ami "-hat, -het" ragozással van ellátva az csak spekuláció, tényként nem kezelendő, pl.: "Napi 500 koronás halott is lehet Magyarországon". Ez se lett így.

Odáig nem fogunk eljutni, hogy tömegesen zárjanak benzinkutak, nyilván addigra eltörlik a dolgot.

"Eddig egész értelmesnek tűntél, erre most elkezded magyarázni milyen jó..."

Komolyan nem érezted az iróniát? Szerinted létezik olyan ember, aki szerint a magyar munkaerőpiac jobb, mint az osztrák, csak mert ott nincs fix minimálbér? Ez csak egy példa volt, hogy mennyire nem érdemes a minimálbért venni alapul.

"Ha meg annyira össze akarod hasonlítani az életszínvonalat Szlovákiával, arra a vásárlóerő alkalmas, nem a fizetések."

Mi egyelőre azt hasonlítottuk össze, hogy ki mennyi benzint tud venni. Azon belül is azt, hogy ez egy évtized alatt hogyan változott.

"A miénk az EUs átlag 51%-a. A szlovákoké 68%."

Kétségtelen, hogy a szlovákok alatt vagyunk, de ismétlem, itt most az a lényeg, hogy az olló nyílt-e köztünk, és mennyit?

Egyébként kétlem, ezt a 68% és 51%-ot, nem tudom honnan vetted.

Mindkét ország jóval 50% alatt lehet, gondolj arra, hogy mennyien vannak előttünk, mindkét ország az utolsó harmadban kullog, így nem lehetünk 50% fölött.

Én ezt találtam, annual wages US$ PPP

[link]

Ha jól látom visszaelőztük őket. :)

2022. febr. 9. 21:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!