Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért szavazzak az Összefogásr...

Miért szavazzak az Összefogásra? Győzzetek meg!

Figyelt kérdés

Úgy 2013 óta folyamatosan növekszik a fizetésem reál értéke, vásárló ereje. Az előző kormányok idején nagyon kevés pénzt tudtam megtakarítani, ezzel szemben 2013 óta fokozatosan többet. 2014-ben önerővel, de persze hitellel otthont teremtettünk a párommal. 2019-re kifizettük a teljes összeget úgy, hogy közben autót is vásároltunk, illetve nem sok, de külföldi utazásunk is volt.

Igaz ebben rengeteg lemondás és céltudatos spórolás is segített. 2018 óta gyerekeink is vannak.

Miben tud többet adni egy baloldali kormány, ha nyernek? Hallgatom az érveket. Nyitott vagyok bármire.

Köszönöm előre is.

2022. febr. 8. 20:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/83 anonim ***** válasza:
78%

#14, #42-nek:

Nézd meg például a táblázat "Szeszes italok, dohányáruk" oszlopát 2010-2020 között.

[link]

2010-ben 350 Ft körül vettem a cigit, ma 2000, vagyis legalább 500%-os áremelés volt.

Az alkohol szinte ingyen kellene hogy legyen ahhoz, hogy a KSH faxságai igazak legyenek!

Ugyanazt tudom mondani, mint az előbb is:

A QRVA ANYJUKAT!

2022. febr. 9. 07:56
 52/83 anonim ***** válasza:
56%

44 - Édes Istenem, hát tényleg egy barom ez a Gyurcsány, hogy bezáratta az OPNI-t és neked már nem jutott hely!

Kisgyerek, csak tájékoztatlak: anno még Kádár idejében volt ez a "rohadt nyugat, autókat gyújtogatnak" féle baromság! Közben meg beláthatatlan távolság alakult ki a Nyugat, és Magyarország között!

Én Nyugaton élek, bár pillanatnyilag Magyarországon vagyok. Ne engem akarj már ezzel az ókommunista vernyákolással beetetni!

Magyarország Orbán alatt iszonyú messzire került a civilizált Európától!!!

Nem csak gazdaságilag, hanem morálisan is a legutolsó lett Magyarország!

Amikor a határokat megnyitottuk, a falakat lebontottuk, Magyarország Európa példaképe és fényessége volt, a többi ország csak árnyék volt mögöttünk! Mára ott tartok, hogy már nem mondom el hogy magyar vagyok, mert az a züllöttség, a lopás, a jogtiprás szinonimájává vált!

2022. febr. 9. 08:46
 53/83 A kérdező kommentje:

51: Ha az életminőséged a cigi és az alkohol árán határozod meg, akkor elég rossz irányban vagy.

Nem prédikálok vizet, mert ha cigit nem is, alkoholt szoktam mértékkel fogyasztani. De azt is fontos tudni, hogy ezeknek (főleg dohányáru) az áremelkedése sok esetben uniós törvények következtében történik. Hasonló trendek várhatóak (és már tapasztalhatóak) benzines kontra villanyautó tekintetben.

Amúgy meg nem láttam olyat, hogy a dohányárúnál szeretne az ellenzéki összefogás, vagy akár a DK árcsökkenést elérni, de javíts ki, mint állítólagos DK párttag, ha tévednék.

2022. febr. 9. 09:14
 54/83 anonim ***** válasza:
82%

#53-nak:

Ne személyeskedj már "baxdmeg"!

Ki a faxt érdekel hogy neked a cigi és a pia személyesen mit jelent?

Én arról beszélek hogy a KSH belehazudik a pofádba, és ez tény.

Innentől kezdve pedig dumálhatsz nekem bármiféle kormányzati forrású infóról, én azt nagy ívben lexarom. Lehet hogy téged a korodnál fogva lehet hülyíteni mert annyira naiv vagy hogy tekintélytiszteletből elhiszed amit mondanak, de én már öreg vagyok bohócnak!

Azt meghagyom az olyanoknak, mint te.

2022. febr. 9. 10:17
 55/83 anonim ***** válasza:
82%

Ismét #53-nak:

Egyébként pedig én pont fordítva vagyok "bekötve", mint te.

Láncdohányos vagyok, de a piát rühellem. Csak társasági kényszerből szoktam néha egy keveset fogyasztani.

2022. febr. 9. 10:20
 56/83 anonim ***** válasza:
41%

#42 a DK-snak

"Ha ilyen fogalmakat használsz mint például "reálbér", akkor nagyon naiv vagy! A reálbér értékét a KSH adja, a kormány által előírt, kozmetikázó számítási mód alapján. Vagy nem?"

A reálbért az infláció alapján számolják, az inflációt pedig az inflációs kosásból, amit a KSH a nemzetközi sztenderdeknek megfelelően állít össze.

“Akkoriban napi 6000-ből éltem mint egy király, ma 13.000-ből napi szintű anyagi problémáim akadnak!”

Igen? Mondjál már élelmiszer árakat abból az időből, és a mostaniból! Aztán nézd meg az átlagbéreket akkor, és most. Ha fenntartásaid vannak az átlagbérrel, vedd alapul a minimálbért.

Az egyik legszembetűnőbb a benzinár.

2010-ben a nettó minimálbér 60 ezer Forint, a 95-ös benzin ára 350 Ft, 2022-ben a nettó minimálbér 133 ezer Forint, a benzin 480 Ft.

2010-ben egy minimálbéres tudott venni 171 litert, ma tud venni 277 litert.

Hogy fér ez össze azzal, hogy kiskirály voltál napi 6000 Forintból, ma napi 13000-ből meg tengődsz?

“Nézd meg például a táblázat "Szeszes italok, dohányáruk" oszlopát 2010-2020 között.

[link]

2010-ben 350 Ft körül vettem a cigit, ma 2000, vagyis legalább 500%-os áremelés volt.”

Azt szajkózod, hogy a KSH hazudik, erre KSH adatokra hivatkozol? :D Nézd meg akkor az élelmiszerek árait is a KSH-n.

A cigit, piát nagyon jól tették, hogy ennyire emelték. Aki olyan hülye, hogy szívja fizessen érte.

2022. febr. 9. 10:32
 57/83 anonim ***** válasza:
82%

#56-nak:

Már megint a kibaxott személyeskedéssel történő terelés.

Nagyon jól tették, hogy ekkorát emeltek rajtra? Oké, legyen igazad.

És azt is jól tette a KSH hogy erről hamis információt ad a statisztikában, hogy az inflációs rátával is hazudni tudjon?

Hm?

Hallgatlak!

2022. febr. 9. 10:35
 58/83 anonim ***** válasza:
77%

Ismét #56-nak:

Az ilyen "minimálbér" hülyeségekkel pedig hanyagolj.

Mindig is önfenntartó voltam, ezért pontosan emlékszem az árakra. Mivel szabadpiaci verseny van és volt, ezért a KSH-nak kényelmes helyzete van ha csúsztatni akar. Már annak idelyén is megkaptál egy kiló kenyeret már 100 forintért is, egy utcával odébb pedig ugyanazt 250-ért.

Úgy ollózták össze az árakat, hogy az őket igazolja.

2022. febr. 9. 10:40
 59/83 anonim ***** válasza:
77%

Újfent #56-nak:

2010-ben zöldséges standom volt a pécsi vásárcsarnokban, és pontosan emlékszem hogy a krumplinak 69 forint körül volt kilója. A KSH szerint 149.

Az anyjuk p'csáját.

[link]

2022. febr. 9. 10:44
 60/83 anonim ***** válasza:
70%

Alma 205?

Jó lesz az 49-89-nek is!

2022. febr. 9. 10:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!