Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért szavazzak az Összefogásr...

Miért szavazzak az Összefogásra? Győzzetek meg!

Figyelt kérdés

Úgy 2013 óta folyamatosan növekszik a fizetésem reál értéke, vásárló ereje. Az előző kormányok idején nagyon kevés pénzt tudtam megtakarítani, ezzel szemben 2013 óta fokozatosan többet. 2014-ben önerővel, de persze hitellel otthont teremtettünk a párommal. 2019-re kifizettük a teljes összeget úgy, hogy közben autót is vásároltunk, illetve nem sok, de külföldi utazásunk is volt.

Igaz ebben rengeteg lemondás és céltudatos spórolás is segített. 2018 óta gyerekeink is vannak.

Miben tud többet adni egy baloldali kormány, ha nyernek? Hallgatom az érveket. Nyitott vagyok bármire.

Köszönöm előre is.

2022. febr. 8. 20:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/83 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem felesleges győzködni téged meg bárkit is mindenkinek a saját értékrendje szerint kell eldöntenie , hogy mi a jó és mi a nem jó. Én az ellenzékre fogok szavazni. De meggyőzni nem foglak tudni maximum elmondani az érveimet amiket vagy elfogadsz vagy nem.
2022. febr. 8. 21:02
 22/83 anonim ***** válasza:
24%
Nem győzünk meg. Az összefogásra csak azok szavaznak akiknek van eszük. Te nem tartozol közéjük.
2022. febr. 8. 21:03
 23/83 anonim ***** válasza:
89%

#18-nak:

Orbán 2010-ben befagyasztotta a közalkalmazotti, 2008-as bértáblát egészen 2013-ig, költségvetési spórolásra hivatkozva. Tehát te 2011 és 14 között a GYURCSÁNYI fizetést kaptad baxdmeg, amivel qrva elégedett vagy így utólag!

XDXDXDXDXD

A fagyi visszanyalt, "haver"!

2022. febr. 8. 21:06
 24/83 anonim ***** válasza:
100%

Elég lusta dolog mástól várni a választ.

Azért szavazok az ellenzékre, mert a kormányt alkalmatlannak találom az ország vezetésére.

Az oktatási rendszerrel érdemben semmit nem tettek azon kívül, hogy a munkahelyi időszakos oktatások már felnőttképzésnek számítanak, hogy meg legyen a kötelező EU-s kvóta.

Havonta 60 ezret fizetek a TB-re, mégsem vagyok jogosult ingyenes covid tesztre és 2 hónapot kell várnom egy labor eredményre.

A családi adókedvezménnyel egy omladozó, felújításra váró ingatlan is 15 millióba kerül, miközben a fiatalok döntő többsége nincs abban az élethelyzetben, hogy gyermeket vállaljon. Így elköltözni sem tudnak és a demográfiai adatok sem javulnak.

A multik számára kedvezményes adózás miatt a hazai boltok és termelők csak akkor tudnak nyereségesek maradni, ha a multi árához képest 1,5x annyiért adják a terméket.

Az ország infrastruktúrájára alkalmatlan, importra kényszerített ágakat támogatják, mint az autó üzemek, miközben az állat és gyümölcstermesztés, tej és cukorüzemek fejlesztését nagy ívben elkerülik. Így ahelyett, hogy olyan ág fejlődne, amivel stabil exportunk lenne, függő helyzetbe kerülünk más hatalmakkal.

A sportokban a focit helyezik előtérbe, miközben nincs különösebb sikere a válogatottnak. Viszont az olyan sportágak, mint a kézilabda, kajak-kenu, vívás, amikben világszínvonalúak a sportolóink töredék támogatást kapnak.

A teljes kampányt egy olyan ember rémképére helyezték, akiket ők maguk hagytak 12 éven át tejhatalommal a parlamentben.

Amíg a világon konjunktúra volt a magyar fizetések is erősödtek, de most, hogy infláció van a választás előtt vesznek fel 1000 milliárdos hitelt és a választás évében megszorításokat vezetnek be. Ilyen még egy választási évben sem történt.

Szóval ezek alapján hülye lennék a jelenlegi kormányra szavazni.

2022. febr. 8. 21:11
 25/83 A kérdező kommentje:

23: mondjuk írtam is, hogy 2013 óta nőtt a fizum jelentősen, de ne zavarjon.

Ezzel a stílussal meg nem jó az irány, hogy egy zászló alá hívj.

2022. febr. 8. 21:14
 26/83 anonim ***** válasza:
83%
Szoval akkor a masik stilusa miatt nem szavazol majd az osszefogasra.. :D vicces vagy
2022. febr. 8. 21:16
 27/83 A kérdező kommentje:
24: ne ez 1-2 inkább érzelmi alapú gondolatot kivéve már jó összefoglaló. Egyedül azt kerdezném, hogy ezzel az pártszövetséggel, amiben ennyi a régi arc ez, hogyan sikerülhet? Sajnos azt látom, hogy ez az új kormány is tele lenne olyanokkal akik régi rosszul teljesítő kormánypártok tagjai voltak.
2022. febr. 8. 21:18
 28/83 A kérdező kommentje:
26: nem mondtam ilyet, de nyilván nem úgy győzök meg valakit a magam igazáról, hogy arrogáns vagyok, vagy lehülyézem, amit egyesek itt megengedtek maguknak.
2022. febr. 8. 21:20
 29/83 anonim ***** válasza:
100%
#27 Nem tudom, hogy fognak teljesíteni, de az esélyt megadom. Mivel semmiféle beleszólásuk nem volt az elmúlt 12 év politikájába, így csak az ígéretekre lehetne hagyatkozni. Ígéretekkel viszont tele a padlás. Ha nyernek és nem jobbak a fidesznél 26-ban nem rájuk szavazok. Végülis erről szól a választás.
2022. febr. 8. 21:27
 30/83 anonim ***** válasza:
74%

#25-nek:

A #18-as válaszodat idézem:

"14: történetében közszférában (EÜ) dolgoztam 2011 és 2014 között, rengeteg az ismerős is onnan továbbra is. Már akkor növekedett a reál értéke,"

Már akkor növekedett? Tehát mivel a fizu stagnált, így szerinted defláció, azaz árcsökkentések voltak?

Én nem emlékszem ilyesmire. XD

És mint tapasztalt DK párttag és aktivista, tudom hogy te ballaszt lennél vagy bomlasztanál, tehát nem is akarlak "zászló alá" hívni.

Bomlaszd a fidesz sorait.

2022. febr. 8. 21:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!