Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A balosok miért tagadják az...

A balosok miért tagadják az lmbtq propagandát, illetve miért bagatelizálják el a veszélyét?

Figyelt kérdés

2022. jan. 25. 12:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/82 anonim ***** válasza:
91%
58 Megtanulta az emoji használatot a FIDESZ plakátokról, óvatosan. Ha valaki röhögő fejet rak az érvelésbe az már nagyon magabiztos ember lehet.
2022. jan. 29. 09:54
 62/82 anonim ***** válasza:
6%

,,Ez így nem vita. "

Tényleg nem. A vita alapvető kritériuma az hogy arra reagálsz érvekkel amiket a másik mond, ez eddig nem történt meg.

,,Továbbra sem indokoltad meg, hogy miért pont téged igazol a kutatás, ellenben én írtam, hogy miért engem."

És akkor még te kéred hogy ereszkedjek le erre a szintre?

Hát ez hihetetlen 😂😂

Nem barátocskám, én idéztem a kutatásból ahol le van írva hogy max 25% az öröklöttség, a többi pedig környezeti, illetve kulturális hatás.

Te meg hülyeségeket magyaráztál bele ami nincs is leírva😃 persze lehet nem tudsz angolul, de ez nem az én bajom

,,Miért hülyeség a balkezesekhez hasonlítani? Ugyanúgy egy valószínűleg genetikai eredetű rendellenesség, ami elszigetelt körülmények között is kialakul, sőt régebben társadalmilag nagyon negatív vélemények övezték. Ez mind elmondható a homoszexualitásról is. "

Azért hülyeség mert nem mondható el. Nem, a homoszexualitás nem egy genetikai eredetű rendellenesség. A balkezesség nem max 25% genetika, hanem jóval több mégis át lehet nevelni. Akkor ezek szerint azt állítod hogy a homoszexualitás gyógyítható? Akkor ezek szerint működik fordítva is. Akkor ezek szerint csak van értelme a törvénynek😏

Amúgy miért kapaszkodtok ennyire görcsösen valamihez amire semmi bizonyíték nincs?

Amire meg a továbbiakban reagálsz azt nem is én írtam.

,,Tisztázzuk azt, hogy itt senki sem szakértő, főleg nem az ellenzők közül."

Hát a Nature cikk meg a kutatás íróihoz képest ti meg aztán főleg nem😆

,,Dr. Gyarmathy Éva professzor asszony viszont kifejti, hogy a szexuális orientáció és a szexualitás örökölt géneken alapszik."

Másnak meg más a szakmai véleménye.

És milyen számokkal tudja igazolni az pszichológusasszonyság ezt a veretes hülyeséget? Mellesleg egy pszichológus véleménye mióta is releváns biológiai kérdésekben?

Akkor hajrá, Évike vitatkozhat egy 500ezer fős mintával meg egy teljes kutatócsoportnyi genetikussal!

,,Ha valaki röhögő fejet rak az érvelésbe az már nagyon magabiztos ember lehet."

Veletek szemben igencsak magabiztos vagyok, tekintve hogy teljesen tarthatatlan és egymásnak ellentmondó dolgokkal jöttök, az érvek felére nem is tudtok mit reagálni. Arról nem is beszélve hogy még a meglévő eredményeket is félre kell magyarázni hogy egyáltalán tudjatok valamit mondani, annyira nem támasztja alá semmi az lmbtq ideológiát😉

2022. jan. 29. 17:41
 63/82 anonim ***** válasza:
82%

„Nem barátocskám, én idéztem a kutatásból ahol le van írva hogy max 25% az öröklöttség, a többi pedig környezeti, illetve kulturális hatás.”

Én is a kutatásból idéztem, de akkor megteszem újfent: „This suggests that there are a lot of genes that influence sexual behaviour, many of which researchers haven’t found yet, says Ganna. An even larger sample size could help to identify those missing variants, he says.” Ez egyértelműen kijelenti, hogy nem találták meg az összes gént, így az általuk becsült érték a minimum.

„Azért hülyeség mert nem mondható el. Nem, a homoszexualitás nem egy genetikai eredetű rendellenesség. A balkezesség nem max 25% genetika, hanem jóval több mégis át lehet nevelni. Akkor ezek szerint azt állítod hogy a homoszexualitás gyógyítható? Akkor ezek szerint működik fordítva is. Akkor ezek szerint csak van értelme a törvénynek😏”

A homoszexualitás kialakulásának minimum 8-25%-áért a genetika felel, amint azt fennebb levezettem a belinkelt tanulmány alapján. A balkezesség okát sem lehet tudni, amennyire tudom, ott is csak tézisek vannak, amelyek közül még egy sem nyert bizonyosságot. A balkezesek átnevelhetőek arra, hogy a jobbkezüket használják, de sosem lesznek jobbkezesek. Egy balkezesnek a bal kezével lesz kellő precizitása és sosem tudja majd olyan aprólékosan mozgatni a jobb kezét, mint a balt.

„Amúgy miért kapaszkodtok ennyire görcsösen valamihez amire semmi bizonyíték nincs?”

Konkrétan mire gondolsz ezalatt?

Szerintem az nem épp téged igazol, hogy az „érveink felére nem is tudsz reagálni”. A kutatásból semmit sem magyaráztam félre, nyugodtan olvasd el, hogy mit ír benne. Ártani akkor sem árt, ha nem érted.

2022. jan. 29. 19:56
 64/82 anonim ***** válasza:
6%

#63 Próbálod a magad igazát valahogy bizonyítani, de nem sikerül.

A tanulmány nem azt írja le, hogy MINIMUM 25%-ban a genetika a felelős a homoszexualitásért, hanem hogy nem tudtak többet bizonyítani, mint hogy ESETLEG 25%-ban MAGYARÁZHATÓ genetikailag a homoszexuális viselkedés.

Egy FELTÉTELEZÉS szerepel ebben a szövegben, hogy mivel nem találtak még meg mindent, így HISZIK, hogy ez a minimum.

De fogadjuk el az állításodat, legyen minimum 25%.

Akkor is lehet, hogy a maximum meg 30% lesz. És mi van a többi, sokkal nagyobb részével?

A balkezességnek pedig nagyon pontosan megtalálták már mind az okait, mind azt, hogy mivel jár ha valakit átszoktatnak. És ez nem azt jelenti, hogy egy balkezest ha jobbkezessé neveltek, akkor neki hú de szörnyű lenne az élete. Nagynéném ilyen, erővel nevelték rá a jobbkezességre. Aztán mi lett az eredménye? Mindkét kezét nagyon jól tudja finom mozgásokra használni. Mindkét kezével képes írni, hímezni, és nem okozott neki soha gondot, hogy csupa jobbkezeseknek készült tárgy veszi körül.

Amúgy mielőtt ezzel folytatnád: NEM a 62-es voltam.

2022. jan. 29. 21:15
 65/82 anonim ***** válasza:
82%

Mielőtt folytatjátok, pszichológusok és szakemberek !1968-ban! már kivették a homoszexualitást a mentális betegségek közül, és ki lett jelentve hogy teljesen normális és természetes ha valaki az, nem kell változtatni és semmiben sem rosszabb, mintha valaki hetero. Ez a felállás azóta is, szóval egy közel 60 évet lemaradtatok az érveitekkel, de köszönjük a kutatómunkát. Egy ELTE ösztöndíjat lehet tudunk intézni. 😄😄

De 62 legalább tud angolul, végülis ez a szép eredmény. 🙏 Biztos tudnál vele mást is kezdeni, és nem egy évtizedekkel ezelőtt lezárt topikot újra meg újra “megmagyarázni”. Kettő, kétlem hogy te olyan helyzetben vagy képzettségedet tekintve, hogy lehessen releváns véleményed a kérdésben eleve. Lehet természetesen, csak tudd a helyén a kezelni, amennyit ér.

2022. jan. 29. 22:05
 66/82 anonim ***** válasza:
9%

Erőteljes félremagyarázás ismételten.

,,Ganna and his colleagues also used the analysis to estimate that up to 25% of sexual behaviour can be explained by genetics, with the rest influenced by environmental and cultural factors — a figure similar to the findings of smaller studies."

Szeretném felhívni a figyelmedet az up to kifejezés jelentésére, ami maximumot jelent😃

Ráadásul még azt is leírja hojy kulturális hatások befolyásolják, ami megint a törvény szükségességét igazolja.

,,Mielőtt folytatjátok, pszichológusok és szakemberek !1968-ban! már kivették a homoszexualitást a mentális betegségek közül"

Ez kamu. Egészen 1990ig a WHO listáján bno kódja volt, ahonnan politikai okokból vették ki. Ha igaz amit állítotok és a homoszexualitás genetikai eredetű, akkor semmilyen szakmai érv nincs amellett hogy ne nevezzük betegségnek.

A homoszexualitás, vagy betegség, vagy erkölcsi deviancia, döntsetek!

Az úgy nem működik hogy egyik sexd

2022. febr. 1. 13:44
 67/82 anonim ***** válasza:
79%

„Szeretném felhívni a figyelmedet az up to kifejezés jelentésére, ami maximumot jelent😃”

Tudom jól, hogy mit jelent, de te nem jól értelmezed a szövegkörnyezetben betöltött szerepét. A kutatás által maximum 25% magyarázható meg, legalább 8, a becslésük alapján, ám ez a kutatás korlátai miatt lehet nagyobb is a valóságban (ezt később a szövegben leírják), ám erre nem tudnak becslést adni, hiszen a kutatásuk nem tért ki erre (nem mellesleg nem is tudna).

„Ráadásul még azt is leírja hojy kulturális hatások befolyásolják, ami megint a törvény szükségességét igazolja.”

Valóban azt írja, hogy a többi külső és kulturális hatás eredménye, ám ha elolvasod a kutatás teljes szövegét, akkor rájössz, hogy egyáltalán nem is tért ki erre a kutatás. Amúgy a külső hatás lehet biológiai is, vagy kémiai is.

„A homoszexualitás, vagy betegség, vagy erkölcsi deviancia, döntsetek!

Az úgy nem működik hogy egyik sexd”

Rendben, akkor mi a heteroszexualitás? Betegség, vagy erkölcsi deviancia? Vagy szerinted a többségtől eltérő szemszín is betegség, esetleg erkölcsi deviancia? Utóbbit biztosan tudjuk, hogy genetikai, mégis van benne variáció és egyiket sem tekintjük betegségnek.

A homoszexualitás szerintem a szexualitásnak egy olyan formája, amelyben a két fél közötti kapcsolat hasonló (lényegében megegyező a heteroszexuális felek közöttivel), már születéskor meghatározott és a társadalom egységét, fennmaradását szolgálja a heteroszexuálistól eltérő módon, ám mégis jelentősen. Nem sorolnám sem a betegségek, sem az erkölcsi devianciák közé. Utóbbit nem is tartom valid kategóriának, nem pontos, nem tudományos és maga a kategória megfogalmazása is hanyagol minden hozzáértést. Én a homoszexualitást egyszerűen egy szexuális orientációnak tartom, esetleg ráaggatható a rendellenesség szó, hisz valóban különbözik a többségi szexuális orientációtól, ám szerintem ez nem indokolt, főként annak a tudatában, hogy a rendellenesség és a betegség határa nem kellőképp éles, az eredeti jelentésétől eltérő módon alkalmazzák az utóbbi időkben.

2022. febr. 1. 14:07
 68/82 anonim ***** válasza:
72%

“Ez kamu. Egészen 1990ig a WHO listáján bno kódja volt, ahonnan politikai okokból vették ki. Ha igaz amit állítotok és a homoszexualitás genetikai eredetű, akkor semmilyen szakmai érv nincs amellett hogy ne nevezzük betegségnek.”

Olvass akkor utána, ha ennyi posztot tudsz írni egy olyan témában amit ezek szerint “utálsz” és “undort kelt benned”, akkor biztos arra is van időd. 😌 De amúgy nem mindegy, hogy majdnem 60 évet, vagy csak kicsit többet mint 30-at vagy lemaradva? Azóta azért sok idő lett volna korrigálni, mert a politika is folyamatosan változott. Lehet… hogy veled van a baj.

Hozzáértést továbbra se tudtál igazolni, úgyhogy sajna az érvelésed a kocsmai társalgás szintjén marad. 😆 Da annak egész jó, aranyos a kutatómunka amit belepakolsz.

2022. febr. 1. 14:56
 69/82 anonim ***** válasza:
28%

,,ám ez a kutatás korlátai miatt lehet nagyobb is a valóságban"

Magyarán semmi se bizonyítja hogy több lenne, ti meg ebbe kapaszkodtok hogy ne kelljen elismeri hogy igazából felelőtlenek vagytok...

,,Valóban azt írja, hogy a többi külső és kulturális hatás eredménye, ám ha elolvasod a kutatás teljes szövegét, akkor rájössz, hogy egyáltalán nem is tért ki erre a kutatás. Amúgy a külső hatás lehet biológiai is, vagy kémiai is."

Beszélj csak mellé, de bizony ott van a kulturális hatás, hiába terelsz nagyon látványosan😃

,,Rendben, akkor mi a heteroszexualitás? Betegség, vagy erkölcsi deviancia?"

Miért is lenne a normalitás deviancia vagy betegség? Xd

Betegség:

[link]

,,Az élő szervezet olyan állapota, amelyben az életfolyamatok a normálistól eltérnek."

Tökéletesen illik a homoszexualitásra.

,,Utóbbit biztosan tudjuk, hogy genetikai, mégis van benne variáció és egyiket sem tekintjük betegségnek."

Magad nevében beszélj:)

,,Azóta azért sok idő lett volna korrigálni, mert a politika is folyamatosan változott."

Ja most már ott tartunk hogy az oscaron transzkvóta van, ideáig változott a politika😂😂😂😂😂

,,Lehet… hogy veled van a baj"

Nem, határozottan veletek van a baj.

,,Hozzáértést továbbra se tudtál igazolni, úgyhogy sajna az érvelésed a kocsmai társalgás szintjén marad. 😆 Da annak egész jó, aranyos a kutatómunka amit belepakolsz."

Ilyen mértékű cinizmussal nehéz is máshogy társalogni🤣🤣 Egy darab használható érveket nem volt csak terelés, mismásolás meg azon tények figyelmen kívül hagyása ami nem illik a prekonceocióiotokba.

2022. febr. 4. 09:59
 70/82 anonim ***** válasza:
11%

#69 Már rég látszik, hogy csak próbál érveket gyártani, hogy igazolja azokat az elképzeléseit, amiket még konkrétan azok a kutatások sem tudtak igazolni, amit maguk a homoszexuális szervezetek fizettek, hogy bizonyítékot találjanak számukra.

Bármit mondunk neki, akkor is megpróbálja kiforgatni, ezért áll bele ebbe e "minimum 25%" vagy "maximum 25%" szintű vitába, miközben lényegtelen valójában melyik az igaz, akkor is az a fontos, hogy ott van mellette az a másik 75%, ami viszont a környezeti hatásokat jelenti. Onnantól, hogy milyen családi környezete volt, hogy bántak vele az iskolában, érte-e trauma, milyen volt a média, a korosztályában mi a divat, egészen a teljesen hétköznapi személyiségproblémákig, ami a heteróknál is sajnos tömeges, csak másképp fog megjelenni a következménye.

Azt akarja hinni, hogy a homoszexualitás a biológia által elrendeltetett, megváltoztathatatlan dolog és akkor nem tudod ebben meggyőzni, hogy téved. Ebből pedig következik az is, hogy ha ez t a biológia döntötte el, akkor neki ez már éppen olyan természetes állapot, mint a heteroszexualitás.

Hiába hatalmas hülyeség, aki ennyire hiszi a maga igazát, azt olyan apróságokkal, mint tények, adatok, valóság, nem fogjuk meggyőzni.

2022. febr. 4. 10:20
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!