Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A külföldön élő magyarok...

A külföldön élő magyarok miért nem jelentkeznek ki a magyar lakcímükről hogy tudjanak levélben szavazni?

Figyelt kérdés

Mindig az van hogy panaszkodnak hogy el kell menni a konzulátusra ha szavazni akarnak.

Viszont akinek nincs állandó magyar lakcíme az szavazhat levélben is.

Aki már évek óta kint lakik az minek tartja meg a magyar lakcímét?

Én kijelentkeztem mert EU-n kívüli országban vagyok és máshogy nem tudtam megoldani hogy ne legyen otthon TB fizetési kötelezettségem.

Már 2 alkalommal is szavaztam levélben innen kintről.

ma 02:18
 1/2 anonim ***** válasza:
71%

Aki teheti, nincs már kötődése, az jelentkezik ki.

Nem mindenki tekinti biztosan véglegesnek a kiköltözést, legalább kezdetben. Sokak úgy dolgoznak egy másik EU-s országban, hogy a családjuk Magyarországon él. Vagy még csak 1-2 éve élnek kint és úgy gondolják, majd 3-4 év után számolnak fel mindent otthon.

ma 05:23
 2/2 anonim ***** válasza:

A panaszkodás alapjog és sokan azért élnek hogy siránkozhassanak mindenen.

Bezzegnyugaton élnek és naphosszat regélik, hogy bezzegnyugaton nekik mennyivel jobb, itthon meg róóóósz, de a lakcímüket pont amiatt tartják meg mert ha ahhoz van kedvük akkor a bezzegnyugat helyett itthon jogosultak orvosi ellátásra és hasonlókra.

Minden választás előtt megy a sírás, hogy 4 évente 1 hétvégét - amit tud hónapokkal előre - nem képes épp betervezni úgy hogy hazautazik vagy oda ahol a konzulátuson szavazhat majd. Mert az neki nehéz. Igen, 4 évente nincs ideje, pénze 1 hétvégét odautazni valahová, de közben mindenben IS sokkal jobb neki kint. Aha.

ma 07:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!