Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért támogatja a magyar...

Miért támogatja a magyar kormány a multikat magyar őstermelőkkel szemben?

Figyelt kérdés
A nyugdíjasok áfavisszaigényléséről van ugyanis szó. Az őstermelő és a piaci árus ugyanis többnyire alanyai áfamentes, így tőle nem tud visszaigényelni áfát a nyugdíjas. Viszont az árus is bruttó árat fizet a beszerzésekor, tehát ő sem tud. Ellenben a multi visszaigényelheti a beszerzésekor az áfát, és eladáskor is tudja ezt a nyugdíjasnak is biztosítani. A nyugdíjas pedig oda fog menni, ahol visszigényelheti az áfáját. Így támogatja tehát a kormányunk a multikat és így hozza nehéz helyzetbe az őstermelőket.

ma 08:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
48%
Az őstermelő eleve olcsóbb. Legalábbis az kéne, hogy legyen.
ma 09:08
 2/11 anonim ***** válasza:
33%
Na, máskor meg azon meg a sírás, hogy szegény multikat megadóztatják különadókkal.
ma 09:09
 3/11 anonim ***** válasza:
80%
Van egy olyan érzésem, hogy azok a nyugdíjasok, akik a piacra járnak, nem az árak miatt teszik, hanem az elérhetőség, környezet, társaság stb. miatt. Legalábbis én már nagyon régóta úgy tapasztalom, hogy a piacon semmivel sem kapok jobb árakat. Tehát, annak ellenére, hogy 100%-osan igaz, amit írsz kérdező, szerintem keveseket fog érinteni. Persze kérdés, mit tekintünk kevésnek...
ma 09:11
 4/11 D-Mano ***** válasza:
26%

Ebben a cikkben ott van a válasz a kérdésedre:

[link]

ma 09:13
 5/11 anonim ***** válasza:
50%
Ez a kormány közismert arról, hogy magyarellenes és külföldi érdekeket szolgál. Ez az intézkedésük is beleillik a sorba.
ma 09:14
 6/11 anonim ***** válasza:
75%
Valamit keversz. Őstermelő, maga által megtermelt árut árulhatja. A ki az árut beszerzi, az már nem őstermelő.
ma 10:31
 7/11 anonim ***** válasza:

így tőle nem tud visszaigényelni áfát a nyugdíjas.

De nem is fizet nála áfát a nyugdíjas, ergo már vásárláskor a zsebében marad, nem előlegezi meg az államnak...

ma 11:55
 8/11 anonim ***** válasza:

"De nem is fizet nála áfát a nyugdíjas, ergo már vásárláskor a zsebében marad, nem előlegezi meg az államnak..."

Ez azért így nem igaz, ugyanúgy megfizeti az áfát, csak azt a kereskedő már megelőlegezi neki azzal, hogy a nagytermelőtől bruttó áron veszi át (és nem igényelheti vissza azt az államtól). Hacsak nem értem félre amit írtál, mert nekem úgy hangzott, mintha az alanyi áfamentességet spórolásnak írtad volna le bármelyik szereplőnél is, holott csak adminisztratív segítség a vállalkozóknak.

ma 12:12
 9/11 anonim ***** válasza:

8, az őstermlő nem árusíthatja, csak saját termékét. Ha megveszi a nagykertől, ő nem őstermelő, hanem kiskereskedő.

Egyébként én 6 őstermelőt könyvelek, mind áfás.

ma 12:14
 10/11 HakapiszikMatyi ***** válasza:

Na, ez az igazi "gumicsont" a kormány részéről... :(

A nyugdíjasok ezt nem nagyon fogják kihasználni, de talán az élelmesebb gyerekeik igen.

ma 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!