Miért támogatja a magyar kormány a multikat magyar őstermelőkkel szemben?

Ebben a cikkben ott van a válasz a kérdésedre:

így tőle nem tud visszaigényelni áfát a nyugdíjas.
De nem is fizet nála áfát a nyugdíjas, ergo már vásárláskor a zsebében marad, nem előlegezi meg az államnak...

"De nem is fizet nála áfát a nyugdíjas, ergo már vásárláskor a zsebében marad, nem előlegezi meg az államnak..."
Ez azért így nem igaz, ugyanúgy megfizeti az áfát, csak azt a kereskedő már megelőlegezi neki azzal, hogy a nagytermelőtől bruttó áron veszi át (és nem igényelheti vissza azt az államtól). Hacsak nem értem félre amit írtál, mert nekem úgy hangzott, mintha az alanyi áfamentességet spórolásnak írtad volna le bármelyik szereplőnél is, holott csak adminisztratív segítség a vállalkozóknak.

8, az őstermlő nem árusíthatja, csak saját termékét. Ha megveszi a nagykertől, ő nem őstermelő, hanem kiskereskedő.
Egyébként én 6 őstermelőt könyvelek, mind áfás.

Na, ez az igazi "gumicsont" a kormány részéről... :(
A nyugdíjasok ezt nem nagyon fogják kihasználni, de talán az élelmesebb gyerekeik igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!