Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha én nem ranzidom a fütyis...

Ha én nem ranzidom a fütyis lánnyal, akkor már "transzfób" vagyok?

Figyelt kérdés
Társkeresőn heteró részlegen egyre több az ilyen, azon gondolkodtam, ha vajon férfiként nem bukom a péniszre, azzal már kirekesztem-e szegényeket.

2021. dec. 29. 00:32
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/78 anonim ***** válasza:

A félreértésre pedig:

Attól hogy nem értünk egyet még nem muszáj el demóznod hogy biztosan csak azért van mert én félreértettem valamit. Semmit nem értettem félre. Ettől a "vitán felül igazam van és a másik csak nem érti mit mondok mert olyan sötét" attitűdtől beképzeltnek tűnsz. Én elhiszem hogy téged is a jó szándék vezérel csak szerintem nem ez vezet a jó irányba amit képviselsz.

2022. júl. 26. 21:12
 72/78 anonim ***** válasza:

#70-71

Ha a pszichológiában csak picit is jártas vagy, akkor ismered az APA rendszerét: [link]

Releváns részlet: "Nonetheless, there is greater consensus that treatment

approaches for adolescents affirm an adolescents’ gender

identity (Coleman et al., 2012). Treatment options for

adolescents extend beyond social approaches to include

medical approaches. One particular medical intervention

involves the use of puberty-suppressing medication or

“blockers” (GnRH analogue), which is a reversible medical

intervention used to delay puberty for appropriately

screened adolescents with gender dysphoria (Coleman et

al., 2012; A. L. C. de Vries et al., 2014; Edwards-Leeper,

& Spack, 2012). Because of their age, other medical interventions may also become available to adolescents, and

psychologists are frequently consulted to provide an assessment of whether such procedures would be advisable

(Coleman et al., 2012)."

Olvasd el, mit ír a hormonblokkolókról a Mayo Clinic. Ebben benne van minden, amit tudnod kell róla valódi szakmai szinten: [link]

A Cleveland Clinic: [link]

És a St Louis gyerekkorház: [link]

Nem keresek többet, kb. mindenütt ezt találni.

Miért hiszed, hogy ne állna konszenzus az orvostudományban a hormonblokkolók használatával kapcsolatban? Olvastál róla valahol vagy hallottál ilyesmit valakitől? Van erre valamilyen forrásod, amit meg tudsz velünk osztani?

Sokat segítene a visszajelzésed abban, hogy kiderüljön, tényleg csak a "beképzelt cimborád" vagyok-e.

2022. júl. 26. 22:19
 73/78 anonim ***** válasza:

"Miért hiszed, hogy ne állna konszenzus az orvostudományban a hormonblokkolók használatával kapcsolatban? Olvastál róla valahol vagy hallottál ilyesmit valakitől? Van erre valamilyen forrásod, amit meg tudsz velünk osztani?"

Műtős segédként dolgoztam egy kórházban éveket sebészek között. Azon témák és vélemények alapján ahogyan hallgattam és megismertem őket és beszélgettem velük vagy ahogyan bármikor is megnyilvánultak akár orvosi akár politikai témában kizartnak tartom hogy bármelyikük is elvegezne egy ilyen műtétet, a fejem száradjon le ebben a pillanatban a nyakamról ha igen. Mindegyik ugyan azon az állásponton lenne nevezetesen hogy aki ilyent ír fel egy fejlődő szervezet számára az nem normális.

Mellesleg ezzel nem bizonyítottál semmit csak annyit hogy mutattál sok linket ahol ezt elfogadottnak tartják. Nyilvan mindegyik külföldi. Ezeknek a gyerekeknek nincsen baja csak belemagyarázzák a szüleik és össze vannak zavarodva innentől kezdve számomra irreleváns hogy majd hogyan nem fog mutálni a hangja meg hogyan nem fognak fejlődni a heréi és az izomzata, testszőrzete stb a pubertás blokkoló hatására. Abszurd, beteg az egész. És nem nincsen konszenzus a pszichiáterek pszichológusok között sem e tekintetben. Ha ez ugyanolyan arányú konszenzussal érne fel ezek között a szakemberek között a világon minthogy hogyan kell gyógyítani egy vakbél gyulladást akkor én józan paraszti ésszel nem gondolom hogy mi erről diskurálnank a gyakori kérdéseken. Mert teljesen egyértelmű lenne. De nem az. Pontosabban szerintem az csak van néhány elmeroggyant aki szerint ez etikus és tök rendben van.

2022. júl. 26. 22:54
 74/78 anonim ***** válasza:

A gyakori kérdéseken arról megy egy halom vita, hogy lapos-e a Föld, hogy hogyan lehet megidézni egy szellemet. Nagyon sok jó kérdés és válasz van, de ez nem orvosszakmai fórum, ne ez legyen már a referencia.

A hormonblokkolókkal egy nagyon biztonságos módszert tudnak alkalmazni a transzneműséget jelző tinédzser pácienseknél. Ha te erről nem tudsz, az csak a te hozzá nem értésed bizonyítja, nem az orvostudománnyal van a baj. Legalább beleolvashattál volna az általam linkelt írásokba, hogy lásd miről szól az egész eljárás.

Műtős segédként nem tudom milyen sebészek mellett dolgozhattál, de édekes lenne tudni hány volt közülük pszichológus vagy pszichiáter. Az általad említett munkatapasztalat, saját bevallásod alapján sem kölcsönöz számodra semmilyen kompetenciát. A sebész kollégáid anektodikus felemlegetése messzire van a valódi szakemberek peer reviewed munkáitól, amiket a kutatói adatbázisokban kereshető formában is le tudsz kérni. Én is ismerek sebészeket, de egyikük sem beszél úgy (a saját területéről sem) mint a te állítólagos kollégáid.

Egyetlen forrást sem tudtál mutatni, amivel a hamis tényállításod bizonyíthatnád. A magánvéleményed tiszteletben tartom, de tudományos szempontból szembemegy a szakértői konszenzussal, nem tekinthető tényekkel alátámasztottnak.

2022. júl. 27. 00:07
 75/78 anonim ***** válasza:

"A gyakori kérdéseken arról megy egy halom vita, hogy lapos-e a Föld, hogy hogyan lehet megidézni egy szellemet. Nagyon sok jó kérdés és válasz van, de ez nem orvosszakmai fórum, ne ez legyen már a referencia."

Nem mondtam hogy referencia, de pont egy olyan téma ahol elég kemény viták vannak. Azért nem egy laposföld hívő kategória ahol pár agyhalott (szerintem egyébként maguk is csak poénnak foglyák fel) hiszi csak el.

" A hormonblokkolókkal egy nagyon biztonságos módszert tudnak alkalmazni a transzneműséget jelző tinédzser pácienseknél."

Ez egy tézis amiből kiiundulsz hogy nekik erre szükségük van..innentől kezdve nyilván számodra teljesen oké hogy pubertás blokkolót adjanak nekik. Én nem azt vitatom hogy ha ez a bajuk akkor szerintem nem ezt kéne hanem önmagában az bájos hogy ezt mennyire lehet komolyan venni. Ennél már csak az lenne még sokkal biztonságosabb ha nem is tömnék őket gyógyszerekkel.

"Ha te erről nem tudsz, az csak a te hozzá nem értésed bizonyítja, nem az orvostudománnyal van a baj."

Nem, én azt nem állítottam hogy az orvosok tudományával van baj. Mint mondtam az orvosok bármire képesek szinte. A baj leginkább a szülőkkel van akik képesek ezt a gyermekükkel megtenni.

" Legalább beleolvashattál volna az általam linkelt írásokba, hogy lásd miről szól az egész eljárás."

Mit hiszel mit nem tudok hogy miről szól az "eljárás"?? Benne van a nevében mire való. Egy erős hatású kezelés. Nem, valóban nem tudom milyen "receptorokhoz kapcsolódik" és mit lehet kimutatni belőle egy kancsó hugyból de pont nem is kell tudnom ezeket azon kívül hogy nagyon durván hatással van egy természetesen fejlődő szervezetre.

"Műtős segédként nem tudom milyen sebészek mellett dolgozhattál, de édekes lenne tudni hány volt közülük pszichológus vagy pszichiáter."

Nyilván egy sem volt közülük pszichológus vagy pszichiáter, de ilyent nem is állítottam. És ezt te is tudod. Csupán erzekeltettem a személyes tapasztalatom alapján hogy ezek az sebészek akiket én ismerek akkor sem vegeznének el ilyen műtétet ha szakmailag kivitelezni tudnak. Mondhat bármit a pszichiáter. Az meg elég tenyérbe mászó hozzá állás a részedről hogy minek után te kérdezted tőle hogy egyáltalán akármit is halottam e erről vagy mire alapozom a véleményem és azt megosztom veled utana "a sebész kollégáim anektodikus felemlegetésével" jössz. És hogy milyenek voltak? Normális ertekrendel bíró emberek akiknek nem esett nehezére megkülönböztetni mi a normális és mi a helytelen.

"peer reviewed munkáitól, amiket a kutatói adatbázisokban kereshető formában is le tudsz kérni"

Kösz kihagyom. Szerintem az orvosok többsége is simán kihagyja ezeket a lobbi tevékenység által finanszírozott kutatásokat.

"Én is ismerek sebészeket, de egyikük sem beszél úgy (a saját területéről sem) mint a te állítólagos kollégáid."

Miért mit mondtam én mit beszélnek?? Nem mondtam semmi konkrétumot amire rápöröghetbél.

Nyilván nem hangzott el ilyen hogy: "Szabó Péter doktor úr(most csak kitaláltam egy nevet) maga levagná egy kisfiú fütykösét ha kislánynak érzi magát vagy adna neki pubertás blokkolót?" - Nem, dehogy hát hülye vagy te hogy ilyent kérdezel?? "

Na ilyen nyilván nem hangzott el pusztán arra utaltam hogy ahogy megismertem őket el nem tudnám képzelni hogy akármelyik is ezt az álláspontot képviselnek. Tudod olyan ez mint amikor valakivel a fociról beszéltek és tényleg csak arról vagy az időjárásról vagy arról hogy hol nyaralt és mégis megismered hogy kB miről mi a véleménye. Vagy hogy hogyan kezeli a problémás betegeket. Nem kell hozzá x professzornak lenni hogy ismerd azokat az embereket akikkel évekig dolgoztál együtt. És 12 plusz fél tucat orvos nyilván nem reprezentatív a világot tekintve de erősen abba az irányba löki a mérleget hogy nyilván nem ugyanezt gondolja erről minden sebész.

"Én is ismerek sebészeket, de egyikük sem beszél úgy (a saját területéről sem) mint a te állítólagos kollégáid."

Hogy nem beszélnek? Mire célzol ezzel? Mert hogy beszélnek az én kollégáim? :)

"Egyetlen forrást sem tudtál mutatni, amivel a hamis tényállításod bizonyíthatnád"

Minek? Én is leszartam te miket linkelgetsz :D Egyikünk sem pszichiáter de még csak orvos sem. Egyszerű szavazó állampolgárok vagyunk. Szerinted ez egy nagyon előre mutató kezelési forma egy agyi betegségre szerintem meg egy agyrém amivel emberi életeket tesznek tönkre és hatalmas politikai lobbi tevékenység van a hátterében. Ha valakinek mentális problémái vannak akkor azt kell kezelni, semmi esetre sem megoldás ha pl én azt képzelem hogy a saját lábam az nem is az enyém kérem hogy vágják le...jó estben azt mondják "hülye vagy mennyél haza igyál egy teát" rossz esetben elkezdenek bátorítani és sündörögni körülöttem hogy "Igen, erre van neked szükséged amíg nem vagy benne biztos addig azért teszünk a combodra egy vértelenítő mandzsettát és kezd el szúrni magadnak a clexan-t hogy oké legyél mire tényleg amputálni akarod a lábad :D"

2022. júl. 27. 01:06
 76/78 anonim ***** válasza:

Eddigi hozzászólásaidban alaposan bemutattad, hogy mennyire felületes tudásod van a hormonblokkolókról és a transzneműség diagnózisához vezető szakmai útról.

A kisfiú-fütyköslevágós sztorid meg maga a röhej, ilyen szinten nem beszél normális egészségügyben dolgozó szakember, nemhogy tanult sebészek. Legfeljebb a kis buborékodban van bármilyen értéke annak, hogy szerinted a sebész kollégáid rendes emberek, ezért a transzneműség kezelése szerintük is hülyeség. Nincs olyan, hogy mindenki hülye, csak de vagy okos.

Maradjunk annyiban, hogy nem értesz hozzá és ez nagyon látványos. Én tényleg nem vagyok pszichológus, de több szakemberrel és transznemű emberrel beszéltem és követtem végig a terápiáját mint valaha is képzelnéd.

2022. júl. 28. 22:25
 77/78 anonim ***** válasza:

"Eddigi hozzászólásaidban alaposan bemutattad, hogy mennyire felületes tudásod van a hormonblokkolókról és a transzneműség diagnózisához vezető szakmai útról."

De én nem is szeretném tudni. Mese habbal. Kiskorú gyereket hormon blokkolóval kezelni mert nem tudja eldönteni melyik nemhez tartozik ez nem normális.

"A kisfiú-fütyköslevágós sztorid meg maga a röhej, ilyen szinten nem beszél normális egészségügyben dolgozó szakember, nemhogy tanult sebészek."

Ezt a tanár-kisdiák track-et levehetjük a listáról? Amikor a tanárnéni elmagyarázza kinek hogyan kell viselkednie :) Ne tedd. Izzadság szagú. Ne tarts nekem előadást az erkölcsről. Nem beszélnek így??? Még olyanabbul beszélnek :D

"Legfeljebb a kis buborékodban van bármilyen értéke annak, hogy szerinted a sebész kollégáid rendes emberek, ezért a transzneműség kezelése szerintük is hülyeség. "

Én nagyon remélem hogy nem csak abban. De abban viszont meggyőződésem.

" Nincs olyan, hogy mindenki hülye, csak de vagy okos."

Persze hogy nincsen, ki mondta? Azért mert nem értek veled egyet én képzelem magam okosnak? Nem lehet saját véleményem? Simán fennáll a lehetősége hogy nálam okosabb emberek is ugyan ezen a véleményen vannak és az is hogy nálam okosabb emberek nincsenek ezen a véleményen, de az is lehet hogy nálam butább emberek vannak szintén ezen a véleményen, de lehet hogy azok vannak ellenkező véleményen. Nem egyszerű. Ne akard csak az ész tengelyére felfeszíteni ezt a témát, mert így könnyen azt gondolhatják rólad hogy nálad van a bölcsek köve. Én fenn tartom a tévedés jogát, te látszólag nem.

"Maradjunk annyiban, hogy nem értesz hozzá és ez nagyon látványos"

Nem maradunk abban. Mit képzelsz? Hogy több oldalon keresztül témázgatok veled és a végén meg benyögöd hogy miben maradjunk?? Ennyire ne hord már fenn az orrod. Ez gáz. Az hogy nem értek veled egyet ez kevés? :D Meg szeretnéd mellé mondani hogy akkor mi miben maradjunk?

"Én tényleg nem vagyok pszichológus, de több szakemberrel és transznemű emberrel beszéltem és követtem végig a terápiáját mint valaha is képzelnéd."

Nem akarom elképzelni, elhiszem hogy többszörösével mint én és ez sajnos látszik. Ha ezek közül felnőttekről van szó az a legkisebb mértékben sem ütközik az egyébként jelentéktelen kis világképemmel, ellenben a felvetés hogy gyerekeknek hormon blokkolót adjanak mert nem tudja milyen nemű az már annál inkább és a lényeg ezen van. Egy felnőtt az felőlem a homlokára is varrathat 3,14nát is az ő dolga ha talál rá szakembört, ha meglátom szó nélkül elsétálok mellette maximum azt gondolom hogy "de beteg egy phasz ez" viszont egy gyerek nem lehet az mivel ugye gyerek maximum a szülei.

2022. júl. 28. 23:19
 78/78 anonim ***** válasza:
Te normális vagy. Egészséges.
2023. márc. 30. 19:26
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!