Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg olyan égető probléma...

Tényleg olyan égető probléma volt az LMBTQ "népszerűsítése" itthon, iskolákban, óvodákban, hogy ezt törvényi szinten akadályozni kellett? Ti mennyire tapasztaltátok saját bőrötökön, hogy az iskolában "népszerűsítik" a másságot?

Figyelt kérdés

Most azt nem fejteném ki miért nem tartom helyesnek azt, hogy erről egy pedofilellenes törvényben kellett megjelennie. Ahogy azt sem fejteném ki, hogy szerintem egy veleszületett dolgot nem igazán lehet népszerűsíteni. Szóval szerintem lényegtelen, hogy ez az egész törvény, már az alapoktól indulva ostobaság. Nem is erről szól a kérdés. Ahogy a külföldi esetekre sem vagyok kíváncsi ebben a kérdésben, mivel bőven nem jártunk olyan szélsőséges irányban. Itt csak a törvény előtti, itthoni "népszerűsítésre" vagyok kíváncsi.

Én 19 éves leszek, tehát a közoktatásban megjelenő LMBTQ témákra talán van egy kis belátásom, ami még aktuális is. Konkrétan oviban soha nem került elő a téma, sem alsóban. Felsőben egy kérdést tett fel erről valaki bioszon a tanárnak, aki annyival letudta "Fiam, ne legyél bzi, mert AIDS-es leszel". Gimiben háromszor került elő a téma, abból az egyik a kiselőadásos projektnapunkon(mindenkinek muszáj volt előadást tartani, témamegkötés nélkül), mert valaki azt választotta teljesen szabadon választhatóan. Egyszer irodalomórán merült fel, amikor Szapphó verseiről tanultunk. Illetve nyelvtanon, amikor az érvelést gyakoroltuk fakultáción(tehát kiscsoportról van szó), a tanár azt adta ki, hogy valaki dobjon fel témát, és azzal kapcsolatban érveljünk, szóban, és ott dobta be valaki indítógondolatnak a könyvdarálós esetet. Általánosban kettő, gimiben egy szexuális felvilágosító óra volt, ott említés sem esett a másságról.

Tehát röviden azt kell, hogy mondjam óvodától az idei tanév lezártáig(ami kb 15 évet ölel fel az életemből) nagyjából 4-szer került szóba oktatás alatt, abból háromszor diák kezdeményezte a témát.

És én kíváncsiságból csináltam egy mini-kutatást kb 200-300 fővel(annyian reagáltak fb csoportokban), a saját korosztályom és kisgyerekes szülők voltak többségében a megkérdezettek az ország több pontjából, és nagyjából az enyémhez hasonló tapasztalat volt a gyakori a korosztályomban (nem került elő a téma egyáltalán/diák kezdeményezésre csak), akik szülőként lettek megkérdezve, azok meg nem tapasztalták, hogy a kisgyerekeknél felmerült volna a téma az iskolában/óvodában. Aztán persze lehet az én kutatásom a téves, lévén, hogy elég szűk kört érintett még így is.

De én ebből a sok tapasztalatból elég erősen azt szűröm le, hogy a pedofilellenes törvény LMBTQ-ra vonatkozó része csak egy haszontalan dolog, aminek nincs semmi célja az indulatkeltésen kívül. Legalábbis itthon eddig sem hiszem, hogy gyakori lenne az LMBTQ aktivisták (vagy csak magában a másság témájának) megjelenése a közintézményekben. Pláne nem azon a szinten, hogy ez ellen intézkedéseket kellene hozni ilyen formában.

Ti mennyire tapasztaltátok az LMBTQ "népszerűsítését" iskolákban/óvodákban? Tényleg olyan gyakori, hogy intézkedni kelljen ellene, vagy csak túl van reagálva?

2021. aug. 9. 13:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/90 Koplárovics Béci ***** válasza:
0%

"Miért is "birkák" a Fideszesek? Azért mert nem gyurcsanyisták?"

Egy kutya mindkettő.

Látod egybitesen gondolkodsz már megint. És ez baj. Ha a fideszt szidom, akkor már csak gyurcsányista lehetek?

"Amúgy meg én büszke vagyok arra, hogy Fideszes vagyok és mellette LMBTQ-s is."

Ez mondjuk megmagyarázza az egybites gondolkodásmódot.

2021. aug. 12. 13:00
 82/90 anonim ***** válasza:
30%

"Látod egybitesen gondolkodsz már megint. És ez baj. Ha a fideszt szidom, akkor már csak gyurcsányista lehetek?"

Általában az ember vagy kormánypárti vagy ellenzéki. És mind tudjuk, hogy az ellenzéket gyurika vezényeli a háttérből, mint főkolompos. Így miért ne vehetnénk egy kalap alá mind a nem tudom hány ellenzéki pártot.

A politikában meg ugyebár nincs "semleges" nézet ha politizálsz. Legfeljebb azok a semlegesek akiket mindegyik oldal hidegen hagy (pozitív és negatív forma is hidegen hagyja).

És miért lenne minden Fideszes "birka" meg "egybites"? Csak mert azokkal van akiket utálsz?

2021. aug. 12. 13:07
 83/90 Koplárovics Béci ***** válasza:
0%

"Általában az ember vagy kormánypárti vagy ellenzéki. És mind tudjuk, hogy az ellenzéket gyurika vezényeli a háttérből, mint főkolompos. "

Fideszes körökben ez lehet, hogy így van. Én örülök, hogy a Gyurcsány-bandán kívül is van ellenzék. Sőt, többször olvashattad tőlem, hogy Gyurcsány a fő akadálya a fidesz leváltásának.

"A politikában meg ugyebár nincs "semleges" nézet ha politizálsz. "

De van. Ezt LMBTQ tagként kellene tudnod. Hiszen már csak eszerint is vannak akik csak sajátneműekkel, vannak, akik csak ellenkező neműekkel, vannak, akik mindkettővel, vannak, akik egyikkel sem. Nos, ez a politikában is így van. Ha tetszik, ha nem.

"És miért lenne minden Fideszes "birka" meg "egybites"? "

Nem írtam, hogy minden fideszes birka, azt sem, hogy mindegyik egybites. Olvasd el mégegyszer a mondatomat, és rájössz, hogy tévedsz. Nem először. A birkák és az egybitesek tábora lehet közös. Te pedig itt bizonyítod, hogy egybitesen gondolkodsz. Fideszesnek is vallod magad, máris bekerültél a birkák közé.

"Így miért ne vehetnénk egy kalap alá mind a nem tudom hány ellenzéki pártot."

Egy kalap alá vonhatod, csak újra tévedsz. Értem én, hogy a fidesznél aki nem velük, az ellenük, de ez alapon miért várod el az LMBTQ elfogadását azoktól, akik nem a tagjai? Miért várod el, hogy egy heteró fehér férfi elfogadó törvényt hozzon?

2021. aug. 12. 14:09
 84/90 anonim ***** válasza:
32%

Úgy szeretem amikor direkt félre értelmezik amit mondani szeretnék. :)

"Gyurcsány-bandán kívül is van ellenzék"

Mondjuk az egész ellenzék összejátszik gyurikával és úgy ugrálnak ahogy ő fütyül. Szóval az egész ellenzék a gyurika bandája. (És még én tévedek...)

Amúgy itt GyK-n nagyon szeretitek ezt az "egybites" jelzőt. Saját egyedi ötletetek meg nincs, csak azt mondogatjátok amit mástól hallottatok... Amúgy meg attól, hogy te nem mindenkire mondod attól még a nagy többség kollektíven használja.

2021. aug. 12. 14:15
 85/90 anonim ***** válasza:
25%

Lol nem erti hogy hogy jon ide a torveny, mondtam hogy borsomeretu az agya, de inkabb bors meretu, abbol is orolt bors.

Szoval hogy jon ide a torveny? Ugy hogy azt is emberek velemenye alapjan hozzak meg.

Valahol a torvenyt hozo szemelyek ugy velekednek hogy a homoszexualitas egy halalos bun, igy jon letre az a torveny miszerint az LMBTQ-s embereket kivegzik/bebortonzik, nem tudom jobban elmagyarazni ennel.

2021. aug. 12. 14:32
 86/90 Koplárovics Béci ***** válasza:
0%

"Mondjuk az egész ellenzék összejátszik gyurikával és úgy ugrálnak ahogy ő fütyül. Szóval az egész ellenzék a gyurika bandája. (És még én tévedek...)"

Tehát akkor mégiscsak igaz, hogy a Mi Hazánk a fidesz seggnyaója. Például. Nade mi a helyzet azokkal, akik egy lámpavasra kívánják Orbánodat, Gyurikádat és Gyurcsányodat is? Mert vagyunk jónéhányan. Tudom, hogy ezt nehéz megérteni, és beléd van nevelve, hogy aki nem az Orbánistent imádja, az nem lehet más csak Soros és/vagy Gyurcsány embere, úgysem fogod megérteni, hogy nem. Na ezt jelenti az egybites.

"Amúgy itt GyK-n nagyon szeretitek ezt az "egybites" jelzőt. Saját egyedi ötletetek meg nincs, csak azt mondogatjátok amit mástól hallottatok.."

Vannak szavak, amiket nem enged át a szűrő. Gondolj mögé azt, amit csak akarsz.

"Amúgy meg attól, hogy te nem mindenkire mondod attól még a nagy többség kollektíven használja."

Leszarom a nagy többséget, nem egy nyájhoz akarok tartozni, mint te. Ez különböztet meg a birkanyájtól, hogy van saját gondolatom.

"Lol nem erti hogy hogy jon ide a torveny, mondtam hogy borsomeretu az agya, de inkabb bors meretu, abbol is orolt bors."

Hú mekkorát mondtál. És még nyafog is, hogy sértegetem :)

2021. aug. 13. 17:05
 87/90 anonim ***** válasza:
70%

"Leszarom a nagy többséget, nem egy nyájhoz akarok tartozni, mint te. Ez különböztet meg a birkanyájtól, hogy van saját gondolatom".

Igen mert a homfobiat te taltad ki. Megnyugtatlak elotted is voltak ilyen gondolkodasu emberek.

"Hú mekkorát mondtál. És még nyafog is, hogy sértegetem :)"

Te kezdted el mondogatni hogy a homoszexualitas nem termeszetes es utanna csodalkozol hogy visszavagok.

Ugy latom vegre megertetted hogy az hogy mi termeszetes es mi nem azt egy tarsadalom vagy egy szemely donti el a fejeben mert mar nem kotottel bele ebbe.

2021. aug. 13. 17:19
 88/90 Koplárovics Béci ***** válasza:
0%

"Igen mert a homfobiat te taltad ki. Megnyugtatlak elotted is voltak ilyen gondolkodasu emberek."

Most akkor én találtam ki, vagy már előttem is voltak? Szedd össze magad, és gondolkozz el azon, hogy miért is nem lehet érteni amit ideírsz. Egyik mondatoddal ellentmondasz a másiknak.

"Ugy latom vegre megertetted hogy az hogy mi termeszetes es mi nem azt egy tarsadalom vagy egy szemely donti el a fejeben mert mar nem kotottel bele ebbe."

Én nem kötözöködni, hanem vitázni jöttem, de köszönöm, hogy közölted végre, hogy neked mi a célod.

Mellesleg már megint ellentmondasz magadnak. Eddig arról volt szó, hogy nem egy személy dönti el, hogy mi a normális. Most meg azt írod, hogy "az hogy mi termeszetes es mi nem azt egy tarsadalom VAGY EGY SZEMELY donti el a fejeben". Akkor most hogy is van ez? Mégis eldöntheti egy személy? Szedd már össze magad és írj már le valamit, ami értelmes is, mert hozzád sajnos nem elég sem az őrölt bors, sem a borsó, de valószínűleg egy dinnye sem, annyira összevissza beszélsz. Ha így folytatod, még azt fogom gondolni, hogy mégiscsak egy betegséget hordozol.

2021. aug. 13. 18:27
 89/90 anonim ***** válasza:
70%

"Most akkor én találtam ki, vagy már előttem is voltak? Szedd össze magad, és gondolkozz el azon, hogy miért is nem lehet érteni amit ideírsz. Egyik mondatoddal ellentmondasz a másiknak"

A szarkazmust ugy latom nem ismered lol. Amikor azt mondjak neked hogy "okoska" akkor ugy latszik hogy te ezt boknak veszed xd

A masik hogy mikor mondtam hogy "nem egy szemely donti el hogy mi normalis is mi nem"?

En azt mondtam hogy jo lenne ha minnel tobben normalisnak titulalnak az LMBTQ-s embereket

2021. aug. 13. 18:38
 90/90 anonim ***** válasza:
100%
Amugy ha kiforgatja valaki a masik szavat abbol az latszik hogy csak a masik allaspontjaval van gondja nem az erveivel, mert azokat ugysem erti.
2021. aug. 13. 18:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!