Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg olyan égető probléma...

Tényleg olyan égető probléma volt az LMBTQ "népszerűsítése" itthon, iskolákban, óvodákban, hogy ezt törvényi szinten akadályozni kellett? Ti mennyire tapasztaltátok saját bőrötökön, hogy az iskolában "népszerűsítik" a másságot?

Figyelt kérdés

Most azt nem fejteném ki miért nem tartom helyesnek azt, hogy erről egy pedofilellenes törvényben kellett megjelennie. Ahogy azt sem fejteném ki, hogy szerintem egy veleszületett dolgot nem igazán lehet népszerűsíteni. Szóval szerintem lényegtelen, hogy ez az egész törvény, már az alapoktól indulva ostobaság. Nem is erről szól a kérdés. Ahogy a külföldi esetekre sem vagyok kíváncsi ebben a kérdésben, mivel bőven nem jártunk olyan szélsőséges irányban. Itt csak a törvény előtti, itthoni "népszerűsítésre" vagyok kíváncsi.

Én 19 éves leszek, tehát a közoktatásban megjelenő LMBTQ témákra talán van egy kis belátásom, ami még aktuális is. Konkrétan oviban soha nem került elő a téma, sem alsóban. Felsőben egy kérdést tett fel erről valaki bioszon a tanárnak, aki annyival letudta "Fiam, ne legyél bzi, mert AIDS-es leszel". Gimiben háromszor került elő a téma, abból az egyik a kiselőadásos projektnapunkon(mindenkinek muszáj volt előadást tartani, témamegkötés nélkül), mert valaki azt választotta teljesen szabadon választhatóan. Egyszer irodalomórán merült fel, amikor Szapphó verseiről tanultunk. Illetve nyelvtanon, amikor az érvelést gyakoroltuk fakultáción(tehát kiscsoportról van szó), a tanár azt adta ki, hogy valaki dobjon fel témát, és azzal kapcsolatban érveljünk, szóban, és ott dobta be valaki indítógondolatnak a könyvdarálós esetet. Általánosban kettő, gimiben egy szexuális felvilágosító óra volt, ott említés sem esett a másságról.

Tehát röviden azt kell, hogy mondjam óvodától az idei tanév lezártáig(ami kb 15 évet ölel fel az életemből) nagyjából 4-szer került szóba oktatás alatt, abból háromszor diák kezdeményezte a témát.

És én kíváncsiságból csináltam egy mini-kutatást kb 200-300 fővel(annyian reagáltak fb csoportokban), a saját korosztályom és kisgyerekes szülők voltak többségében a megkérdezettek az ország több pontjából, és nagyjából az enyémhez hasonló tapasztalat volt a gyakori a korosztályomban (nem került elő a téma egyáltalán/diák kezdeményezésre csak), akik szülőként lettek megkérdezve, azok meg nem tapasztalták, hogy a kisgyerekeknél felmerült volna a téma az iskolában/óvodában. Aztán persze lehet az én kutatásom a téves, lévén, hogy elég szűk kört érintett még így is.

De én ebből a sok tapasztalatból elég erősen azt szűröm le, hogy a pedofilellenes törvény LMBTQ-ra vonatkozó része csak egy haszontalan dolog, aminek nincs semmi célja az indulatkeltésen kívül. Legalábbis itthon eddig sem hiszem, hogy gyakori lenne az LMBTQ aktivisták (vagy csak magában a másság témájának) megjelenése a közintézményekben. Pláne nem azon a szinten, hogy ez ellen intézkedéseket kellene hozni ilyen formában.

Ti mennyire tapasztaltátok az LMBTQ "népszerűsítését" iskolákban/óvodákban? Tényleg olyan gyakori, hogy intézkedni kelljen ellene, vagy csak túl van reagálva?

2021. aug. 9. 13:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/90 anonim ***** válasza:
84%

Azért 180°-os fordulatot véve lehetne jóval szebben és kimértebben is fogalmazni és nem úgy mint valami kamionos a kocsmában.

2021. aug. 12. 07:53
 72/90 Koplárovics Béci ***** válasza:
0%
Hát ha amit írtam az kamionos stílus volt, akkor nem ismered a kamionosokat (amúgy kocsis, de mindegy, 21. század). Ne legyünk ennyire mimózák.
2021. aug. 12. 08:06
 73/90 anonim ***** válasza:
32%
A "kamionos a kocsmában" csak egy hasonlat volt....
2021. aug. 12. 08:08
 74/90 Koplárovics Béci ***** válasza:
0%

"A "kamionos a kocsmában" csak egy hasonlat volt...."

Igen, értettem (ettől függetlenül az eredeti hasonlatban kocsis szerepel, aminek a 21. századi upgrade-je a kamionos). Akkor ponotsítanék: fogalmad sincs, hogy mi a nem éppen szabatos fogalmazás. Tudok olyat, de nem akarok. Te sem, hidd el. Ez volt a legvisszafogottabb írásom. Ha ez sérti a mimóza lelkedet, nagyon sajnálom, és üdvözöllek a nagyvilágban, a burkon kívül.

2021. aug. 12. 08:29
 75/90 anonim ***** válasza:
75%

És még csodálkozol ha valaki azután a regényed után lehord homofóbnak meg mindennek....

Amúgy bocs, de olyan hasonlatot még nem hallottam, hogy "kocsis a kocsmában" legfeljebb azt, hogy "úgy beszél mint egy kocsis".

Tudnám még hova ragozni ezt az egészet, de rád felesleges egy fél novellát megfogalmazni. Úgy sem vennéd észre a lényeget.

2021. aug. 12. 08:36
 76/90 anonim ***** válasza:
72%

"Ha ez sérti a mimóza lelkedet, nagyon sajnálom, és üdvözöllek a nagyvilágban, a burkon kívül".

Pont az ilyen gyulolkodo, homofob, ostoba emberek miatt ilyen romlott a vilag, aki el akarja donteni hogy mi a termeszetes es mi a normalis.

Hiaba írtam le szamtalan hasonlatot a borsoszem meretu agyad nem fogja fel hogy mi emberek a fejunkbenbdontjuk el hogy mit velunk normalisnak es mit nem. Barmifele torveny is ide tartozik, csak egy koncepcio.

2021. aug. 12. 11:17
 77/90 Koplárovics Béci ***** válasza:
2%

"Pont az ilyen gyulolkodo, homofob, ostoba emberek miatt ilyen romlott a vilag, aki el akarja donteni hogy mi a termeszetes es mi a normalis."

Most nem tudom, hogy kiről beszélsz. Mimóza vagy? Innen úgy látszik. Sőt, mintha a teljes világról tudomásod sem lenne. Tehát egy burokban élsz. És se te nem akarsz kijönni onnan, se beengedni senkit.

"Hiaba írtam le szamtalan hasonlatot a borsoszem meretu agyad nem fogja fel hogy mi emberek a fejunkbenbdontjuk el hogy mit velunk normalisnak es mit nem."

Tehát ha én el akarom dönteni, hogy mi a normális, akkor gyülülködő, ostoba és homofób vagyok. Majd a következő mondatodban leírod, hogy az emberek döntik el, hogy mi a normális. Te érted magad? Felfogod, hogy mit írsz? Átgondolod amit írsz? Elolvasod a saját írásodat? Az egyik mondatoddal ellentmondasz a másiknak.

"Barmifele torveny is ide tartozik, csak egy koncepcio."

Nem igazán értem, hogy jön ide törvény. Leszarom Orbán törvényét. Ugyanolyan rossznak tartom, mint a túlzásba vitt dédelgetést, hogy nem lehet semmi negatív dolgot mondani az LMBTQ-ról.

De látom a töröltetés már beindult. Sajnálom, hogy ennyire zavar, ha valaki véleménye nem egyezik a tiéddel.

2021. aug. 12. 12:20
 78/90 anonim ***** válasza:
73%

A fenti személy azt írta, hogy az emberEK döntiK el. És nem azt, hogy egy ember dönti el, hogy mi kell legyen mindenkinek a normális.

2021. aug. 12. 12:25
 79/90 Koplárovics Béci ***** válasza:
2%

"A fenti személy azt írta, hogy az emberEK döntiK el. És nem azt, hogy egy ember dönti el, hogy mi kell legyen mindenkinek a normális."

Én a véleményemet írtam le, nem a döntésemet. De úgy látszik, hogy fölöslegesen. Belőletek kiindulva az LMBTQ semmivel sem jobb, mint Orbán. Ugyanúgy egy egysíkú, makacs, kirekesztő társaság. Szerencsére nem az itteni néhány ember a viszonyítási alap. Ti a fideszes birkáknak azt bizonyítottátok, hogy Orbánnak igaza van. Sajnálom, sokat tettetek a közösségetek negatív megítéléséért.

2021. aug. 12. 12:52
 80/90 anonim ***** válasza:
71%

Miért is "birkák" a Fideszesek? Azért mert nem gyurcsanyisták?

Amúgy meg én büszke vagyok arra, hogy Fideszes vagyok és mellette LMBTQ-s is.

2021. aug. 12. 12:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!