Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg olyan égető probléma...

Tényleg olyan égető probléma volt az LMBTQ "népszerűsítése" itthon, iskolákban, óvodákban, hogy ezt törvényi szinten akadályozni kellett? Ti mennyire tapasztaltátok saját bőrötökön, hogy az iskolában "népszerűsítik" a másságot?

Figyelt kérdés

Most azt nem fejteném ki miért nem tartom helyesnek azt, hogy erről egy pedofilellenes törvényben kellett megjelennie. Ahogy azt sem fejteném ki, hogy szerintem egy veleszületett dolgot nem igazán lehet népszerűsíteni. Szóval szerintem lényegtelen, hogy ez az egész törvény, már az alapoktól indulva ostobaság. Nem is erről szól a kérdés. Ahogy a külföldi esetekre sem vagyok kíváncsi ebben a kérdésben, mivel bőven nem jártunk olyan szélsőséges irányban. Itt csak a törvény előtti, itthoni "népszerűsítésre" vagyok kíváncsi.

Én 19 éves leszek, tehát a közoktatásban megjelenő LMBTQ témákra talán van egy kis belátásom, ami még aktuális is. Konkrétan oviban soha nem került elő a téma, sem alsóban. Felsőben egy kérdést tett fel erről valaki bioszon a tanárnak, aki annyival letudta "Fiam, ne legyél bzi, mert AIDS-es leszel". Gimiben háromszor került elő a téma, abból az egyik a kiselőadásos projektnapunkon(mindenkinek muszáj volt előadást tartani, témamegkötés nélkül), mert valaki azt választotta teljesen szabadon választhatóan. Egyszer irodalomórán merült fel, amikor Szapphó verseiről tanultunk. Illetve nyelvtanon, amikor az érvelést gyakoroltuk fakultáción(tehát kiscsoportról van szó), a tanár azt adta ki, hogy valaki dobjon fel témát, és azzal kapcsolatban érveljünk, szóban, és ott dobta be valaki indítógondolatnak a könyvdarálós esetet. Általánosban kettő, gimiben egy szexuális felvilágosító óra volt, ott említés sem esett a másságról.

Tehát röviden azt kell, hogy mondjam óvodától az idei tanév lezártáig(ami kb 15 évet ölel fel az életemből) nagyjából 4-szer került szóba oktatás alatt, abból háromszor diák kezdeményezte a témát.

És én kíváncsiságból csináltam egy mini-kutatást kb 200-300 fővel(annyian reagáltak fb csoportokban), a saját korosztályom és kisgyerekes szülők voltak többségében a megkérdezettek az ország több pontjából, és nagyjából az enyémhez hasonló tapasztalat volt a gyakori a korosztályomban (nem került elő a téma egyáltalán/diák kezdeményezésre csak), akik szülőként lettek megkérdezve, azok meg nem tapasztalták, hogy a kisgyerekeknél felmerült volna a téma az iskolában/óvodában. Aztán persze lehet az én kutatásom a téves, lévén, hogy elég szűk kört érintett még így is.

De én ebből a sok tapasztalatból elég erősen azt szűröm le, hogy a pedofilellenes törvény LMBTQ-ra vonatkozó része csak egy haszontalan dolog, aminek nincs semmi célja az indulatkeltésen kívül. Legalábbis itthon eddig sem hiszem, hogy gyakori lenne az LMBTQ aktivisták (vagy csak magában a másság témájának) megjelenése a közintézményekben. Pláne nem azon a szinten, hogy ez ellen intézkedéseket kellene hozni ilyen formában.

Ti mennyire tapasztaltátok az LMBTQ "népszerűsítését" iskolákban/óvodákban? Tényleg olyan gyakori, hogy intézkedni kelljen ellene, vagy csak túl van reagálva?

2021. aug. 9. 13:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/90 anonim ***** válasza:
0%

A törvény azon része ami tiltja a "reklámozást" az arra vonatkozik, hogy ne tarthasson senki sem előadást az intézményekben arról, hogy a melegek hogyan tosznak. Vagy arról, hogy miért jó a nemváltás.

Mert ezekről felesleges a kisgyereknek hallania (rosszabb esetben képi ábrázolást is látnia).

2021. aug. 10. 17:58
 52/90 anonim ***** válasza:
100%
50 Milyen kulso behatasok?
2021. aug. 10. 18:11
 53/90 anonim ***** válasza:
0%

Például hogy nincs nőstény az állatok között? Mondjuk kettő hím kutya úgy nőttek fel egy családon belül hogy soha nem jöttek fizikai kontaktusba nőstény kutyával?

Ez annyira elképzelhetetlen hogy befolyásolja a kutyák szexuális fejlődését?

Én is kérdezhetném hogy mi bizonyítja az állításom ellentétjét?

2021. aug. 10. 19:40
 54/90 anonim ***** válasza:
2%

Nekem nincs bajom a homoszexualitással.. Inkább azzal hogy ennyire felfújják, ennyire csámcsognak rajta. Éljék nyugisan a kis életüket a 4 fal közt ahogy a heterók is teszik. Nem kell a világ elé tárni és ünnepelni. Menjünk már ki az utcára mi heterók is. Csináljunk felvonulást és ünnepeljük, hogy heterók vagyunk. Mi miért nem tesszük ezt?

És lehet, hogy kevesebb joguk van, de könyörgöm. Kisujjunkat nyújtjuk és a karunk kell? Ha már nem akarnak megölni meg nem köpnek le az utcán akkor légyszi had házasodjunk már.. Chh.. Legyünk már tisztában azzal, hogy honnan ered a házasság és mi a célja.

Ha nem tetszik valakinek itthon a fizetés akkor elmegy és dolgozik külföldön.. Ha nem tetszik egy melegnek hogy itthon nem házasodhat akkor tegye meg külföldön.. Ha meg nem akar elmenni akkor annyira mégse olyan szar ez az ország nem igaz?

Ráadásul leginkább az a baj itt hogy néhány eset alapján ítélnek meg egy teljes közösséget. Az, hogy egy ember hülye nem jelenti azt, hogy egy egész ország az lesz.

Nem találkoztam még iskolákban ezzel a témával és magam is pedagógiai pályára készülök. Valóban túlzásnak tartom a mesekönyvet és társait, de ettől függetlenül a maga idejében lehet beszélni a gyerekeknek a toleranciáról és az elfogadásról, ha a közösség igényli. Ez a törvény most csak arra jó, hogy viszályt szítson az elfogadóbb és a kevésbé elfogadó közösségek közt, és sértegesse azt akiről szó van. Nem hinném, hogy ez a társadalom és a gyerekek javát szolgálná. A közösségi média most így maga vált a "népszerűsítő" eszközzé, hisz a gyerekek jelen vannak, mindenki ezen csámcsog, és akarva akaratlanul sokkal nagyobb dózisban találkozik vele a gyerek, mint valaha. Nézd csak meg. Eddig talán megkérdezte az 5 éves hogy miért fogja egymás kezét a két bácsi, most meg megkérdezheti hogy miért rajzolnak szivárvány színű családokat mindenhova.. Hát kell ennél nagyobb reklám? 🙄

2021. aug. 10. 20:23
 55/90 anonim ***** válasza:
58%

53

Hu hat ilyet jot mostanaba nem nevettem.

54

Na es mi ha eredetileg csak ellenkezo nemuek hazasodtak? Ez hogy gatolja meg hogy manapsag egy fejletebb civilizacioban hazasodjon ket azonos nemu is.

Ez olyan mintha azt mondanank "hogy mernek nok filmben jatszani eredetileg csak csak is ferfiak szineszkedhettek."

2021. aug. 10. 20:45
 56/90 anonim ***** válasza:
74%

Amugy akik ellenzik a melegek hazassagi jogat azok milyen ervet tudnak felhozni az allaspontjuk mellett?

Mindingis erdekelt.

2021. aug. 10. 21:19
 57/90 Koplárovics Béci ***** válasza:
23%

"Ez hogy gatolja meg hogy manapsag egy fejletebb civilizacioban hazasodjon ket azonos nemu is."

A társadalom attól biztosan nem lesz fejlettebb, hogy azonos neműekre kiterjesztünk olyan fogalmakat, amik évszázadokig ellenkező neműekre használtunk.

A biológia szerint szaporodni ellenkező neműek tudnak, legalábbis az emberek és az állatok nagy részére ez igaz. Minden más egy nem természetes módja a szaporodásnak. Még akkor sem, ha esetleg a modern orvostudomány ezt lehetővé teszi. És beleszólni a természetbe semmilyen módon nem jó dolog. Sajnos ma már ezért a levezetésemért egy homofób k*csö* vagyok, pedig csak igazat írtam. És pontosan ez a baj a jelenlegi LMBTxyz dologgal: szinte kötelező annak lenni, ha nem vagy az, vagy csak bármiben is nem értesz egyet velük, akkor te vagy a rossz, meg a kirekesztő. Ha leírod az igazat is, akkor meg aztán pláne. Pedig a "jaj de szép meleg család" mellé oda kellene tenni, hogy nem ez az élet természetes rendje, és arról sem ártana beszélni, hogy a sok "meleg" tini miért lesz divatból meleg. Régen punkok voltak, hippik, most épp melegnek lenni egyfajata divat. Fogalmuk sincs mi az, igazából tényleg fogalmuk sincs a világ dolgairól, de neki a barátság már szerelem. Ebben nagy része van annak is, hogy - főleg náluk - ha nem vagy tökéletes, nem te vagy a legnagyobb ri*b*nc, leg ez, leg az, akkor egy senki vagy, nem kellesz senkinek, mert úgyis mindenkinek csak a tökéletes csaj/pasi kell. Egyszerűen nincs nevelésük, mert papa-mama mindkettő karrierista p*c*, mert kell a pénz, mert anélkül meg ők lesznek senkik a szomszédok előtt, és a gyereket vagy az internet neveli, vagy a leghülyébb, de "menő" "haverok". Aztán lesz belőlük ami...

Szóval egyrészt valóban van egy probléma az LMBTQxyz-vel, de nem az, amiről Orbán törvényt hoz. Azzal kb ad egy pofont a kakinak. A probléma az, hogy nem lehet igazat beszélni az LMBT-ről, mert az nem PC.

2021. aug. 10. 21:30
 58/90 anonim ***** válasza:
66%
Honnan indult a demokracia? Az okori Gorogorszagbol. Eleinte kik szavazhattak csak? Csak a ferfiak. Mi tortent mikor a civilizacio tovabb fejlodott? Mar a nok is kaptak erre jogot. Szoval tovabb kellene fejlodjunk es engedni kellene a melegeket hazasodni, mert ok is ernek annyit mint a heterok. Regen ugy tartottak hogy a nok nem ernek annyit mint a ferfiak ezert nem tudtak szavazni.
2021. aug. 10. 22:04
 59/90 anonim ***** válasza:
57%
A divatos dumatol a falra tudnek maszni, de mondjuk legalabb megmutatja hogy aki ilyen baromsagot mond milyen tudtlan a temaval kapcsolatban.
2021. aug. 10. 22:07
 60/90 anonim ***** válasza:
100%

Ebbe amit írtál annyi helyen bele lehetne kötni... de a rövidség kedvéért így hajnalban csak néhány pontot ragadnék meg.

Például az ilyen gyűlölettől és megvetéstől áztatott szövegek azok amiért bárkit homofóbnak nevez valaki.

Ez az "így természetes amazúgy nem természetes" hisztéria is értelmetlen. Ha nem volna természetes akkor nem létezne magától, csak mesterségesen emberek által előállítva.

És pont ezért csak úgy a semmiből nem lesz senki meleg. Legfeljebb a felismerés történik eltérő életkorokban. Azt nem tagadom, hogy létezhetnek elenyésző mennyiségben olyanok akik csak úgy tesznek. De nem a tettetők a mérvadóak a témában.

A házasság pedig miért lehetne minden áron csak heteró pároké? És ne gyere a Bibliával meg a gyereknemzéssel mint érvek. Amúgy meg, ha a bejegyzett élettárs státusz ugyan olyan jogokat biztosítana, mint a házasság, akkor nem lenne vitatéma.

2021. aug. 11. 02:20
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!