Tényleg olyan égető probléma volt az LMBTQ "népszerűsítése" itthon, iskolákban, óvodákban, hogy ezt törvényi szinten akadályozni kellett? Ti mennyire tapasztaltátok saját bőrötökön, hogy az iskolában "népszerűsítik" a másságot?
Most azt nem fejteném ki miért nem tartom helyesnek azt, hogy erről egy pedofilellenes törvényben kellett megjelennie. Ahogy azt sem fejteném ki, hogy szerintem egy veleszületett dolgot nem igazán lehet népszerűsíteni. Szóval szerintem lényegtelen, hogy ez az egész törvény, már az alapoktól indulva ostobaság. Nem is erről szól a kérdés. Ahogy a külföldi esetekre sem vagyok kíváncsi ebben a kérdésben, mivel bőven nem jártunk olyan szélsőséges irányban. Itt csak a törvény előtti, itthoni "népszerűsítésre" vagyok kíváncsi.
Én 19 éves leszek, tehát a közoktatásban megjelenő LMBTQ témákra talán van egy kis belátásom, ami még aktuális is. Konkrétan oviban soha nem került elő a téma, sem alsóban. Felsőben egy kérdést tett fel erről valaki bioszon a tanárnak, aki annyival letudta "Fiam, ne legyél bzi, mert AIDS-es leszel". Gimiben háromszor került elő a téma, abból az egyik a kiselőadásos projektnapunkon(mindenkinek muszáj volt előadást tartani, témamegkötés nélkül), mert valaki azt választotta teljesen szabadon választhatóan. Egyszer irodalomórán merült fel, amikor Szapphó verseiről tanultunk. Illetve nyelvtanon, amikor az érvelést gyakoroltuk fakultáción(tehát kiscsoportról van szó), a tanár azt adta ki, hogy valaki dobjon fel témát, és azzal kapcsolatban érveljünk, szóban, és ott dobta be valaki indítógondolatnak a könyvdarálós esetet. Általánosban kettő, gimiben egy szexuális felvilágosító óra volt, ott említés sem esett a másságról.
Tehát röviden azt kell, hogy mondjam óvodától az idei tanév lezártáig(ami kb 15 évet ölel fel az életemből) nagyjából 4-szer került szóba oktatás alatt, abból háromszor diák kezdeményezte a témát.
És én kíváncsiságból csináltam egy mini-kutatást kb 200-300 fővel(annyian reagáltak fb csoportokban), a saját korosztályom és kisgyerekes szülők voltak többségében a megkérdezettek az ország több pontjából, és nagyjából az enyémhez hasonló tapasztalat volt a gyakori a korosztályomban (nem került elő a téma egyáltalán/diák kezdeményezésre csak), akik szülőként lettek megkérdezve, azok meg nem tapasztalták, hogy a kisgyerekeknél felmerült volna a téma az iskolában/óvodában. Aztán persze lehet az én kutatásom a téves, lévén, hogy elég szűk kört érintett még így is.
De én ebből a sok tapasztalatból elég erősen azt szűröm le, hogy a pedofilellenes törvény LMBTQ-ra vonatkozó része csak egy haszontalan dolog, aminek nincs semmi célja az indulatkeltésen kívül. Legalábbis itthon eddig sem hiszem, hogy gyakori lenne az LMBTQ aktivisták (vagy csak magában a másság témájának) megjelenése a közintézményekben. Pláne nem azon a szinten, hogy ez ellen intézkedéseket kellene hozni ilyen formában.
Ti mennyire tapasztaltátok az LMBTQ "népszerűsítését" iskolákban/óvodákban? Tényleg olyan gyakori, hogy intézkedni kelljen ellene, vagy csak túl van reagálva?
Kis hazánk csak egy fing a szélben, nem mi diktáljuk a globál politika alakulását márpedig külföldön már évek óta komoly diszkurzus tárgya az LMBTQ és hasonló progresszív mozgalmak ideológiái melyek nagyrészt kisgyerekeket vesznek célba (például vita tárgya az is hogy milyen fiatalon válhat transzneművé egy kisgyerek, ezt az LMBTQ minél alacsonyabb korhoz kötné és már léteznek működő klinikák melyek kisgyerekek átalakításával foglalkoznak).
Azt tudni kell hogy az szintúgy vita tárgya hogy hogyan alakul ki valakiben a transzneművé válás igénye,illetve hogy hogyan lesz valaki meleg. Van rengeteg érv mindkét oldal felől, én annyiban maradnék hogy legjobb esetben is ködös a folyamat háttere ezért távolodnék az olyan kijelentésektől mint "veleszületett dolog" mert nem 100%-ig biztos hogy erről vagy csak erről van szó.
Ebből kiindulva szerintem jogos az aggodalom hogy külső behatások befolyásolhatják egy ember, elsősorban egy kisgyerek szexuális és mentális fejlődését és tapasztalván hogy mennyire agresszívan töri az utat maga előtt a külföldi LMBTQ ideológia, kompromisszumot és kritikát abszolút nem tolerálva, érthető hogy egy konzervatív beállítottságú nemzet mint a miénk kifejezetten nem nézi ezt az egészet jó szemmel és így jitottunk el odáig hogy törvényt houtak ellene. Nem azért mert itt is olyan durva a helyzet mint nyugaton, hanem azért hogy megelőzzük azt hogy eldurvulhasson odáig.
Jelenleg a gyerekek magyarországon nem az LMBTQ propagandájának vállnak elsősorban áldozatává hanem a szélső jobbos, agresszívan keresztény hittérítő kormány propagandájává amely legalább annyira nem tolerálja az ellenhangot mint az LMBTQ. Nyilvánvalóan a kormánynak érdeke hogy ez így is maradjon.
Azt se felejtsük el hogy a rendelet nem csak az iskolákról szól hanem a különböző média felületekről is ahonnan a hazánkba érkező LMBTQ befolyás jelentős része érkezik, személyes véleményem szerint a törvény ezen része jelenleg nagyobb befolyással bír.
Egyébként záró gondolatnak annyit hogy rengeteg törvényt hozott már kormányunk melyek arra voltak elsősorban kiélezve hogy fegyverként legyenek használhatóak a politika harcaik megvívásához, kétség sem fér hozzá hogy a "pedofil" törvény sem áll távol ettől a valóságtól.
Ezt a linket csak veletlenul ideejtem
"Van rengeteg érv mindkét oldal felől..."
Nem kell relativizálni azt, ami nem az. A homoszexualitás alapvetően genetikai és hormonális hatások összességének eredménye. Ezt mutatják a tudományos eredmények is, de józan ész alapján is az kell legyen, mivel az evolúció során az részesül előnyben, ami a faj fennmaradását segíti elő. Ez pedig a heteroszexualitás, és nem a homoszexualitás. Tehát ha valakinél ez mégsem így van, ott bizony a "belső kódolással" van gond. Ami ha nem is direktben diktálja, hogy az illető homoszexuális lesz, de hajlamosít. Ugyanis senki nem neveli szándékosan melegnek a gyerekét. Főleg nem transzneműnek meg egyéb variációnak. Ergo óriási túlsúllyal nem a környezet a felelős ennek kialakulásáért, hanem a genetikai-hormonális fejlődés. Persze a környezeti hatások nem kizárhatóak, de a belső ösztönös motivációt alapvetően nem befolyásolják.
Innen nézve pedig az a tény, hogy egy pedofília elleni törvényben, amelyet egyébként minden józan ésszel megáldott ember csak támogatni tudna, egyáltalán le van írva az a szó, hogy homoszexualitás, meg az, hogy ezt gyerekeknek "népszerűsíteni" lehet, teljesen egyértelműen és nyíltan politikai célzatú, és semmi köze semmiféle gyermekvédelemhez.
A gyermekeket az abúzustól kell megóvni. A fizikai és lelki abúzustól, amit sok hetero, magát kereszténynek mondó szülő is bőven elkövet a gyerekén. Az, hogy egy gyereknek a saját szintjének megfelelően megmagyarázzuk azt, hogy a világ nem fekete-fehér, és vannak olyanok, akik a saját nemükhöz vonzódnak, nem népszerűsít semmit. Ahogy az atombombát sem népszerűsíti az, ha a 10 éves gyerekemnek elmondom a működését úgy, hogy ő is megértse. Ergo a törvénynek ez a része totál értelmetlen és értelmezhetetlen - épp ezért félni sem kell tőle. Én, ha könyvesbolt tulajdonos lennék, nem félnék kitenni ezután sem semmit akár a kirakatba sem. Mivel ezek nem népszerűsítenek semmit. Vagy talán a Piroska és a farkasban, meg a Hófehérkében a gyilkosság van népszerűsítve?
Tehát lehet, hogy vannak "érvek" mindkét oldalról, de pontosabb az a megállapítás, hogy a totál szemellenzőseknek és ostobáknak (vagy épp aljasoknak?) is vannak érveik, amiken az értelmesek vérmérséklettől függően röhögnek vagy épp szörnyülködnek. Az utóbbi azért gyakoribb mégis, mert a totál szemellenzősek és ostobák (vagy épp aljasok?) ott ülnek a kormányban, és a mi életünkről döntenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!