Tényleg olyan égető probléma volt az LMBTQ "népszerűsítése" itthon, iskolákban, óvodákban, hogy ezt törvényi szinten akadályozni kellett? Ti mennyire tapasztaltátok saját bőrötökön, hogy az iskolában "népszerűsítik" a másságot?
Most azt nem fejteném ki miért nem tartom helyesnek azt, hogy erről egy pedofilellenes törvényben kellett megjelennie. Ahogy azt sem fejteném ki, hogy szerintem egy veleszületett dolgot nem igazán lehet népszerűsíteni. Szóval szerintem lényegtelen, hogy ez az egész törvény, már az alapoktól indulva ostobaság. Nem is erről szól a kérdés. Ahogy a külföldi esetekre sem vagyok kíváncsi ebben a kérdésben, mivel bőven nem jártunk olyan szélsőséges irányban. Itt csak a törvény előtti, itthoni "népszerűsítésre" vagyok kíváncsi.
Én 19 éves leszek, tehát a közoktatásban megjelenő LMBTQ témákra talán van egy kis belátásom, ami még aktuális is. Konkrétan oviban soha nem került elő a téma, sem alsóban. Felsőben egy kérdést tett fel erről valaki bioszon a tanárnak, aki annyival letudta "Fiam, ne legyél bzi, mert AIDS-es leszel". Gimiben háromszor került elő a téma, abból az egyik a kiselőadásos projektnapunkon(mindenkinek muszáj volt előadást tartani, témamegkötés nélkül), mert valaki azt választotta teljesen szabadon választhatóan. Egyszer irodalomórán merült fel, amikor Szapphó verseiről tanultunk. Illetve nyelvtanon, amikor az érvelést gyakoroltuk fakultáción(tehát kiscsoportról van szó), a tanár azt adta ki, hogy valaki dobjon fel témát, és azzal kapcsolatban érveljünk, szóban, és ott dobta be valaki indítógondolatnak a könyvdarálós esetet. Általánosban kettő, gimiben egy szexuális felvilágosító óra volt, ott említés sem esett a másságról.
Tehát röviden azt kell, hogy mondjam óvodától az idei tanév lezártáig(ami kb 15 évet ölel fel az életemből) nagyjából 4-szer került szóba oktatás alatt, abból háromszor diák kezdeményezte a témát.
És én kíváncsiságból csináltam egy mini-kutatást kb 200-300 fővel(annyian reagáltak fb csoportokban), a saját korosztályom és kisgyerekes szülők voltak többségében a megkérdezettek az ország több pontjából, és nagyjából az enyémhez hasonló tapasztalat volt a gyakori a korosztályomban (nem került elő a téma egyáltalán/diák kezdeményezésre csak), akik szülőként lettek megkérdezve, azok meg nem tapasztalták, hogy a kisgyerekeknél felmerült volna a téma az iskolában/óvodában. Aztán persze lehet az én kutatásom a téves, lévén, hogy elég szűk kört érintett még így is.
De én ebből a sok tapasztalatból elég erősen azt szűröm le, hogy a pedofilellenes törvény LMBTQ-ra vonatkozó része csak egy haszontalan dolog, aminek nincs semmi célja az indulatkeltésen kívül. Legalábbis itthon eddig sem hiszem, hogy gyakori lenne az LMBTQ aktivisták (vagy csak magában a másság témájának) megjelenése a közintézményekben. Pláne nem azon a szinten, hogy ez ellen intézkedéseket kellene hozni ilyen formában.
Ti mennyire tapasztaltátok az LMBTQ "népszerűsítését" iskolákban/óvodákban? Tényleg olyan gyakori, hogy intézkedni kelljen ellene, vagy csak túl van reagálva?
" Ha nem volna természetes akkor nem létezne magától, csak mesterségesen emberek által előállítva."
Akkor mondjam abnormálisnak? Felőlem azt is lehet. Abból lesz csak igazán hiszti. Hiszen veleszületett betegségek is léteznek, igaz, az sem természetes, hanem - ha tetszik ha nem, valamilyen abnormalitás. Minket, embereket úgy alakított az evolúció, hogy szaporodni egy férfi és egy női egyedünk képes. Ez a természetes módja. Nem én hisztizek azon, hogy van egy biológialag kialakult folyamat, aminek nem felel meg az LMBTQ. Hanem ti hisztiztek azon, hogy ilyen nincs is.
"És pont ezért csak úgy a semmiből nem lesz senki meleg."
Hanem mitől, vagy miből? Nem találtak még "meleg" gént, vagy mást, ami genetikai mutációra vallana, és nem is egy betegség. Tehát agyban dől el. De a gondolataink, érzéseink gyakorlatilag a környezetünkre és a nevelésünkre adott visszajelzések. Ezeket a legkönnyebb gyerekkorban befolyásolni és alakítani.
Nade visszatérve az írásomra: lehet egy meleg párnak olyan gyereke, ami mindkettőjüké, és csak mindkettőjüké? Az orvostudomány mai állása szerint nem. Ez viszont azt jelenti, hogy egy zárt meleg közösség előbb-utóbb természetes módon eltűnik. A közösség fenntartásához tehát a közösségen kívülről kell "tagoka" szerezni. És mivel fent leírt módon fejben dől el a dolog, mégiscsak a gyerekek körében a legkönnyebb "toborozni".
De a probléma továbbra sem ezzel van. Mekkora az LMBTQ-közösség mérete a teljes népességhez képest? Ha jól sejtem, akkor elég kicsi, mondjuk 1% körüli, vagy még annyi sem. Tehát elvileg tulajdonképpen még csak problémát sem kellene jelenteniük. Ugyanakkor a PC miatt kb kötelező minden egyes filmben szerepeltetni a közösséget. Azért ez elég durva felülreprezentálás, és ezt már simán lehet propagandának is tekinteni.
A véleményem továbbra is: semmi baj nem lenne az LMBTQ közösséggel, ha nem akarnának mindenáron szerepelni. Ez a "normális" embereknél igencsak kontraproduktívan hat, és nemhogy elfogadják, hanem méginkább megutálják őket. Hidd el, hogy ha minden filmben jófej, vicces nácik lennének, előbb-utóbb ezt a fajta aberrációt is ünnepelnék az emberek.
"A házasság pedig miért lehetne minden áron csak heteró pároké? "
Nem írtam, hogy ne lehetne, igazából nem érdekel. Persze megváltoztatjuk a házasság szó több évszázados jelentését, de ez már igazán semmiség. De nem is erről szólt az írásom.
Tudtommal a házasság szó jelentése az "két ember közti kapocs". Az már más téma, hogy egyeseknek a házasság a férfi-nő kapcsolatot meg a gyerekeket jelenti...
A "természetes" kifejezésnek meg utána nézhetnétek már, mert láthatóan sokan nem ismerik a jelentését itt GyK-n.
A melegség nem úgy működik mint valami saját döntés, hogy felkelsz reggel és eldöntöd, hogy mától meleg leszel. Az meg más dolog, hogy a felismerés mikor történik az ember életében. A külső behatások legfeljebb a felismerést hozzák előrébb valamennyi idővel és nem meleggé varázsolják az embereket.
64-es vagyok elfelejtettem a linket a 63-as homofob, gyoker nyaladzasara.
63-as hogy mi a abnormalis, termeszetellenes azt mi mint tarsadalom dontjuk el. Ez folyamatosan valtozhat.
Volt olyan mikor embereket egettek el mert ugy gondoltam hogy ok boszorkanyok/magusok es ez normalisnak szamitott akkoriban. Szerinted ez a viselkedes normalis vagy nem? Csak erre valaszolj.
Ugyanezen a logikan alapozva mi dontjuk hogy aki meleg/biszexualis stb. az normalis e vagy sem. Te valoszinu ugy latod hogy nem. De miert? Milyen negativ hatasa van a te eletedre ha valaki a sajat nemet szereti? Erre kivancsi lennek.
"64-es vagyok elfelejtettem a linket a 63-as homofob, gyoker nyaladzasara."
Látod, pontosan erről írtam. Ha valaki leírja az igazat, "gyoker, homofob". Éppen ez a legnagyobb probléma, hogy a vélemény nem lehet MÁS... Sőt, még a tényeket is meg kell változtatni. De legalább homofóbozhattál egy sort, kb ennyit tudsz, meg linkelni. Véleményed meg nulla.
"63-as hogy mi a abnormalis, termeszetellenes azt mi mint tarsadalom dontjuk el. Ez folyamatosan valtozhat."
A normális-abnormálist igen, de azt, hogy mi a természetes, azt ráhagynám magára a természetre... Ha annak a működésébe beleszólunk, akkor hamar a kihalás szélén találjuk magunkat. Magának a természetnek a működésébe már beleszóltunk a szennyezéssel, meg is van az eredménye.
"Ugyanezen a logikan alapozva mi dontjuk hogy aki meleg/biszexualis stb. az normalis e vagy sem. Te valoszinu ugy latod hogy nem. De miert?"
Kérdeztem az arányokat, mert fogalmam sincs. 1% körül, de inkább alatt tippelném, ha utána akarnék nézni biztos találnék infót, nincs kedvem, ti emg biztos tudjátok. Tehát az 1% a normális vagy a 99? Elfogadom, hogy van ilyen, nem akarok emiatt senkit felkötni, kizárni a társadalomból, megbélyegezni (mint ahogyan két írás(!) alapján engem itt már sokan - szóval mi is a normális?).
Akármennyire is nem tetszik, akármennyire is "mi döntjük el", az emberiség (a modern orvostudomány nélkül) csak a természetes szaporodás útján tud fennmaradni. Ergo a LMBTQ-ból legalább az LMT önmagában nem életképes, tehát a természet (haha) egy vakvágánya. De mivel ez a kijelentés ugyan igaz, de nem fér bele az LMBTQ világába, máris lehet újra "homofob, gyoker"-ezni. Holott ez nem más, mint az igazság. Ezt tartom problémának, hogy a PC miatt ilyen véleményem nem lehet. Hogy úgy mondjam minden lehet más, csak a vélemény nem. De ez tulajdonképpen nem (csak) az LMBTQ miatt van így, sok más esetben is. Viszont ha ezeket nem lehet kimondani, az elég komoly félretájékoztatás. Gondolom neked sem tetszik az, ami a fideszmédiáan folyik, hogy találnak valóban aberrált eseteket, és durván félretájékoztatva azt öntik az olvasóikra, hogy az LMBTQ tagjai mind ilyenek.
"A "természetes" kifejezésnek meg utána nézhetnétek már, mert láthatóan sokan nem ismerik a jelentését itt GyK-n."
Ha megkérlek, megfogalmaznád nekem, hogy _szerinted_ mi a természetes?
Mondjuk jó, hogy te eldöntöd a természet helyett is hogy mi a természetes....
És nem az eltérő véleményed miatt homofóboznak meg minden, hanem azért a sértegetős, gyűlölettől tocsogó stílusért amit meg engedsz magadnak.
"Ha megkérlek, megfogalmaznád nekem, hogy _szerinted_ mi a természetes?"
Minden amit nem emberi kéz alkot(ott). Tehát a másság is természetes, mivel azt sem az emberek gyártják le és ültetik bele mondjuk csipekkel az emberbe.
"És nem az eltérő véleményed miatt homofóboznak meg minden, hanem azért a sértegetős, gyűlölettől tocsogó stílusért amit meg engedsz magadnak."
Hát ha már a fentiek tocsogósnak számítanak, akkor van igazán nagy baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!