Akarjátok, hogy az iskolákban lehessen a homoszexualitást népszerűsíteni?
Én nem tudlak, és nem is akarlak eltiltani a bátyád gyermekeitől, de azon nem csodálkoznék, hogy ha elkezdenéd propagálni a meleg életmódot nekik, akkor a bátyád mérges lenne rád, és intézkedne, hogy ez ne forduljon elő többet.
Abba sem tudok beleszólni, hogy a párodat hogy viszed el a családi eseményekre, ezt a családoddal egyeztetheted. Nálunk a családban mindenki normális hetero, közvetlen tapasztalatom erről tehát nincsen. De azt tudom, hogy Magyarországon a szülők egy jó része (talán többsége?) mélységesen szégyellné, ha a gyermeke homokos vagy leszbikus (vagy transz-izé) lenne, egyesek ki is tagadnák, elzavarnák, stb. ha ez kiderülne a gyermekükről. Én ezeket a szülőket meg tudom érteni.
Tudod én meg nem. Egy szülő észreveszi ha a gyereke más, hidd el. Tudod ha egy gyereket kidobnak a szülei, akkor a szülőkről állít ki szegénységi bizonyítványt.
Én elég sok mindent lettem az asztalra, 2 szakmám van, van egy alapdiplomám és most jön majd a mester.
Áruld már mit lehet propagálni a meleg életmódon? Mert tudom, hogy itthon nem toleránsak az emberek, pláne nem egy Kelet-Magyarországon egy kisvárosban felnőve az ember sok minden akar lenni, de meleg, pont hogy nem.
Tudod hányszor imádkoztam Istenhez, hogy bárcsak érezzek valami komolyabbat az iránt a lány iránt? Tudod milyen nehéz volt kimondani együtt azt, hogy én meleg vagyok magamnak?
Nekem Istennel kapcsolatban csak pozitív tapasztalataim vannak, meghallgat, megszabadít, stb. Én soha nem voltam homokos, még kábítószeres sem, de paráznaságból és káromkodásból megszabadított, azt el tudom mondani.
Talán nem mindegy a keresztény közösség, ahonnan kapod a hitet. Egy élő hitű, Istennel személyes kapcsolatot ápoló keresztények közössége talán nagyobb segítség, mint egy kiüresedett ceremóniákon résztvevő, nem újjászületett, csak a családi hagyományokat követő, névlegesen keresztény közösség.
Tudod pont, hogy apám hozta be a hitet a családomban, mivel nagyapám bár református kántor-tanító volt, de 3 év szovjet hadifogság próbára tette az Isten hitét, meg párttag lett, mivel iskolaigazgató lett egy faluban. Szóval választania kellett. Egyébként szerény ember volt, még kántor-tanítóként is a faluban élő szegényebb emberek temetését ő vállalta el.
Apám lengyelsége és római katolikus hite valóban megtöltötte melegséggel a családunknat, ő egy jó ember volt. Tényleg mindent megtett a családjáért, és ebben jó partnere volt anyámnak egészen a haláláig. Azóta is őrízzük ezt a melegséget.
Ha arra gondolsz, hogy kiüresedett cerenómniákkal teli és csak a családi hagyományok miatt jártam római katolikus egyház közösségbe, akkor tévedsz. Nagyon szerettem oda járni, mindaddig míg egy hülye rendőrnek ment szélsőjobboldali elveket valló osztálytársam meg nem tért, és elkezdett kiüldözni onnan a fundamentalista hitelvei miatt.
Egyébként erős a hitem, hidd el anélkül, ha nem lenne erős, akkor több kudarc miatt is összeomlottam volna. Ehelyett mindig összeszedem magam és alkotok egy nagyot. Így volt ez amikor átkerültem szakiskolai osztályból szakközépbe, vagy amikor egyetemre kerültem be, vagy amikor 2 év után újra kezdtem mesterképzésen az egyetemi tanulmányaimat és mindig megtaláltam Istennel a kapcsolatot, bár nem feltétlenül csak keresztény tanításokat kerestem ehhez.
Például humánökológia szakos hallgatóként szívesen olvastam a katolikus felszabadítás teológiájáról, ami Dél-Amerikából ered, és sokkal jobban közelít számomra legalább is, az eredeti krisztusi tanításokhoz, mint a mostani katolikus egyház. Akkor ugyanúgy meglátogattam két Magyarországon lévő hindu közösséget: Nandafalvát és Krisnavölgyet.
Nem tudom milyen kábítószeresnek lenni, nem voltam sose az. Sőt szociológus hallgatóként dolgoztam ilyen gyakorlati helyen kötelező szakmai gyakorlat alatt és dolgoztam is diákmunkásként ilyen területen. Szóval tudnék mesélni, hogy ki mitől válik drogossá. Én úgy mondd erős voltam ilyen tekintetben.
A melegségemet nem tekintem paráznaságnak, ezt normálisan is megtudom élni, természetesen jó lenne ha lenne végre egy tartós párkapcsolatom, így 30 évesen. Akit végre betudnék mutatni anyumnak.
"Apám... római katolikus hite megtöltötte melegséggel a családunknat"
Ezt látom rajtad, lehet hogy rátapintottál a lényegre. Tudtad, hogy a róm.kat papok jó nagy része homokos? Vatikánban állítólag a papok többsége a fiúkat szereti.
Szóval arra utalgatsz, hogy apám meleg volt? Nem hinném, eléggé férfias teremtés volt, de mindemellett érzékeny és meleg szívű. Ő volt a jó zsaru, anyum volt a rossz zsaru, de őt is szeretem.
3 papom volt az egyház közösségben, egyik se közelített felém helytelenül, egyébként női áldozatok vagy kislány áldozatok is volt a papok között, no meg az is a probléma amit több embertől hallottam, hogy ha van egy meleges kamasz vagy fiú akkor azt a papi pálya felé terelik egy katolikus gimiben... és ebben megerősített egy könyv is...
Én is gondolkodtam papi pályán, de hála Istennek sokkal jobb, hogy megélem a melegségem normális keretek között...
Nem utaltam arra, hogy apád meleg volt. Csak arra utaltam, hogy a katolikus közeg az meleg, ami felmelegíti a közel állókat.
A papok kislány áldozatai azt mutatják valóban, hogy nem minden pap meleg, de egy papnak egyetlenegy áldozatának sem szabadna lennie! Mert ha van, az bűncselekmény! Akár kisfiú, akár kislány a pap áldozata.
" több embertől hallottam, hogy ha van egy meleges kamasz vagy fiú akkor azt a papi pálya felé terelik egy katolikus gimiben..."
Erről beszélek, a katolikus meleg kultúra ápolgatása, nehogy kihűljön a közeg, kell a melegség a papoknak. Máshogy fogalmazva: kell a friss hús.
"Én is gondolkodtam papi pályán"
Jó, hogy nem ezt választottad. Hogy tud egy meleg katolikus pap beszélni a családról, férfi-női szerepről, gyereknevelésről, ha ezekben nála is zavar van a toronyban?
Úgy tudna beszélni, hogy egy meleg is egy szimpla átlagos heteroszexuális szerető családban nőtt fel, és talán egy meleg is járt ha nem 7 évig de rövid ideig lánnyal, és látott más heteroszexuális párokat. Nem egy démon hozott a világra vagy az ördögüzőből ismert lány... verd már ki a fejedből...
Én is pont ilyen családban nőttem fel, és egészen 21 éves koromig kb 1 környezetemben élő meleget ismertem, akivel jóval később találkoztam személyesen. Emberileg nem jött be...
Tudtad, hogy én sokszor adtam tanácsot barátnőimnek pasizás ügyben, de más ügyben is adtam tanácsot, pl egyik osztálytársnőm mai napig hálás amiatt mert ösztönöztem arra, hogy szakiskola után szerezzen estin érettségit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!