Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért vannak felháborodva az...

Miért vannak felháborodva az emberek amiatt hogy előnyt élveznek akiknek védettségi igazolványuk van?

Figyelt kérdés
Teljesen jogos ez az intézkedés ugyanis Izraeli példa hogy csak oltással lehet lekűzdeni a járványt.. Én vállaltam hogy megszúrjanak, időt szántam az oltásra, ott vártam a sorban és vállalom ha esetleg hosszú távú szövődményeim lesznek oltás miatt, akkor ez a minimum, hogy valamiben előnyt kapunk..
2021. ápr. 27. 17:14
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
100%

38-as amnéziában szenved. “ Csak picivel több lehetősége lesz azoknak akik a maguk és társadalmunk számára hasznos dolgot megtették.”

Elfelejti, hogy ezeket a lehetőségeket 1 éve vettek el, most meg örül mint majom a farkának, hogy kapott valami pluszt.

“ Mindenkinek ott a lehetőség felvenni a vakcinát. ”

Hazugság. Van akinek egészségügyileg nem javasolt. Persze felveheti. Az ereit is felvághatja. Azt sem tiltják.

“ akik a maguk és társadalmunk számára hasznos dolgot megtették.”

<->

“ Eléggé megtorpant az oltási kedv sajnos úgy tűnik.”

Kicsit ellentmondásos. Megtorpant 40% környékén az oltási kedv, de ez a közös érdek, amit a 40% rá akar erőltetni a 60-ra. Ezért a többséget meg kell zsarolni, hogy a kisebbség “közös” érdekében kötélnek álljon.

Továbbra is bűzlik az egész. Érdekes, hogy tetanusz, tbc és társai esetében nem kell ilyen eszközökhöz folyamodni.

2021. ápr. 29. 09:24
 42/47 anonim ***** válasza:
100%

SEMMI értelme a diszkriminációnak, mert aki oltott, az oltott, aki nem, az nem, de az oltott is fertőzhető és fertőzőképes marad ugyanúgy, mint a beoltatlan ember. A külömbség összesen annyi, hogy TALÁN kevesebb az esélye a vírus fertőzés által okozott elhullásra a beoltott embernek, mint annak, aki nincs beoltva, - de SEMMI TÖBB!

Beoltottként is úgy gondolom, hogy ennek - azon kívül, hogy az emberek kölcsönösen egymásnak feszüljenek és szidják egymást, - semmi értelme!

2021. ápr. 30. 01:45
 43/47 anonim ***** válasza:
53%

#42: de van értelme. Aki nincs oltva az veszélynek van kitéve, őket védjük azzal ha otthon maradnak.

Amúgy meg garantált tömeg lesz mindenhol. Képzeld mi lenne ha kártya se kéne.

2021. máj. 1. 00:42
 44/47 anonim ***** válasza:
100%

Én már egy éve várom a veszélyt, mégsem érkezik meg, pedig szarrá dolgozom magam mindennap, utazok, emberekkel találkozok, haverokkal sörözök. Hol van már? :(

2021. máj. 1. 09:06
 45/47 anonim ***** válasza:
53%

#44: bocsi de szatyorban élsz? Nem hallottad milyen terhelés volt a kórházakon?

Nem a rólad van szó. Vagy fertőződsz vagy nem. De országosan a lezárások ellenére is annyi fertőzött volt, hogy alig bírtak velük. El sem tudom képzelni mi lett volna zárás nélkül!

Most már szerencsére azért kezd érződni a védőoltások hatása és így végre szinte minden kinyitott ma.

Mi is voltunk állatkertben, szerencsére tömeg se volt. Talán sokan féltek, hogy tömeg lesz a múlt heti tömeges terasz jelenetek után.

2021. máj. 2. 01:50
 46/47 anonim ***** válasza:

Hát kiről van akkor szó, ha oltatlanokat akarsz védeni azzal, hogy otthon maradnak? Megsúgom, oltatlan vagyok, úgyhogy pont rólam volt szó.

Azon meg talán nem kéne meglepődni, hogy egy olyan vírus, ami legnagyobb százalékban az idősekre és alapbetegekre veszélyes, egy olyan elöregedő (és göthös) társadalomban mint a magyar szedi az áldozatait és az egészségügy csak kapkodja a fejét mert elárasztja ez a réteg a kórházakat.

Annak én is örülök viszont, hogy javul a helyzet. Szerencsére a veszélyeztettek nagy hányada elment és beoltatta magát az akármivel is!

2021. máj. 2. 04:50
 47/47 anonim ***** válasza:
100%

Úgy értettem, hogy nem egyénileg rólad hanem te csak egy vagy a sok millióból. Kórházi terhelés szempontjából nem mindegy mennyi fertőzött lesz. Igen, van aki veszélyeztetettebb.

De ilyen szabályt képtelenség lenne hozni: fiatal, vékony, egészséges, sportos, egészségesen táplálkozó emberek mehetnek ahova akarnak a többi maradjon a seggén.

Így marad az az objektíven eldönthető dolog, hogy van kártya vagy nincs kártya.

2021. máj. 2. 08:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!