A diákok azért vannak ennyire felháborodva az iskolakezdésen, mert az elmúlt 1 év után már nem tudnak a szokásosnál 2 órával később kelni, Netflixezni "órák" alatt, összepuskázni a jegyeket és gyakorlatilag átlustulni az egész tanévet?
Nem. Azért nem akarunk iskolába menni, mert:
1) Végzősök: Az érettségizőknek eléggé kellemetlen lenne megfertőződni 2 héttel vizsga előtt
2) Többi gimnazista: Ebben a másfél hónapban már amúgysem tudnak sokat tanítani, illetve rengeteg tanár megbombázna dolgozatokkal. És nekem senki se próbálja meg bemagyarázni hogy nem voltak nehézségei az online oktatás során.
3) Általános iskolások: róluk nem tudok nyilatkozni. De!
Általánosságban az összes korcsoportra igaz hogy könnyen fertőz, az újabb variánsok már brutálisabban hatnak a szervezeteinkre, illetve senki sem akarja a rokonságot megfertőzni. Továbbá nekem és több ismerősömnek is eléggé szarul álltak hozzá a tanárok az online oktatáshoz: ellustultak. Hanyag módon adták fel a leckét, nekem volt hogy vasárnap 23:59-kor jött a lecke (nem viccelek, és több hasonló eset is volt, hogy normális tanítási időn kívűl adtak fel leckét)
Továbbá igen, kényelmesebb, ebben talán igazad van, kedves kérdező. Nem kell hajnali 5-kor felkelni hogy beérjek az iskolába, és még sorolhatnám. És igen, ki lehet bírni, eddig is sikerült. De én speciel nem kockáztatnám az egészségemet és másokét mert a kormány vagánykodni akar a számokkal.
Mindenkinek megvan a magánvéleménye, ezt tiszteletben is tartom, ezek a saját tapasztalataim, meglátásaim.
"Talán egy felnőttekből álló szakszervezet, több év(tized)nyi háttértudással kicsit jobban átlátja a dolgokat, mint néhány tomboló kamasz, akinek vissza kell a suliba menni."
Kicsit se zavarjon, hogy se az orvosok se a tanárok nem javasolják, nem akarják a 19-i kezdést, főleg nem a végzősök számára. Ha egy valaki elkapja egy osztályban, akkor jó eséllyel az egész osztály bukná az érettségit.
"Talán egy felnőttekből álló szakszervezet, több év(tized)nyi háttértudással kicsit jobban átlátja a dolgokat, mint néhány tomboló kamasz"
Egyrészt egy végzős már közel sem kamasz. És elég reálisan látják már ekkor a dolgokat.
Másik meg hogy milyen szakszervezet mondja azt hogy menjenek vissza? Orvosok? Nem. Tanárok? Nem.
Egyedül a fidesz akarja hogy menjenek vissza és azért egy járványkezelésben nem hogy nincs tapasztalatuk, de semmilyen hozzáértő szakszervezetre nem hallgatnak. Mellesleg a normális kormányzásban sem kiemelkedők.
"Talán egy felnőttekből álló szakszervezet, több év(tized)nyi háttértudással kicsit jobban átlátja a dolgokat, mint néhány tomboló kamasz, akinek vissza kell a suliba menni."
Ez gondolom Orbán Viktor által meghozott döntést hivatott megtámogatni, aminek kb az összes célja az, hogy meg lehessen májusban a meccseket tartani?!
Kedves kérdező,
Tudod, én tavaly érettségiztem, én csak másfél hónapot tanultam online oktatásban, és nekünk eltörölték a szóbelit. Az idén érettségiző diákok nem másfél hónapot, hanem másfél ÉVET töltöttek el online oktatásban, mégsem törlik el a szóbelit. És még csak könnyíteni sem akarnak a követelményeken. Gondolj már bele, mennyire igazságos az, hogy egy olyan diáktól, aki a gimnáziumi éveinek majdcsaknem a felét online oktatásban húzta le, ugyanannyit követelnek, mint aki jelenléti oktatásban koptatta a padot.
Másrészt az érettségiző diákok már május első hétfőjétől kezdik az érettségi vizsgákat, és 19-én nyitnak a sulik. Konkrétan nagyjából 2 hétre nyitják ki nekik az iskolát. Most akkor szerencsétlen két hétre vegyen bérletet? Két hét miatt járjon be úgy, hogy maga a járvány még mindig nem hagyott alább?
Valószìűleg nem ebben a rendszerben voltál diák, hanem akkor, amikor 13.00-ra simán otthon voltál. Valószínűleg nem abban a rendszerben tanultál, ahol az egyetemre való bejutáshoz emelt szintű érettségi kellett. Valószínűleg nem abban a rendszerben tanultál, ahol heti 40+ órád volt, plusz magántanár, mert mondjuk éppen a matektanárod csak azért ment tanárnak, hogy legyen egy papírja, de köze sincs a tanításhoz... olyan könnyen beszélnek azok, akiknek kb. fogalma nincs arról, milyen sötétedésig iskolában lenni, és egy csomó olyan hülyeséggel tölteni az idődet, mint a drámaóra, médiaóra, vagy egy beadandó Hosszú Katinka életéből, mert csak 4-esre sikerült a magasugrásod. Igen, ilyen színvonalú ma a magyar oktatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!