A koronavírus elleni védekezésben legfontosabb az lenne, hogy a fiatalok ne járjanak össze házibulizni, ennek ellenére több feljelentést is kellett tennem az elmúlt 2 hónapban. Miért ilyen fegyelmezetlenek?
A kiérkező rendőrök szerencsére teszik a dolgukat és létszámtól függetlenül kiosztják a csekket, hiszen még éjjel is a lakhelyén csak az tartózkodhat, aki hivatalosan ott lakik, és felhívtam a figyelmét a kiérkező rendőröknek, hogy hallottam, ahogy az este folyamán érkeznek a vendégek így véletlenül se higgyék el, hogy ott laknak.
Úgy gondolom, bár ez kevés és apróság, akkor is néhány életet akár megmenthettem, hiszen a fiatalok itthon sajnos rendkívüli nemtörődömséget, figyelmetlenség és korlátoltságot mutatnak, ami miatt sajnos a fertőzések száma drasztikusan megemelkedett.
A kérdésem tehát: miért nem lehet ezt a néhány hónapot kibírni?
Mert nem érdekük kibírni. Ugyan miért kellene? Egy olyan korcsoport kedvéért, akik amúgy is lenézik és semmirekellőnek tartják őket?
Erre ráerősít az a jelenség is, hogy a korlátozásoknak láthatóan semmi haszna. 2 hónapja is ugyanezt csináltuk, mint most. Akkor valahogy sikerült csökkenteni a napi fertőzöttek számát, most ugyenezt csináljuk, és emelkedik? Van erre bármi értelmes magyarázat? Nincs. Csak annyit tudnak mondani, hogy "nem tartjátok be a szabályozásokat". Mert két hónapja jobban betartottuk? Vagy karácsonykor?
Kamu provokáló kérdés már megint. Nem csak ott lakó tartózkodhat egy lakásban, ezért biztos nem büntettek a rendőrök.
Nem mentettél meg te senkit :)
persze, persze, nem szép árulkodni, én is értem ezt. De az a fiatal átadhatja másnak is a fertőzést és akkor megint mennek a nagyszülők, szülők a lélegeztetőgépre.
Szóval a fiatalok nem látnak előre távolabb a holnapnál, csak a mának élnek. Tudom, én is voltam fiatal, nem biztos, hogy én is félnék a vírustól, ha körülöttem kizárólag a 40 felettiekkel bánna el, de mivel már 40 leszek, most már azon az oldalon állok, akik óvatosak és vigyáznak.
A fiatal az fiatal, minden országban, nem csak nálunk, sajnos ilyen a mentalitásuk, nem érdekli őket, hogy az idősebbekkel mi történhet, csak ők hadd érezzék jól magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!