Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A családom egy része közmédián...

A családom egy része közmédián él, és megőrítenek. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Budapesten élek, egyetemista vagyok, plusz mellette dolgozom, de támogatnak is. Ritkán járok haza, de rendszeresen megy a Skype, telefon stb.

Otthon mindig mindent "jobban tudnak", olyanban is, amiről fogalmuk sincs pl. mik történnek az országgal, melyik környék milyen Budapesten, de akár külföldi dolgokról is.

Egész nap üvölt a Kossuth rádió meg az M1/M2/M3/M4/M5 vagy a Duna tv. Kb. csak ebéd közben nem. Nagyon egyoldalúan látják a dolgokat, beszűkültek. Megőrülök tőlük, már néha fel se veszem a telefont, de hát közeli rokonoknál ez nem hosszútávú megoldás sajnos.

Én nem vagy egyik oldal mellett sem, egyes eseteket elvek alapján döntök el, nem bólogatok mindenre, amit x vagy y csinál, csak mert annak az oldalnak szurkolok. De amúgy nem is annyira köt le a politika, mint őket odahaza.

Volt olyan, hogy otthon voltam, de tanulnom kellett, hát volt is nagy hepaj, hogy nem hallgathatják egész nap a Kossuth rádiót, hogy tudjak figyelni.

Mit lehet tenni? Megőrít az okoskodásuk. Még olyanra is azt mondják, hogy az nem úgy van, amit én itt Bp.-n már megtapasztaltam és ők nem tudhatják otthonról. Jó, oké, idősebbek, meg tapasztaltabbak, de szerintem bárkit tud befolyásolni az, ha ennyire egyoldalú a médiafogyasztása, akármelyik felé is. Agymosás.

Teljesen nem akarom és nem is tudom megszakítani velük a kapcsolatot.

Rá lehet valahogy ébreszteni őket, hogy nem a teljes igazságot látják? vagy legalább valahogy leállítani/kikerülni a témát? (Általában mások is ott vannak, szóval nem nekem szegezik a kérdéseket általában) Vagy rávenni őket, hogyha otthon vagyok, ne hallgassák egész nap ezeket? Néha már a beszélgetés rovására megy, pedig alig töltünk együtt időt. Mit tegyek?

2020. okt. 21. 13:50
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
17%

Eddig úgy tudtam, hogy a migráció folyamatos, és nem csak nálunk, hanem görögben, olaszban, spanyolban is. Vagy mi az ami ebből nem igaz? A bevándorlók többsége muszlim vagy afrikai, az integráció a többségüknél nem működik. Ebből is mi az ami nem igaz? Komolyan érdekel, mert a legtöbb hazugságot pont a 444 és a valamikori index hozta le erről a témáról, ha már egy eleve kamukérdés alatt erről van szó.

2020. okt. 21. 18:29
 32/40 anonim ***** válasza:
13%

Hogy érted azt, hogy mi bénázunk a romák integrációja terén?

Járhatnak iskolába, tanulhatnak szakmát, utána elmehetnek dolgozni, jogosultak szociális lakásokra is, ingyen étkeztetésre aki rászoruló. És kimondottan hátrányos helyzetűek számára támogatott programok és sporttevékenységek is vannak. Az már csak rajtuk múlik, ha vezetik a bűnelkövetési statisztikákat.

2020. okt. 21. 18:32
 33/40 anonim ***** válasza:
3%
Az integráció akkor működne, hogyha rendesen tudnának dolgozni, nem lennének kiközösítve. Nem veszik át tanulják meg a normáinkat, nem tudnak hasznos magyar állampolgárokká válni, nem dolgoznak tehát bénán csináljuk az integrációt. Nem tudom hogyan kéne jobban, lehet, hogy teljesen a nulláról kéne kezdeni, a fogmosás, köszönés, konfliktuskezelés stb. szintjén. Van ahol sikerült (Cserdi), tehát valamit mi rontunk el...
2020. okt. 21. 19:18
 34/40 anonim ***** válasza:

Nem mondhatod, hogy jól működik az integráció, ha ilyen magas a bűnözési ráta... de amúgy nem csak a romák között, a szociális gondozásba vett gyerekek között is magas a bűnözés és a hajléktalanság. Valószínűleg az iskola nem tanít meg nagyon alapvető ismereteket (mondjuk, hogy nem szabad bűnözni és mit csinálj, ha “nincs más lehetőséged”), amire szükség lenne és mindenki más otthonról hozza.

Az integrációnak meg nem az a célja, hogy fölöslegesen szórd a pénzt, hanem az, hogy ebbe a generációba baromi sok pénzt beleraksz, a következőt meg nem neked kell eltartani...

2020. okt. 21. 19:25
 35/40 anonim ***** válasza:
14%
18:29: a migráció már a 60-as, 70-es évek óta folyamatos nyugaton (és nem itt! és azóta sem itt!), de ez a kedves elvtársaknak 2015-ig valamiért nem tűnt fel. Nem volt probléma. De azóta aztán az abszurdnál is abszurdabb tempóra lett járatva a propaganda. (Lsd. pl. a migránsok eldobott szendvicsétől lett a sertéspestis, ahogy a nagytudású földművelésügyi miniszter megjegyezte.) Részemről nem szeretem, ha ennyire hülyének néznek. Persze neked teljesen mindegy, ha Orbán megvilágosodna, és holnap beengedne kétmillió muszlimot Pakisztánból, te annak is tapsolnál, ha rendesen megmagyarázná a 100 milliárddal kitömött közmédia, hogy miért jó ez nekünk.
2020. okt. 21. 19:34
 36/40 anonim ***** válasza:
64%

"Mit lehet tenni?" Szegyeld magad! Ha nem tunt volna fel, a sajátjaidat pocskondiáztad idegenek elott. Szepen fogalmazva vadhajtasnak hivjak az ilyet, mifelenk gaz.

Eljöttél mar onnan. Felnott emberek. Mi kozod hozza, hogy mi tetszik nekik?

2020. okt. 21. 20:21
 37/40 anonim ***** válasza:
#33 Mindig érdekes, hogy az ő felelősségük fel sem merül. Nagyobb részt ők is hibásak. Mint írtam, minden lehetőség adott. Ez innentől a saját képességeiken múlik.
2020. okt. 21. 21:51
 38/40 anonim ***** válasza:
17%

Már miért ne tűnt volna fel nekik? Meg onnantól várt problémává, amikor a jóságos demokratikus emberbarát EU kitalálta, hogy na akkor kvótázzunk, bárki jön, jöhet befelé. Erre a felvilágosult budapesti sajtó elkezdte okádni a cikkeket, hogy itt beüt a paradicsom, csak engedjük őket befelé. Agymosás 2.0

Lehet itt vitatkozni, hogy melyik sajtó hazudozott többet a migrációról, de ez az ellenzékieknek lenne kínos. Mit gondolsz, kínjukban miért találnak ki olyan kamukérdéseket, mint ez?

2020. okt. 21. 21:55
 39/40 anonim ***** válasza:
93%
Ez csak neked és korosztályodnak új. Én már 75 is elmúltam és a Rákosi korban detektoros rádiómmal a Kossuth rádiót hallgattam. Vas és acél országa leszünk, a nagy Szovjetúnió, Tito láncos kutya, az imprilisták, rothadó imperializmus, koka kóla mámorban fetrengő nyugati fiatalok stb. Akinek néprádiója volt, azon csak ezt lehetett fogni. Aki véletlenül olyan burzsuj volt, hogy volt 2 vagy 3 lámpás rádiója, az foghatta a Szabad Európa rádiót (csak a szomszédok meg ne tudják).
2020. okt. 21. 22:31
 40/40 anonim ***** válasza:
Sajnos mindig a hülyék voltak,/vannak,/lesznek többen. Ez ellen nem sokat tudsz tenni. Az is bebizonyosodott, hogy a sok igéretből általában soha nem lesz semmi, ha valaki hatalomra kerül. És itt a baj. Mi azt akarjuk hogy szolgáljanak minket magyarokat, mert erre esküdnek fel, de a vége mindig csak a lopás! Hát magyarok vagyunk? Nem? Nem volt még senki elszámoltatva. Ettől több embert számoltatott el a Kádár rendszer is! Tudjuk, minden csoda 3 napig tart! A sok barom sorozat pedig az agymosáshoz kell.
2021. jún. 26. 23:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!