Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A családom egy része közmédián...

A családom egy része közmédián él, és megőrítenek. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Budapesten élek, egyetemista vagyok, plusz mellette dolgozom, de támogatnak is. Ritkán járok haza, de rendszeresen megy a Skype, telefon stb.

Otthon mindig mindent "jobban tudnak", olyanban is, amiről fogalmuk sincs pl. mik történnek az országgal, melyik környék milyen Budapesten, de akár külföldi dolgokról is.

Egész nap üvölt a Kossuth rádió meg az M1/M2/M3/M4/M5 vagy a Duna tv. Kb. csak ebéd közben nem. Nagyon egyoldalúan látják a dolgokat, beszűkültek. Megőrülök tőlük, már néha fel se veszem a telefont, de hát közeli rokonoknál ez nem hosszútávú megoldás sajnos.

Én nem vagy egyik oldal mellett sem, egyes eseteket elvek alapján döntök el, nem bólogatok mindenre, amit x vagy y csinál, csak mert annak az oldalnak szurkolok. De amúgy nem is annyira köt le a politika, mint őket odahaza.

Volt olyan, hogy otthon voltam, de tanulnom kellett, hát volt is nagy hepaj, hogy nem hallgathatják egész nap a Kossuth rádiót, hogy tudjak figyelni.

Mit lehet tenni? Megőrít az okoskodásuk. Még olyanra is azt mondják, hogy az nem úgy van, amit én itt Bp.-n már megtapasztaltam és ők nem tudhatják otthonról. Jó, oké, idősebbek, meg tapasztaltabbak, de szerintem bárkit tud befolyásolni az, ha ennyire egyoldalú a médiafogyasztása, akármelyik felé is. Agymosás.

Teljesen nem akarom és nem is tudom megszakítani velük a kapcsolatot.

Rá lehet valahogy ébreszteni őket, hogy nem a teljes igazságot látják? vagy legalább valahogy leállítani/kikerülni a témát? (Általában mások is ott vannak, szóval nem nekem szegezik a kérdéseket általában) Vagy rávenni őket, hogyha otthon vagyok, ne hallgassák egész nap ezeket? Néha már a beszélgetés rovására megy, pedig alig töltünk együtt időt. Mit tegyek?

2020. okt. 21. 13:50
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
30%

16:13: aham, hát persze. Azért vétózták meg az Unió erre vonatkozó tervét. [link]

Persze, gondolom, nálad ez fake news, de a vezéreid sajnos éppen hogy a menekültválság fenntartásában érdekeltek - mert ebből élnek 2015 óta.

2020. okt. 21. 16:28
 22/40 anonim ***** válasza:
28%

10.

Ugyan már. Az egyik "legjobb vidéki gimibe" jártál és SENKI nem volt fideszes. Persze.

2020. okt. 21. 16:34
 23/40 anonim ***** válasza:
68%
Ezt a 2 és fél "csillagos" Fidesz-fanatikot miért nem dobják már ki innen?!
2020. okt. 21. 16:37
 24/40 anonim ***** válasza:
30%

23

Bocs, hol vannak itt csillagok?

2020. okt. 21. 16:50
 25/40 anonim ***** válasza:
6%
Őszintén sajnálom hogy a vörös Budapestet nem csatolták Szlovákiához Trianonnál, ki lehetett volna cserélni más területekre. Voltam én is Pesten párszor, tele van ezekkel az elitista sznob lenéző ultra progresszív hülyékkel, nem is tartom a várost Magyarország részének. Ég és föld a különbség egy vidéki és pesti között. Hallottam hogy néhány pesti függetlenedni akar, teljes mértékben támogatom, ti egyszerűen nem tartoztok az országhoz, jobb ha külön utakon jártok.
2020. okt. 21. 17:32
 26/40 anonim ***** válasza:
34%

"Az egyik legjobb vidéki gimibe jártam az országban, ott természetesen senki nem volt fideszes, szóval nem csak Budapesten vannak értelmiségi közösségek :)"

Jó ez a Rákosista aki nincs velünk az ellenünk érvelés, aki fideszes az csak hülye lehet, aki meg nem fideszes az értelmiségi, bölcs, megvilágosodott.

2020. okt. 21. 17:36
 27/40 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Budapesten és agglomerációjában él az ország 1/4-e. Gondolom a cigányokat sem kéred, ha mindenkit kiutálsz maradtok kb. 6 millióan, akiknek a fele ideges lesz, hogy valamelyik rokonát kiutáltad az országból.

Teljesen fölösleges mindenkit utálni, mert másképp gondolkodik. Van amiben nekünk van igazunk, van amiben nincs. Amúgy meg biztos vagyok benne, hogy Pesten is vannak olyan emberek, akik ugyanúgy gondolkodnak politika szempontjából, mint te...

2020. okt. 21. 17:47
 28/40 anonim ***** válasza:
13%

25

Nem gondolod komolyan.

Országház-Hősök tere-Mátyástemplom-Vérmező-Gellérthegy-Lánchíd-Nemzeti Múzeum -FOLYTASSAM? Ezekhez semmi köze nem volt soha a vörösökhöz és a hátterükhöz.

Az "egyik legjobb vidéki gimibe jártam"-os se járt oda, legföljebb mellé. Abban biztos lehetsz.

2020. okt. 21. 17:51
 29/40 anonim ***** válasza:
8%
28# Budapest mindig is vörös/balos multikulturális magyar ellenes volt, ez tény. Nézd meg a hazáját bármikor a kutyáknak odadobó budai nemességet, aztán az őszirózsás komcsi forradalmat, majd Kun Béla stb, ezek mind Pestről jöttek. Mondom én nem is tartom az ország részének, aki vidékről felmegy Pestre az kb egy teljesen más világban találja magát, és az is aki Pestről megy vidékre. Hagyjuk ezt a magyar Budapest butaságot, közünk nincs egymáshoz.
2020. okt. 21. 17:58
 30/40 anonim ***** válasza:
69%

29

Akkor se dobhatod oda a senkiknek az őseid adóforintjaiból létrehozott örökséget.

2020. okt. 21. 18:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!