Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A családom egy része közmédián...

A családom egy része közmédián él, és megőrítenek. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Budapesten élek, egyetemista vagyok, plusz mellette dolgozom, de támogatnak is. Ritkán járok haza, de rendszeresen megy a Skype, telefon stb.

Otthon mindig mindent "jobban tudnak", olyanban is, amiről fogalmuk sincs pl. mik történnek az országgal, melyik környék milyen Budapesten, de akár külföldi dolgokról is.

Egész nap üvölt a Kossuth rádió meg az M1/M2/M3/M4/M5 vagy a Duna tv. Kb. csak ebéd közben nem. Nagyon egyoldalúan látják a dolgokat, beszűkültek. Megőrülök tőlük, már néha fel se veszem a telefont, de hát közeli rokonoknál ez nem hosszútávú megoldás sajnos.

Én nem vagy egyik oldal mellett sem, egyes eseteket elvek alapján döntök el, nem bólogatok mindenre, amit x vagy y csinál, csak mert annak az oldalnak szurkolok. De amúgy nem is annyira köt le a politika, mint őket odahaza.

Volt olyan, hogy otthon voltam, de tanulnom kellett, hát volt is nagy hepaj, hogy nem hallgathatják egész nap a Kossuth rádiót, hogy tudjak figyelni.

Mit lehet tenni? Megőrít az okoskodásuk. Még olyanra is azt mondják, hogy az nem úgy van, amit én itt Bp.-n már megtapasztaltam és ők nem tudhatják otthonról. Jó, oké, idősebbek, meg tapasztaltabbak, de szerintem bárkit tud befolyásolni az, ha ennyire egyoldalú a médiafogyasztása, akármelyik felé is. Agymosás.

Teljesen nem akarom és nem is tudom megszakítani velük a kapcsolatot.

Rá lehet valahogy ébreszteni őket, hogy nem a teljes igazságot látják? vagy legalább valahogy leállítani/kikerülni a témát? (Általában mások is ott vannak, szóval nem nekem szegezik a kérdéseket általában) Vagy rávenni őket, hogyha otthon vagyok, ne hallgassák egész nap ezeket? Néha már a beszélgetés rovására megy, pedig alig töltünk együtt időt. Mit tegyek?

2020. okt. 21. 13:50
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
31%

"Nem igaz, hogy minden vidéki hülye, vidéken is vannak városi emberek."

Tehát: aki nem városi, az hülye...

2020. okt. 21. 14:53
 12/40 anonim ***** válasza:
32%

Még ezt se mondanám, mert van, aki faluból jár be

2020. okt. 21. 15:01
 13/40 anonim ***** válasza:
49%
Egyébként érdekelne, hogy pl migráció terén mi a teljes igazság? Mert a budapestiek híres 444-es oldalán olyan hülyeségeket olvastam erről, hogy lefordultam a szék alá. Egyébként tényleg igaz, hogy Bp-n a tág látókör kb 2 csatornát jelent.
2020. okt. 21. 15:07
 14/40 anonim ***** válasza:
41%

15:07: szerencsére a KESMÁ-ban még két csatorna sincs, csak egy, mert minden "szerkesztőségnek" betűra azonosan kell zúdítania a propagandát...

A kérdező meg fogja meg a tévét, és vágja ki az ablakon. Az feltűnő, és hátha észreveszik magukat.

2020. okt. 21. 15:27
 15/40 anonim ***** válasza:
37%
15:07: jah, és szerinted migráció terén mi a teljes igazság? Ha nem az, hogy a déli határon tizenkétmilliárd szexuálisan begerjedt migráns tombol, az egyik kezében a Koránt rázva, a másikban meg a Kalasnyikovot, és csak az áthatolhatatlan magyar kerítés állítja meg őket, akkor nem tanultad meg rendesen a leckét.
2020. okt. 21. 15:31
 16/40 anonim ***** válasza:
20%

Mondjuk ha idősebbek eleve többet tudnak mint te, hiszen egy élet bölcsessége ért meg bennünk. Gondold el, hogy odamész egy homokozó óvodáshoz. Köztetek a korkülönbség sokkal kisebb, mint a nagyszüleid és te közzted. Az óvodásnál te szinte mindenben többet tudsz. Nem így van?

Most a nagyszüleidre is vonatkoztasd a párhuzamot

2020. okt. 21. 15:38
 17/40 anonim ***** válasza:
11%

Szerintem amúgy az az igazság migráció terén, hogy be lehetne engedni a menekülteket és tisztességesen együttélni konfliktus nélkül. Elméletben.

Gyakorlatban a romák beszélnek magyarul, nincsenek köztük terroristák és nem tudunk semmit tenni, amivel érdemben nagymennyiségben tudnánk őket integrálni. Folyamatos a lemorzsolódásuk az iskolákban, kirekesztődnek a társadalomból, nem tudjuk őket se beházasodàssal, se oktatással, se munkával integrálni. Szerintem képesnek kellene lennünk rá, de valószínűleg valamit nagyon bénán csinálunk.

Ha beengedünk ide évi 1000-1500 menekültet, akkor néhány év alatt 10-15 ezer emberről beszélünk. Ez az ő szemszögükből csepp a tengerben, a mi szemszögünkből óceán. Szerintem mérlegelni kéne, hogy tényleg nincs-e jobb megoldás.

2020. okt. 21. 16:09
 18/40 anonim ***** válasza:
41%

#17 Már mérlegeltük, erről is szólt a népszavazás. 3,5 millió ember szerint az a jobb megoldás ha nem ők jönnek ide, hanem mi segítünk nekik ott.

Erről szól a kormány Hungary Helps programja.

2020. okt. 21. 16:13
 19/40 anonim ***** válasza:
0%
#18 Nem picit több, mint 8 millió ember szavazhatott volna? Annak kevesebb, mint a fele a 3,5 millió. A többiek nem támogatták vagy nem volt olyan fontos nekik, hogy elmenjenek szavazni.
2020. okt. 21. 16:17
 20/40 anonim ***** válasza:
31%

#18 És?

Kérdezték. Aki nem válaszolt -nem szavazott- annak a véleménye éppen úgy nem számít, mint azé aki nem ment el választani.

2020. okt. 21. 16:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!