A családom egy része közmédián él, és megőrítenek. Mit lehet tenni?
Budapesten élek, egyetemista vagyok, plusz mellette dolgozom, de támogatnak is. Ritkán járok haza, de rendszeresen megy a Skype, telefon stb.
Otthon mindig mindent "jobban tudnak", olyanban is, amiről fogalmuk sincs pl. mik történnek az országgal, melyik környék milyen Budapesten, de akár külföldi dolgokról is.
Egész nap üvölt a Kossuth rádió meg az M1/M2/M3/M4/M5 vagy a Duna tv. Kb. csak ebéd közben nem. Nagyon egyoldalúan látják a dolgokat, beszűkültek. Megőrülök tőlük, már néha fel se veszem a telefont, de hát közeli rokonoknál ez nem hosszútávú megoldás sajnos.
Én nem vagy egyik oldal mellett sem, egyes eseteket elvek alapján döntök el, nem bólogatok mindenre, amit x vagy y csinál, csak mert annak az oldalnak szurkolok. De amúgy nem is annyira köt le a politika, mint őket odahaza.
Volt olyan, hogy otthon voltam, de tanulnom kellett, hát volt is nagy hepaj, hogy nem hallgathatják egész nap a Kossuth rádiót, hogy tudjak figyelni.
Mit lehet tenni? Megőrít az okoskodásuk. Még olyanra is azt mondják, hogy az nem úgy van, amit én itt Bp.-n már megtapasztaltam és ők nem tudhatják otthonról. Jó, oké, idősebbek, meg tapasztaltabbak, de szerintem bárkit tud befolyásolni az, ha ennyire egyoldalú a médiafogyasztása, akármelyik felé is. Agymosás.
Teljesen nem akarom és nem is tudom megszakítani velük a kapcsolatot.
Rá lehet valahogy ébreszteni őket, hogy nem a teljes igazságot látják? vagy legalább valahogy leállítani/kikerülni a témát? (Általában mások is ott vannak, szóval nem nekem szegezik a kérdéseket általában) Vagy rávenni őket, hogyha otthon vagyok, ne hallgassák egész nap ezeket? Néha már a beszélgetés rovására megy, pedig alig töltünk együtt időt. Mit tegyek?
"Nem igaz, hogy minden vidéki hülye, vidéken is vannak városi emberek."
Tehát: aki nem városi, az hülye...
Még ezt se mondanám, mert van, aki faluból jár be
15:07: szerencsére a KESMÁ-ban még két csatorna sincs, csak egy, mert minden "szerkesztőségnek" betűra azonosan kell zúdítania a propagandát...
A kérdező meg fogja meg a tévét, és vágja ki az ablakon. Az feltűnő, és hátha észreveszik magukat.
Mondjuk ha idősebbek eleve többet tudnak mint te, hiszen egy élet bölcsessége ért meg bennünk. Gondold el, hogy odamész egy homokozó óvodáshoz. Köztetek a korkülönbség sokkal kisebb, mint a nagyszüleid és te közzted. Az óvodásnál te szinte mindenben többet tudsz. Nem így van?
Most a nagyszüleidre is vonatkoztasd a párhuzamot
Szerintem amúgy az az igazság migráció terén, hogy be lehetne engedni a menekülteket és tisztességesen együttélni konfliktus nélkül. Elméletben.
Gyakorlatban a romák beszélnek magyarul, nincsenek köztük terroristák és nem tudunk semmit tenni, amivel érdemben nagymennyiségben tudnánk őket integrálni. Folyamatos a lemorzsolódásuk az iskolákban, kirekesztődnek a társadalomból, nem tudjuk őket se beházasodàssal, se oktatással, se munkával integrálni. Szerintem képesnek kellene lennünk rá, de valószínűleg valamit nagyon bénán csinálunk.
Ha beengedünk ide évi 1000-1500 menekültet, akkor néhány év alatt 10-15 ezer emberről beszélünk. Ez az ő szemszögükből csepp a tengerben, a mi szemszögünkből óceán. Szerintem mérlegelni kéne, hogy tényleg nincs-e jobb megoldás.
#17 Már mérlegeltük, erről is szólt a népszavazás. 3,5 millió ember szerint az a jobb megoldás ha nem ők jönnek ide, hanem mi segítünk nekik ott.
Erről szól a kormány Hungary Helps programja.
#18 És?
Kérdezték. Aki nem válaszolt -nem szavazott- annak a véleménye éppen úgy nem számít, mint azé aki nem ment el választani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!