Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A "nagy magyar" emberek,...

A "nagy magyar" emberek, mitől lennének jobban magyarok, mint én?

Figyelt kérdés

Azokra gondolok, akik nagyon írdetik, oy ők igenis magyarok. Elmennek klföldre, nagy magyaországos polóban. És nagyon bszkéks erre a dologra, a régi történelemre, íjászat, lovaglás, turul madár...stb. És sokszor meszólnak, mert igenis énis bszke vagyok arra, hogy mayar vagyok, de nem viselek "magyaros" polót, és nem mondogatom folyton, hogy Mo- így-úgy. Sokan tudják rólam, hogy szeretek egy országot(lényegtelen melyiket) mert tetszik a kultúrája, történelme... maga az ország. És már volt ilyen ismerőseimmel vitám, mert megszóltak, hogy, a ennyire szeretem azt a helyet "magyar létemre" akkor költözzek oda, minek lakok itt, mikor nem vagyok a "magyarságra" méltó...stb.

És ezt nem értem, az ilyen emberek, akik nagyon mondogatják, hogy Ők az igazi magyar emberek, mitől lennének jobban magyarok, mint Én, aki úgyan-úgy szeretem az országom, csak nem mutatom ki ennyire?

2010. aug. 8. 17:44
1 2 3 4 5 6 7
 61/63 anonim ***** válasza:
Kádár nem volt magyar te nagyokos!Apja szlovák,anyja zsidó volt!
2010. aug. 14. 15:08
 62/63 bumbi02 ***** válasza:
attól hogy az anyja zsidó vallásu lehetett attól még magyar származásu... egy titok: zsidók közt van magyar zsidó, német zsidó, francia zsidó meg sokféle.. az nem azt jelenti hogy izraeli származásu legalábbis 1912ben még biztos nem...
2010. aug. 14. 19:58
 63/63 anonim ***** válasza:
54%

Egek! Hogy itt mi megy! Ilyenkor amúgy kíváncsi lennék, mit gondolnak az ilyen túlfűtött nemzeti érzelmű emberkék azokról, akik itt élnek, szeretik Magyarországot, ismerik a kultúráját, oda vannak a népzenéért (kórussal éneklik is) és a gasztronómiáért, de az egyik szülője mondjuk kubai és Kubáért ugyanígy odavannak. Akkor ő most se nem magyar, se nem kubai? Vagy mi?

A rozmaringos turulmadárról meg csak annyit, hogy attól még, hogy tisztelünk valamit, még nem jelenti azt, hogy nem lehet vele néha viccelődni. Az anyukámat is tisztelem, mégis szoktam (bizonyos keretek között) ugratni őt, és képzeljétek! Sose sértődik meg!

Az amerikaiaknak nagyon jó humorérzéke van veletek ellentétben...ha ugyanezt eljátszanánk a sasukkal, ők igenis nevetnének. Az ő himnuszuknak mindig más a ritmusa és a zenei stílusa attól függően, milyen rendezvényen éneklik el. Van, hogy jazz-szerű, van hogy hip hop, de olyan is van, hogy elrappelik, vagy heavy metal keretek közt adják elő, esetleg csak dúdolják, és ez nekik tök természetes így! Soha senki nem tartja gyalázatnak, ha nem egy szimfonikus zenekar játssza el.

Ehhez képest Benkő Dániel (akit én is visszataszító embernek tartok, de nem emiatt) egy kicsit továbbgondolta a magyar himnuszt és máris fröcsögni kezdtek a nagy-magyarok, hogy húúú de meggyalázta a szent dalt, pedig tudtommal az "á-ré-rí" még nem csúnya szó és nem is a magyarok gyalázására használt frázis! Mellesleg ha már himnusz...miért éneklitek állandóan a székely himnuszt, ha többségetek nem is székely? Együttérzésből, oké. De ti egy másik nép himnuszát éneklitek, hisz még az sincs bizonyítva, hogy magyar származásúak lennének, de mindegy.

Aztán ha már külföldi nacionalizmus, ott vannak ugye a franciák is. Az nektek a nacionalizmus követendő mintaképe, hogy a turistákat egy darab kakiként kezelik és a világ egyetlen nyelvén sem hajlandóak megszólalni, csak franciául? Gratulálok hozzá...kövessétek és egyetlen turista sem lesz itt pár éven belül, aztán nézhetjük, hogy hova tűnt országunk egyik legfontosabb bevételi forrása. Multikulti környezetben mozgok és eddig nem találkoztam olyan emberrel, aki ne tartaná a franciákat bunkó mitugrászoknak, csak az a szerencséjük, hogy ott van a Mona Lisa meg az Eiffel torony, amik még sajna ismertebbek, mint a mi kis hazánk! Azt akarjátok, hogy a magyarokat is ilyennek tartsák? Ha igen, akkor ezúton közlöm, jó úton haladtok, mert már elég rossz a hírünk. A Váci utcán többször vertek át turistákat százezres tételekkel, a boltban (bár nem csak a turistára) az eladók jellemzően úgy néznek a vevőre, mint valami leprás gennykupacra és ha még kérdezni is mersz, jó hogy ki nem zavarnak a boltból!

Mit kaptunk az EU-tól? Sok pénzt, csak éppen ebből mi, a "pórnép" egy fityinget sem láttunk, mert valaki mindet ellopta...rémlik?? Mellesleg még Gyurcsány alatt is: ha nem lett volna az EU még ott se tartanánk, ahol most!

Jó sok dologra akartam még reagálni, de most egyenlőre csak ennyi jut eszembe.

A lényeg: ti, kedves hungaristák/nagy-magyarok...éppen melyik... NYOMORULT LÁTSZATEMBEREK VAGYTOK! A többségetek azt se tudja, mi a története annak, ami a pólóján van, de felveszitek, mert a haveri körötökben az a menő. (Ugyanez vonatkozik a Che Guevara pólókra - csak nem nagy-magyaréknál - akire azt hiszik, hogy szent volt...közben meg tömeggyilkos...) A magyarság nem arról szól, hogy rég nem használt magyar jelképekkel rakjuk tele magunkat és fennhangon hirdetjük, hogy aki egy kicsit viccelni mer a turullal, az hazaáruló, hanem arról, hogy mi van belül, és bennetek ritkán van valami értékes. Én büszke vagyok arra, hogy magyar lehetek (kivéve, amikor ilyen búvalb@szott mindenki itt), büszke vagyok a költészetünkre, mert semmilyen más nyelven nem lehet úgy kifejezni a magány érzését, mint ahogy azt József Attila tette, büszke vagyok a kalocsai mintára, édesapám családjára, akik kutyabőrös nemesek voltak és a családfánk az 1300-as évekig van visszavezetve, rengeteg dologra büszke vagyok, csak a 20-21. századunkra nem, és nem Trianon miatt fáj a szívem legjobban, hanem amiatt, amivé az utóbbi 20 évben lettünk. Viszont az a félig kubai is én vagyok, akit az elején említettem...áááá most már biztos nem vagyok magyar, húzzak el innen, stb. Tévedés...magyarabb vagyok, mint itt a többség! Miért nem lehet pl. azt mondani, hogy szeretem az országomat, de nagyon tetszik - esztétikailag mondjuk - az adriai tengerpart IS? Ez miért zárja ki a magyarságot?? Attól még, mert ti korlátolt, csökött agyúak vagytok, másnak még lehet széles látóköre és a gondolkodása tovább tarthat annál, hogy "Hőőő, kőtözz eeee, nem vagy magyaaaar" Ha el is megy oda nyaralni, akkor is ide akar majd hazajönni...ez nem számít?

2010. aug. 16. 22:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!