A "nagy magyar" emberek, mitől lennének jobban magyarok, mint én?
Azokra gondolok, akik nagyon írdetik, oy ők igenis magyarok. Elmennek klföldre, nagy magyaországos polóban. És nagyon bszkéks erre a dologra, a régi történelemre, íjászat, lovaglás, turul madár...stb. És sokszor meszólnak, mert igenis énis bszke vagyok arra, hogy mayar vagyok, de nem viselek "magyaros" polót, és nem mondogatom folyton, hogy Mo- így-úgy. Sokan tudják rólam, hogy szeretek egy országot(lényegtelen melyiket) mert tetszik a kultúrája, történelme... maga az ország. És már volt ilyen ismerőseimmel vitám, mert megszóltak, hogy, a ennyire szeretem azt a helyet "magyar létemre" akkor költözzek oda, minek lakok itt, mikor nem vagyok a "magyarságra" méltó...stb.
És ezt nem értem, az ilyen emberek, akik nagyon mondogatják, hogy Ők az igazi magyar emberek, mitől lennének jobban magyarok, mint Én, aki úgyan-úgy szeretem az országom, csak nem mutatom ki ennyire?
Attól vagyok magyarabb kisapám, hogy te egyáltalán nem vagy magyar... Ha magyar lennél, akkor fel se merülne az, hogy ki a magyarabb. De hát nem vagy az, mert - ellentétben azzal, amit a hozzád hasonlók szoktak hangoztatni - egy nemzethez tartozás az nem egy papír, meg nem is nyelvtudás kérdése. A nemzethez tartozás az egy önként vállalt sorsközösség jóban-rosszban. Ezt csakis az ember cselekedetei határozzák meg. Nem arról van szó, hogy nem lehet mondjuk kritizálni. De aki csak úgy heccből gúnyolódik a nemzet jelképein (amikért a magyarok ősei meghaltak, tudod?) az nem magyar. Az csak öncélúan gyalázkodik, erre rejszol, vagy nem tudom.
Elmész Amerikába, szinte mindenhol ott leng kint az amerikai zászló, rajta olykor az amerikai sassal. Próbáld meg nekik is elsütni azt a poént a roston sült sasmadárról, kíváncsi leszek, mit szólnak hozzá. Vagy még jobb, próbáld megtaposni. Amiatt ott börtönbe is lehet menni. De nem csodálnám, ha inkább ott helyben úgy gondolkozna a derék jenki - nagyon helyesen -, hogy aki megtapossa a zászlómat, az a nemzetemet akarja megtaposni, elvégre az engem jelképez. Mért ne tapossam hát meg én őt?
És ez még a fejlett Nyugat. Ha Keletebbre mész, ott ténylegesen az életeddel játszol ilyesmivel. Mert senki nem szereti azokat, akik a népét csak úgy, öncélúan gyalázzák.
A nemzethez tartozás önként vállalt sorsközösség a jóban rosszban... tehát hogyha én ezt vállaltam akkor te hogya mondanád hogy én nem vagyok magyar?:))
és az ilyen monológjaitakon nevetek a legjobban.. ősök,jelképek,nacionalizmus.. nagyon szép szavak, de mit kezdjek velük? nem szerethetek egy magyar őst csak azér mert magyar volt.. hogyha rossz király volt akkor miért szeressem? itt születtem magyarországon, magyarul beszélek, magyarországot tartom a hazámnak, és elég sok mindent is tudok magyarországról nem csak a turulmadarat ismerem mint azoknak a többsége aki magyarabbnak tartja magát nálam mert van neki otthon magyar zászlója... azt hiszed hogy a haza szeretet egy zászlóban nyilvánul meg? hogy kitüzöd a házadra és onnantól kezdve okés már magyar vagyok megyek vissza tvzni?... 17 éves vagyok, viszont magyarországon már szinte mindenfelé voltam, mert ugy neveltek hogy elöször ismerjem meg a saját hazám utána akarjak külföldre menni nyaralni.. cska én nem vagyok olyan berögzült nacionalista aki azt hiszi hogy csak akkor magyar hogyha napmintnap sir trianon miatt 10 percet, a turulmadárhoz imádkozik, keresztény (kettő üti egymást de sebaj..-bálványimádás?) , meg szidja az aktuális kormányt legyen az jobb vagy baloldali, plusz még néha árpádsávos zászlót is lenget...(aztán árpád atyánk nem is volt keresztény se;) )...
szal ennyit arról hogy ki magyar és ki nem... magyar vagyok, csak én már nem a 19. századba élek.. veletek ellentétbe..
Dehogy vagy te magyar, menjél nyugodtan külföldre, ha egyszer úgy neveltek, nem fogunk hiányolni.
Mégis, mi a tökért várod el, hogy mi magyarnak tartsunk, amikor te se adod meg a tiszteletet a magyar kultúrának, a magyar népnek?
A többi, amiről hablatyolsz, az betudható a szockóban szocializált szüleid hülye nevelésének, a csekély élettapasztalatodnak, meg a magyarországi nemzetrontó médiának. A felét se fogtad fel annak, amiről beszéltem. Képzeld el, én nem imádkozom naponta a Turulhoz, nem is beszélve a többi marhaságról, amit beképzelsz magadnak.
Viszont vedd tudomásul, hogy nekünk se kötelességünk magyarnak tartani téged, csak azért, mert egy ilyen papírod is van. Nincs miről beszélni.
Ezek csak ilyen turbómagyarok...:Dés egyáltalán nem magyarabbak a jobbikasok,mint egy Fideszes vagy szoci..
Tanuljátok meg jobbikasok,hogy itt mindenki magyar,nem csak ti!!!Mit képzeltek magatokról,kik vagytok???Az atyaúristen??Hogy vinne el titeket egy turulmadár a jó fr@ncba!!
Nem olvastam végig az összes választ, ezért elnézést, ha megismétlem valakinek a válaszát.
Egy székely-magyar nő vagyok. Nagyon jó látni, hogy vannak még olyanok, akik törődnek a határon túliakkal. Jó érzés látni a NAGY-MAGYARORSZÁGOS polót és a turult, mint ősi jelképet.
Sajnos ez a gulyáskommunizmus vetése, hogy ilyenek vannak. Kádárnak volt ez a jelszava, hogy "csak semmi fölösleges nacionalizmus!". És, mivel moslék volt a szájába (mert tagadhatatlan, hogy annakidején sokkal jobban meg lehetett élni), ezért a nép ezt is elfogadta, mint a nagy vezér követendő példáját. Miközben a körülöttünk lévő balkáni népek a kommunizmus idején se szűntek meg zsigerből magyargyűlölőnek lenni, gondoljunk csak a Ceausescu-féle falurombolásokra. Ez ellen már annakidején is voltak tüntetések itthon párszáz fővel, de a méla tömeget ez nem érdekli, ahogy például a bányászok se vonultak az utcára, mikor bezárták az addigi munkahelyeiket. Leültek a tévé elé, és bámulták a Mónika sót. Vagy az Izaurát.
Vagyunk egy páran már, akiknek baromira elegük van ebből a mentalitásból. Pláne a 2004es népszavazás óta. Nem fogjuk hagyni, hogy ez az öngyilkos nemzetkép mégegyszer erőre kapjon itthon... akinek nem tetszik, Gyurcsány is megmondta, el lehet innen menni...
"Nem fogjuk hagyni, hogy ez az öngyilkos nemzetkép mégegyszer erőre kapjon itthon..."
Lehet 4 év múlva erőre kap megent, ha Orbán nem teszi jól a dolgát!Ebből a csürhe népből kinézem,hogy megszavazná a maszopot,már semmin se csodálkoznék!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!