Miért rohamozták meg a bevándorlási hivatalokat az ukrán és a román magyarok? Miért lesz nekik jó hogy Magyar állampolgárok lesznek?
Figyelt kérdés
Mert úgy halottam hogy ha nem lesz magyar lakhelyük akkor mondjuk a nyugdíjasok a román vagy ukrán államtól kell hogy továbbra is kapják. Vagy azt is már a magyar állam fogja adni?2011. ápr. 4. 14:42
1/11 anonim válasza:
Úgy tudom van egy egyezmény, hogy az adott országból kapják a nyugdíjjukat. Az az igazság, hogy azért akarnak magyar állampolgárságot, mert magyarországhoz szeretnének tartozni, mert magyarok, és nem románok, ukránok, stb. Érzelmileg nagyon megrázta őket, hogy elcsatolták tőlünk. Sajnos ezek az elcsatolások örök sebet ejtenek a megszivatott népnek, úgyhogy ez a magyar állampolgárság elvi kérdés náluk.
2/11 A kérdező kommentje:
Jó lenne ha ez tényleg így lenne, ahogy leírtad. De sajnos ez nem pontosan így van. Én is egy ideig Ukrajnába laktam régebben. És van néhány ismerősöm. És ha hiszed ha nem olyan emberek adják be a kérvényt akiknek nem sok közük a Magyarsághoz.
2011. ápr. 4. 14:57
3/11 anonim válasza:
Azért, mert mint magyar állampolgár vízummentessége van olyan országokban ahova ukránként nem mehetne!
4/11 anonim válasza:
Attól az államtól kapják a nyugdíjat ahol élnek és dolgoznak.
5/11 anonim válasza:
Igen, de ha mondjuk már 30 évet lehúzott valaki kint, és 10-et itthon, akkor tudtommal kintről is kap nyugdíjjat, mert a 10 év kevés a nyugdíjjhoz. Ha nem így lenne, igazságtalan lenne.
6/11 anonim válasza:
Haza akarnak térni, ha már otthon nem lehetnek otthon...
7/11 anonim válasza:
A trianoni döntés 90 évvel ezelőtti! Szerintetek hányan élnek még olyanok akik tudják, hogy milyen volt akkor?
8/11 anonim válasza:
Nem sokan, de ettől függetlenül a leszármazottaiknak is érezhetnek úgy, mint ők! -.-
" És ha hiszed ha nem olyan emberek adják be a kérvényt akiknek nem sok közük a Magyarsághoz." Nos ez egyrészt a vízum mentesség miatt van, másrészt itt valamivel magasabb életszínvonalat remélnek.
9/11 anonim válasza:
Hülyeség amit írtok. Én azért adtam be a kérvényt, mert magyar vagyok, és ez a kötelességem.
10/11 A kérdező kommentje:
""Hülyeség amit írtok. Én azért adtam be a kérvényt, mert magyar vagyok, és ez a kötelességem."" Miért lenne ez kötelesség? Erre senki nem kötelezhet téged.
2011. ápr. 6. 12:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!