Mi az eljárás? Pesten szültem a kislányomat most 2 hetes. Román állampolgárok vagyunk de le vagyunk telepedve. A lányom anyakivonatán hontalan állampolgárság áll. hogy intézzem el a pappirjait?
mi az, h hontalan? idióták ezek... na figyi. velünk ez fordítva volt, én magyar állampolgár vagyok, de tartózkodásival Sk-ban lakunk, a fiam is itt született. nálunk így volt: ő magyar állampolgár, ezt rögtön születésekor beleirattam a papírjaiba.
mikor hazajöttünk a kórházból, akkor a nagykövetségre kellett mennünk, h útlevele legyen, ill., h az otthoni anyakönyveztetését megcsináltassuk. miután ez megtörtént, neki is kértünk tartózkodásit ide. szóval itt is, és otthon is megvan minden papírja.
remélem tudtam segíteni!:)
1.2. vagyok. olvastam a leveledet, csak onnan elég nehézkes írni. szóval akkor el kell döntenetek, h milyen állampolgár legyen a pici. ha választhattok egyáltalán, v rögtön a tiéteket kapja majd, nem tudom. a lényeg, h a nagykövetséget hívd fel. ott majd kaptok időpontot, és segítenek. de mind2en menjetek, mert az apa is kell hozzá.
Románia Magyarországi Nagykövetsége
Cím: 1146 Budapest, Thököly út 72.
Telefon: +36 1 384 0271
A gyerekednek kettős állampolgársága kéne legyen: román-magyar. Most született egy kicsi, majdnemhogy véletlenül Lengyelországban(csak pár hónapra mentek, és az apja elsősorban) még ő is lengyel is lett.
" Születéssel [szerkesztés]
* „Születésénél fogva magyar állampolgárrá válik a magyar állampolgár gyermeke".
* A gyermekek védelmében, a hontalanság megelőzésére alkalmazza: „Ellenkező bizonyításig magyar állampolgárnak kell tekinteni:
– a Magyarországon lakóhellyel rendelkező hontalan Magyarországon született gyermekét
– az ismeretlen szülőktől származó, Magyarországon talált gyermeket. "
" [link]
Nem komplettek ezek! Azt hittem automatikusan magyar. De román akkor meg, nem lehet hontalan, ha nektek van állampolgárságotok! Hiszen még a hontalan gyereke is magyarnak születik! Ezek nem komplettek tényleg.
Bocs, hogy többet nem tudtam.
Romániában többet kapnál kismamaként nem?
Mindenképp kettős állampolgár, szerintem most automatikusan román, a kettőset meg itt kell kérni a bevándorlási hivatalban! Mindenütt vannak bunkók, ne hagyd magad letörni. Fogadd így ismeretlenül gratulációmat és jókívánságomat új kis honfitársunknak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!