Ezeknek nem volt gyerekszobájuk, vagy nem kaptak elég pofont, azért ennyire beképzelt kisgyerekek?
Kedves Kérdező!
Nagyon örülök a 19. válaszodnak, mert ez már egy párbeszéd kezdete, és nem az "undorítóak vagytok" színvonal (lásd 20. válaszoló)!
Egyébként az "ellenzéknek" biztos, hogy nem kényelmetlen az idősek szavazása, mert pl. a DK-nak láhatóan sok idős szimpatizánsa van, és egyébként a Momentumnak is van "időstagozata".
A többi kérdésre majd holnap válaszolok.
Addig is egy amerikai kisfilm a témában:
Összeszedtem mindent, amire reagálni fogok.
"Ha a Momentum valakit befogad, mint párttagot, akkor vállalja a felelősséget annak az illetőnek a tetteiért."
Sajnos, ez nem igaz. Amiről te itt beszélsz az a kollektív bünösség, amit az ember már rég elvetett, mivel embertelen. Ha valaki elkövet valamit, akkor az a valaki vonható felelősségre. Ez a magyar törvények szerint is így van.
Továbbá, egy pártban sok ember van, sok különböző véleménnyel. Nem lehet elvárni, hogy mindenben mindenki egyetértsen, ami miatt igenis lesznek olyan kijelentései egyes párttagoknak, amik nem egyeznek meg a teljes párt álláspontjával.
"Elmondanád, hogy hogyan a búsba állapítjuk meg, hogy ki szavazzon akkor ha tájékozott?"
Nekem erről van elképzelésem, de egyetlen pártban sem vagyok, szóval ezzel sokra nem mennél. De, reálisan működhetne az, hogy a szavazással együtt egy rövid felelet választós kvízt is ki kell tölteni, ami alapvető ismereteket ellenőriz, ha hibátlan, akkor érvényes a szavazata. Én ezt részletesen kigondoltam már, ha érdekel, akkor részletezem majd.
Kádár Barnabás viszont itt arról beszélt, hogy legyenek felelősségteljesek, tudatosak az emberek és ha úgy érzik - valami miatt - , hogy nem elég tájékozottak, akkor maradjanak otthon.
"Az tekint gyermekre plusz költségként, akinek nincs jól fizető munkája vagy vállalkozása."
Csak Magyarországon ez a többség. Sokan úgy vállalnak gyereket, hogy nem tudják eltartani őket, vagyis megint ott tartunk, hogy a momentumos felvetése releváns, ebben az országban mindenképp.
"Egy család nem lehet egész gyermek nélkl, szeretet nélkül."
Ezt majd a család eldönti.
"2050-re Nem lesz elég munkavállaló"
De. Sajnos még mindig ott tartunk, hogy minden kutatás azt mutatja - ha a jelenlegi születési tendenciák maradnak -, hogy Magyarországon is milliók lesznek munkanélküliek a robotizáció miatt.
Pont az a baj, hogy tól sok olyan munkavállaló lesz, aki nem tudja végezni a munkáját, mert gép végzi, viszont nem lesz elég mérnök, ahogy amúgy most is kevés van.
Szóval ez itt mind nem igaz: "csődbe mennek a cégek, nem lesz nyugdíj, illetve a diplomások nagyrésze elvesztheti a munkáját"
"mier a népesség ilyen nagy mértékű fogyását egy civilizáció sem éli tú"
Ez akkor lenne igaz, ha nem beszléhetnénk már most túlnépesedésről.
Érdekes módon a Nagy-Magyarország képes volt működni 3 millió emberrel is, mert 1200-as években kb. ennyien éltek az országban.
"Fennál a veszélye hogy túlnépesednek rajtunk a cigányok meg a mmigránsok az maga lesz a pokol."
Annak a veszélye is fennáll, hogy holnap egy meteor csapódik a földbe, csak nagyon, nagyon kicsi az esélye. Pont úgy, ahogy az általad leírtaknak is az.
Mellesleg ha ettől félnél, akkor olyan pártot támogatnál, ami az integrációt akarja elérni, hogy ne kelljen félned ezektől az emberektől, pl. a momentumot.
"Ez egy baromság. De a néppesség csökkenés miatt az ellenzékre is az idősek szavaznak főként."
Nem az, ahogy mondtam, tény. Minden kutatás engem igazol.
Másrészt meg, simán nem igaz, amit mondasz. Magyarországon most is egy elöregedő társadalomról beszélünk, de ettől a legtöbb szavazó még nem idős.
"Mi volt a kérdésben a csusztatás?"
Persze, bár én már leírtam korábban is.
Hogy egyszerűbb legyen, így vesszővel elválasztom a csúsztatásokat: "idősek ellen uszít", "el venné a szavazati joguK", "utód nemzés, gyermekválalás ellen uszít", "ha az illető meleg vagy cigány akkor már más tészta. Nekik muszáj gyereket vállalni", "a momentumosoknak nem volt családjuk, ugyanis minden természet szerű dologtól írtóznak, és kimondtatlanul is a szeretet, család, fóbiában szenvednek", "öregekkel pedig tiszteletlenek".
Tessék, a csúsztatások. A kérdés magyarázatának végét pedig ezekre a csúsztatásokra alapoztad, vagyis annak sincs értelme, de nem vettem csúsztatásnak.
"hol vannak azok akik a momentumból mint pártból elítélik a nyilvánosság előtt?"
Attól mert valakinek más az álláspontja, még nem feltétlenül elítélendő. Ha valaki a kedvenc kajádra azt mondja, hogy borzalmas, akkor elítéled a véleménye miatt? Nem.
Amit Kádár Barnabás feldobott az egy jó vita téma lehetne egy demokratikus országban. Sajnos ez nem az.
"Ezek szerint nem igaz, hogy az ellenzéknek kényelmetlen ha az idősek is szavavznak?"
Tessék, még egy csúsztatás.
Ahogy a linken is szerepel, az kényelmetlen, hogy az is szavazhat, aki tájékozatlan.
Nem rég volt tüntetés Pikó ellen. Vidékről buszoztatták fel az embereket. Volt, aki magyarul nem beszélt, és ezeket az embereket a fidesz lefizeti, hogy rá szavazzanak. Na, az ilyennel igenis baj van.
"Sajnos, ez nem igaz. Amiről te itt beszélsz az a kollektív bünösség, amit az ember már rég elvetett, mivel embertelen. Ha valaki elkövet valamit, akkor az a valaki vonható felelősségre. Ez a magyar törvények szerint is így van.
Továbbá, egy pártban sok ember van, sok különböző véleménnyel. Nem lehet elvárni, hogy mindenben mindenki egyetértsen, ami miatt igenis lesznek olyan kijelentései egyes párttagoknak, amik nem egyeznek meg a teljes párt álláspontjával."
Csak hogy azok a dolgok amelyeket megfogalmazott, szine ugyanazok amelyekért világszinten a modern marxisták harcolnak, ami szerény véleményem szerint nem véletlen. Én ezt az ideológiát elvtem elitélem,, mivel szerintem a társadalomra és a világra fertöző és károsan hat. A momentum pártból pedig senki nem ítélte el ezt.
"Csak Magyarországon ez a többség. Sokan úgy vállalnak gyereket, hogy nem tudják eltartani őket, vagyis megint ott tartunk, hogy a momentumos felvetése releváns, ebben az országban mindenképp."
Erről semmillyen felmérés nincs amivel alá lehet támasztani.
Ez hazugság, ugyanis Magyarországon kormányváltás óta az emberek legnagyobb része jobban keres, és sokkal jobban él mint valaha. Ez látszik a növekvő vásárlóerőből és növekvő bérekből, illetve hogy hosszú évek után többen jönnek haza élni mint amennnyien külföldön keresik a boldogulásukat. Illetve a kormány egyre nagyobb összegekkel támogatja a megszületendő gyermekeket és családjukat.
"De. Sajnos még mindig ott tartunk, hogy minden kutatás azt mutatja - ha a jelenlegi születési tendenciák maradnak -, hogy Magyarországon is milliók lesznek munkanélküliek a robotizáció miatt.
Pont az a baj, hogy tól sok olyan munkavállaló lesz, aki nem tudja végezni a munkáját, mert gép végzi, viszont nem lesz elég mérnök, ahogy amúgy most is kevés van.
Szóval ez itt mind nem igaz: "csődbe mennek a cégek, nem lesz nyugdíj, illetve a diplomások nagyrésze elvesztheti a munkáját"
A robotok nem cserélhetik fel az ember munkáját pontosan ezért, és nem is lesz meg erre a szükséges technológia 2050 ig legalábbis itt Magyarországon nem. Ezért hoznák be egyesek a migránsokat Európába, hogy majd ők dolgozzanak az európaiak helyet. Ezzel ássák meg európa sírját is, ugyanis a migránsok akik többségben nem dolgozni jönnek és nem vonatkoznak rájuk a szabályok túlnépesedhetnek minket ahogyan a cigányok is és lerobolhatják azt a kulturát, világot és országot, bisztonságot amelyben jelenleg élünk.
"Annak a veszélye is fennáll, hogy holnap egy meteor csapódik a földbe, csak nagyon, nagyon kicsi az esélye. Pont úgy, ahogy az általad leírtaknak is az.
Mellesleg ha ettől félnél, akkor olyan pártot támogatnál, ami az integrációt akarja elérni, hogy ne kelljen félned ezektől az emberektől, pl. a momentumot."
Tulnépesedés egy valós probléma, mivel ahogyan a ciányoknak úgy a muszlimoknak is 4-5 gyermekük van, velünk szemben akiknek csak jó ha van 1-2. Az integráció a cigánnyok esetében is kudarcot valott és a muszlimok esetében is kudarcot fog, ugyanis a kulúrájuk annyira erősen megvan rögzülve bennük. A "vérükben" van ahogyan szokták mondani.
"szine ugyanazok amelyekért világszinten a modern marxisták harcolnak"
Amiket megfogalmazott az nem marxista, sokkal inkább technokrata irányvonal. Szóval itt nem ideológia alapján hozott döntést, hanem a jelenlegi kutatások, felmérések és technológia álláspont alapján.
De ezt róla tudni lehetett, amióta feldobta, hogy kibirggá kell válnunk.
Ezt kicsit talán szélsőségesen képviseli a momentumban, de erről vitázni kell és nem lehülyézni (vagy jelen esetben kiforgatni a szavait).
"A momentum pártból pedig senki nem ítélte el ezt."
Mivel nem marxizmus, hanem ahogy írtam, technokrácia.
"Erről semmillyen felmérés nincs amivel alá lehet támasztani."
Így kimondva nem, de arról van felmérés, hogy minél rosszabb a keresete annál valószínűbb a gyerekvállalás.
"öbb aspektusú vizsgálatából megállapíthatjuk, hogy a termékenység azokon a területeken magasabb, ahol a gazdasági fejlettség alacsonyabb"
2010-es ksh felmérés.
"Magyarországon kormányváltás óta az emberek legnagyobb része jobban keres, és sokkal jobban él mint valaha"
Ha visszaszámolsz a VALÓS inflációval, akkor stagnált. Na jó, 1-2%-ot nőtt a kereset, de annyivel nőtt már az ÁFA is, szóval nem vagyunk előrébb.
A kormánytól független szakértők szerint az infláció a válság óta 10% körüli volt (a ksh úgy rakta össze a kosarat, hogy ez alacsony legyen).
Egyszer magam is kiszámoltam, hogy mennyivel változott az átlagbér. Valami olyasmit kaptam, hogy 5000-rel keresnek többet, mint 10 éve.
"Ez látszik a növekvő vásárlóerőből és növekvő bérekből, illetve hogy hosszú évek után többen jönnek haza élni mint amennnyien külföldön keresik a boldogulásukat"
Az a helyzet, hogy ezek egyike sem igaz. Esetleg az átlagra, de médiánra még ez sem az.
Arról nem is beszélve, hogy még mindig többen mennek el, csak a ksh úgy számolja, hogy ki megy el, hogy le kell adnod a taj kártyád, ha nem teszed meg, de elmész, akkor a ksh szerint még nem mentél el.
Ezek mind-mind módszertanok miatt vannak így. Ha értesz a matekhoz, akkor a ksh sem fog annyira átverni, mint most teszi.
"Illetve a kormány egyre nagyobb összegekkel támogatja a megszületendő gyermekeket és családjukat"
Ez csak bizonyos esetekben igaz. Pl. három gyerekes családoknál.
Az a helyzet, hogy 1-2 gyerekes családok nagyon minimálisan támogat, viszont nálunk pont ezekre kéne ösztönzés, mivel sok esetben még a 2. gyereket sem tudná a szülő anyagilag vállalni, akkor viszont sosem lesz 3.
"robotok nem cserélhetik fel az ember munkáját pontosan ezért"
Mert miért? A cégnek jobban meg fogja érni a robot, csak nem javítattni fogja, hanem max újat vesz, mivel még azzal is jobban jár, mint pl. 100-200 kézimunkással.
Itt nem az a kérdés, hogy lesznek-e robotok, mert lesznek. Az a kérdés, hogy a cég milyen modell alapján dolgozik majd.
"Ezért hoznák be egyesek a migránsokat Európába, hogy majd ők dolgozzanak az európaiak helyet"
Nem helyett, hanem mellett, mivel jelenleg mindenhol hiány van kétkezi munkásból is, csak pont ezért lesznek népszerűek a robotok, mert akkor már nem lesz hiány sehol. Akkor ugyanúgy mérnökből lesz hiány, ahogy most is.
"Ezzel ássák meg európa sírját is, ugyanis a migránsok akik többségben nem dolgozni jönnek és nem vonatkoznak rájuk a szabályok túlnépesedhetnek"
A többségük dolgozni jön. Pár éve láttam a migránsokról egy francia kutatást, ami szerint összesen 7% az, aki nem dolgozik.
A túlnépesedést meg te találtad ki.
"lerobolhatják azt a kulturát, világot és országot, bisztonságot amelyben jelenleg élünk"
Mondjuk ezért kellene az integrációt támogatni, ahogy pl. a momentum szeretné is elérni.
Jó, a videó az hülyeség, szóval azt nem kívánom tételesen cáfolni.
"ahogyan a ciányoknak úgy a muszlimoknak is 4-5 gyermekük van"
Korábban még azt mondtad, hogy ez hazugság. Pont ezekre a rétegekre gondoltam elsősorban, amikor azt mondtam, hogy sokan úgy vállalnak gyereket, hogy nem tudják őket eltartani. Erre meg jöttél, hogy erre nincs bizonyíték és hogy Mo.-on milyen jól él mindenki.
"Az integráció a cigánnyok esetében is kudarcot valott és a muszlimok esetében is kudarcot fog"
Még egyik esetben sem próbálta meg egyetlen kormányunk sem, szóval még nem vallott kudarcot, mivel el sem kezdődött.
Mellesleg vannak már jól működő programok, csak a kormány nem karolja fel, mert nekik a hülyék kellenek, hogy rájuk szavazzanak. Nézz utána a KIP programnak. Már romák esetében is eredményes volt.
"kulúrájuk annyira erősen megvan rögzülve bennük. A "vérükben" van ahogyan szokták mondani."
Ahogy a magyarok vérében volt a nomád életmód. Most nomádok vagyunk? Nem. Erről ennyit.
A magyarok pont azért jó példa, mert a mi kultúránk kifejezetten eltért a nyugati kultúrától, amikor letelepedtünk. Csak a királyoknak nem 4 évük volt, hanem sokszor évtizedeik. Ha Mo.-on egy politikai konszenzus jönne létre az oktatás rendbe rakásáról, akkor nagyon könnyen lehetne elősegíteni az integrációt.
"modern marxisták harcolnak" - erre feelemi forrást tudnál mutatni, hogy a modern marxistáknak milyen elveik vannak és pl. ki számít modern maxistának?
Ugyanis marxistázni - finoman szólva - botorság. Semmi köze a momentumnak a marxizmushoz.
26-os!
Te ha ezeket tényleg komolyan gondolod, akkor súlyos problémáid vannak a külvilágban történő események értkelése terén.
De örömmel vezsem, ha hozol arra példát, hogy "gyilkosságokat akarnak", meg "gyűlölik a fehér embereket".
28, ha megnézed a BLM-mozgalmat, tüntetéseket... Fehérek tömeges letérdelését a feketék előtt... Mindenhol a bevándorlás erőteljes propagálását, az ellenzők lenácizását (Trump, Orbán, Salvini)... A politikai korrektséget, a genderelmélet terjesztését. A BLM-esek már rengeteg üzletet fosztottak ki, sok embert vertek agyba-főbe, több 100 embert megöltek, sok szobrot ledöntöttek, valószínűleg több ezer embert öltek meg a vírus terjesztésével. Nem tudom, miért olyan jó a pusztítás a liberálisoknak, de valamiért ez a céljuk. Talán a csőcselékkel, a primitív emberekkel szolidárisak. Egyébként ezek valóban kultúrmarxisták, a mai liberálisok. Nagy az átjárás a két ideológia, a kommunizmus és liberalizmus között.
Nemrég pl. betörtek egy fehér pár birtokára, azok fegyverrel jöttek ki, és a fekete polgármester a fehér párt vette elő, a tüntetőket békésnek nevezve. A rendőrséget sok helyen meggyengítették, rengeteg bűncselekményt lehetővé téve. Sok helyen a megszüntetéséért kampányolnak, ami teljesen abszurd. Ha nem lenne rendőrség, az emberek egymást gyilkolnák, rabolnák.
"Ha visszaszámolsz a VALÓS inflációval, akkor stagnált. Na jó, 1-2%-ot nőtt a kereset, de annyivel nőtt már az ÁFA is, szóval nem vagyunk előrébb.
A kormánytól független szakértők szerint az infláció a válság óta 10% körüli volt (a ksh úgy rakta össze a kosarat, hogy ez alacsony legyen).
Egyszer magam is kiszámoltam, hogy mennyivel változott az átlagbér. Valami olyasmit kaptam, hogy 5000-rel keresnek többet, mint 10 éve."
Ez szinte mindenhol így van akkor, de ha valóban így lenne a vásárló erő stagnálna, és senki nem jönne vissza. Az infláció növekedése nem jelent semmit, mivel a hitelek is sokkal olcsóbbak, mivel nem emelik a kamatokat az infláció megelőzésére. Szóval lehet választani, vagy magas infláció, vagy magas kamat.
"Az a helyzet, hogy ezek egyike sem igaz. Esetleg az átlagra, de médiánra még ez sem az.
Arról nem is beszélve, hogy még mindig többen mennek el, csak a ksh úgy számolja, hogy ki megy el, hogy le kell adnod a taj kártyád, ha nem teszed meg, de elmész, akkor a ksh szerint még nem mentél el.
Ezek mind-mind módszertanok miatt vannak így. Ha értesz a matekhoz, akkor a ksh sem fog annyira átverni, mint most teszi."
Ne legyél hülye! KSH-ból dolgozik az Eurostat és Orbán Viktor, Fidesz, magyar kormány is. Szóval nem áll érdekükben a megtébvesztés. De több külföldi felmérés is ezt mondja. KSH eddig is több olyat számolt aki ledta a tajkártyáját, mint aki nem és itt maratt. Most fordult a kocka.
"Az a helyzet, hogy 1-2 gyerekes családok nagyon minimálisan támogat, viszont nálunk pont ezekre kéne ösztönzés, mivel sok esetben még a 2. gyereket sem tudná a szülő anyagilag vállalni, akkor viszont sosem lesz 3."
Ahol elfér kettő, ott megél három is ahogyna a mondás tartja. Nem a támogatás miatt kell gyermeket szülni. A kormány pontosan tudja hogy vannak három gyermekes családanyák, akiknek nehezebbek a kezdetek, és ezért ad nekik többet, mint a két gyermekeseknek akiknek kicit könyebb, vagy az egy gyermekeseknek. Azért is van így ez, mert fontos hogy több gyermek szülessen.
"Mert miért? A cégnek jobban meg fogja érni a robot, csak nem javítattni fogja, hanem max újat vesz, mivel még azzal is jobban jár, mint pl. 100-200 kézimunkással.
Itt nem az a kérdés, hogy lesznek-e robotok, mert lesznek. Az a kérdés, hogy a cég milyen modell alapján dolgozik majd."
Minden attól függ, hogy a kormány mit enged meg nekik. Teljes robotizációra még ninc smeg a pénz, de ha az lenne lenne az alapbérnek is alapja. Addig pedig folyamatosan csökkenne a munkaidő, d eugyannyi ember dolgoznna. Minden csak szervezés kérdése. Minekünk sokkal jobb lenne.
A többségük dolgozni jön. Pár éve láttam a migránsokról egy francia kutatást, ami szerint "összesen 7% az, aki nem dolgozik.
A túlnépesedést meg te találtad ki"
Persze az európai migránsok dolgoznak, de a muszlimok többséege segélyen él. Ha kell linkelek adatokat, és a büncsleekmények száma is nő miattuk. Nem hiába fő miattuk a helyiek felye. Nem minha ez nem lenne magas szám, ha így van azóta nőtt. Ezeket mind az államoknak kell eltartani Európai szinten. Nagy teher ez.
"a videó az hülyeség, szóval azt nem kívánom tételesen cáfolni"
pedig jó lenne. Mert valós tények hangzottak el benne, nem úgy mint a kamufelméréseidből.
"Korábban még azt mondtad, hogy ez hazugság. Pont ezekre a rétegekre gondoltam elsősorban, amikor azt mondtam, hogy sokan úgy vállalnak gyereket, hogy nem tudják őket eltartani. Erre meg jöttél, hogy erre nincs bizonyíték és hogy Mo.-on milyen jól él minden"
Én meg nem ezekre a rétegekre értettem hogy hazug, hanem a civilizált, tanult középosztályra. Az okos emberre, akire szükség van, de hiány van belőle. És pont az a baj hogy azok a rétegek népesednek túl minket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!