Végrehajtható-e rajtam a felnőttkorú gyermekem bírósági perköltsége, ha a lakcíme az én lakásomra van bejelentve? Köteles vagyok beengedni a végrehajtót és elviheti a gyerekszobából -vagy akár a lakásból- az általam vásárolt ingóságokat?
Figyelt kérdés
2011. febr. 15. 13:04
1/7 anonim válasza:
Szerintem nem ő már nagykorú a lakás minden ingóságával a tied te csak megengedted hogy otlakjon (bizinyos összeg fejében) legalább is ezt kell mondanod
2/7 anonim válasza:
Egyszer, évekkel ezelőtt az egyik lányom jutott el oda, hogy kijött a végrehajtó hozzám. Közöltem vele, a lányom csak bejelentve van nálam, nem itt él, így nincs is semmi tulajdona nálam. Szépen elbattyogott az úr.
3/7 anonim válasza:
Kijöhet, és ha kijön, akkor ahogy az előttem szóló is mondta, meg kell mondani, hogy a gyermek csak "szívességi lakáshasználó" Ez a hivatalos neve a dolognak. Minden a tiéd és kész. Mondjuk a ruhákra ez nehezen mondható, de azt nem is akarják vinni. :D
4/7 anonim válasza:
Szerintem is csak akkor, ha az adott ingóságok bizonyítottan az ő tulajdonát képezik. Az, hogy hozzád van bejelentve, semmit nem jelent.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Kicsit nyugodtabb lettem.
2011. febr. 15. 13:53
6/7 anonim válasza:
Semmiképpen nem. Nem az ő nevén van a lakás. Ami benne van az a tiéd. Azt foglalhatják, ami a nevén van. Be se vagy köteles engedni őket.
7/7 anonim válasza:
nem a végrehajtónak kell bizonyítani, hogy az állandó bejelentett lakcímen fellelhető ingóság a gyermekedé, hanem neked, mint a lakás tulajdonosának, hogy NEM az övé. Kérdés, hogy mi tekinthető bizonyítéknak. Egy köztetek létrejött megegyezés jó lehet. Legjobb lenne, ha lenne mindenről számla meg adásvételi. De ez életszerűtlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!