Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit jelent az, hogy fellebbezé...

Mit jelent az, hogy fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható egy bírói ítélet?

Figyelt kérdés

Októberben volt egy tárgyalás gyermektartásdíj felemelése miatt. Én indítottam el. Májusban volt az utolsó tárgyalás, itt felemelték az összeget, plusz októberig visszamenőleg is ki kell fizetnie a különbözetet. Amit a mai napig nem fizet.

Az ítélet úgy szól, ha elmarad egy részlettel, úgy az egész összeget egyszerre kell kifizetnie a volt férjemnek. Ami fellebbezésre tekintet nélkül végre hajtható. Most fellebbezett. Az lenne a kérdésem, hogy feljelenthetem-e , hogy nem fizet továbbra sem? Ha behajtják rajta az elmaradást, amire már volt példa, és a másodfokú bíróság visszaállítja a régi összeget, akkor nekem vissza kell fizetnem azt amit behajtottak rajta?

2011. júl. 21. 14:39
 1/2 anonim ***** válasza:
Jól látod, pontosan ezt jelenti, most behajtható a pénz, ha a másodfokon megváltozik az összeg, legfeljebb vissza kell adni a különbözetet a kamatokkal. (Jegybanki alapkamat.)
2011. júl. 21. 14:46
 2/2 anonim ***** válasza:
Feljelentheted, igen, pontosan ezt jelenti: mindegy, hogy fellebbezik e vagy sem, fizetnie kell. HA mégis csökkentenék, akkor sem kell visszafizetni, hanem jóváírják az addig kifizetetteket, tehát X hónapig kevesebbet kell majd fizetnie.
2011. júl. 21. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!