Ér egyáltalán valamit a kijárási korlátozás?
Ma vásárolni voltam. Utoljára 5 napja mentem boltba.
Csak ámultam azon, Hogy gyakorlatilag az utca tele van emberrel.
6-8 ember a buszmegállóban, jó közel egymáshoz. 8 éves gyerekek egyedül randalíroztak, energia italt iszogatva.
Boltba, senkit nem érdekelt a másfél méter, de a félméteres betartása se. Volt olyan család aki 5-6 fővel érkezett bevásárolni. Vettek kb 2 kis szatyornyi dolgot.
Mindez Miskolcon, új győri főtéren.
Rendőr persze egy sem.
Vicc az egész ahogy van. Szerintetek? Máshol is ez megy?
Ha feloldják a korlátozásokat, néhány öreg és beteg ember meg fog halni.
Ha nem oldják fel a korlátozásokat, ezek az öreg és beteg emberek akkor is meg fognak halni, csak pár héttel vagy hónappal később. Mellettük pedig jóval több fiatal és egészséges, az állását elvesztett, nincstelen ember fog éhen halni vagy kilátástalanságában öngyilkosságot elkövetni.
Szerintem, sokat nem ér, mert úgysem lehet nullára kiirtani a vírust. Ha visszaáll minden, írta valaki, elköhögi magát valaki egy buliban, kezdődik megint.
És akkor mindig ez lesz, hogy önkéntes karantén? Ami eleve vicces, mert vagy ne legyen semmi, mindenki szabadon járhat-kelhet vagy akkor fegyveresek az utcán és senki sehová. Mert ez a nem szabad kimenni, de mégis, nem hatékony hosszútávon.
Én Budapesten élek, itt két-három hete láthatóan kevesebben voltak mindenütt, de múlt hét óta már egyre többen vannak az utcán, a forgalom is nagyobb. Igaz, még mindig nem akkora, mint a járvány előtt, de növekszik.
Ami elkeserítő, hogy az utcán viszont ugyanúgy ott maradt a társadalom ,,krémje". A jól ismert közterületek /Blaha, Keleti, Nyugati/ tele van lecsúszott arcokkal, csövesekkel, drogosokkal. A 4/6-os villamos egyenesen gettójárat, 10 emberből 6 hajléktalan/részeg/drogos...
majd ha te leszel 70 fölötti és letojják a létezésed, akkor mondd azt sebaj a fiataloké a jövő, akkor is ha szépen végigdolgoztad az életed és megérdemelnéd legalább a legvégén a tisztességes hozzáállást...
értem én , hogy sajnálod az életed, de azért még nem kéne egy haldokló időset kidobni csak mert van egy fiatal( aki teszem azt sokkal jobban ellenáll a betegségnek mint az idős). az az idős ember is valakinek az anyja/apja/nagyanyja/nagyapja és valakinek/valakiknek fáj az elvesztése. Érzéketlen tuskó.
86: Figyu, öcsém, látom nem érted a lényeget, úgyhogy levázolom szájbarágósabban (amennyiben a fentebb kommentelőé nem volt eléggé az). Kétfajta lehetőség létezik (több nincs!):
1. Feloldják a korlátozásokat. Sok beteg és öreg meghal, de a fiataloknak és a középkorúaknak aránylag egyenesben maradhat az életük, lehet a jövőjük.
2: Tartják a jelenlegi állapotot. Az öregek és a betegek így is meghalnak, csak valamivel később. Pluszban a fiatalok és középkorűak élete is tönkremegy, jobb esetben csak leamortizálódnak, rosszabb esetben ők is az öregek és a betegek után halnak rövid időn belül.
A két megoldás közül (mert ismétlem, csak ennyi van!) nem logikus azt választani, ami kevesebb áldozattal jár?
Az előttem vitatkozókból mondja már el valaki, ki tiltja meg, hogy a kecske is jól lakjon, a káposztai is megmaradjon? Ez persze pénz és idő kérdés. Nagyon-nagyon sok pénz. Ehhez nagy mennyiségben ideiglenes kórházi kapacitásokat kéne, nyitni.
Honnan az idő. Március elejétől május végéig elég kéne hogy legyen.
Honnan a pénz. Azt a pénzt kéne erre fordítani, ami különben kárként fogja érni az országot, ha folytatja a karantént. Nagyon sok vállalkozás igazándiból a nyárból él, tehát tavasz végén ki fog fogyni a tartalékaiból, újabb csődhullámot generálva.
Így 100% elszigetelést nem is, de 100% ellátást mindenkinek adhatnánk. Ez a vírus, valószínű már sohasem fog eltűnni, és nem hiszem, hogy sok idős akarná a hátralévő életét bujkálva leélni.
akkor elmagyarázom másképp:
SEHOL nem tudják ezt karantén nélkül megoldani SEHOL!!
Ellenben bizonyos országokkal ellentétben, itt biztosítottak pár dolgot a gazdaság összeomlása ellen:
- nem kell a törlesztést fizetni amíg nem áll helyre a gazdaság
- nem kell a szép kártyás dolgokét adót fizetni
- otthon végezhető munkákat adnak és egyéb munkahelyeket biztosítottak (az más ha valakinek nem jó a földen való dolgozás, de az magára vessen)
- támogatják a gazdálkodókat, hogy legyen termés
- lecsökkentették a tb költségét
- félretettek több milliárdot a gazdaság fenntartására a bankok
Szóval aki azt hiszi máshol bezzeg, az olyan mintha abban hinne hogy Amerikában kolbászból van a kerítés (megjegyzem Amerikában fizetni kell a hitelt és segély alapból nem is létezik stb.)
Még egyszer nincs EGY DARAB ORSZÁG sem ahol karantén nélkül meg tudják oldani.
Aki pedig ehhez nem ért, az inkább ne írjon semmit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!