Ma vásárolni voltam. Utoljára 5 napja mentem boltba.
Csak ámultam azon, Hogy gyakorlatilag az utca tele van emberrel.
6-8 ember a buszmegállóban, jó közel egymáshoz. 8 éves gyerekek egyedül randalíroztak, energia italt iszogatva.
Boltba, senkit nem érdekelt a másfél méter, de a félméteres betartása se. Volt olyan család aki 5-6 fővel érkezett bevásárolni. Vettek kb 2 kis szatyornyi dolgot.
Mindez Miskolcon, új győri főtéren.
Rendőr persze egy sem.
Vicc az egész ahogy van. Szerintetek? Máshol is ez megy?
Mert nem tesztelnek, csak a kórházi ellátásra szoruló eseteket
2020. ápr. 3. 20:58
33/110 Szeiff válasza:
#32 "Mert nem tesztelnek, csak a kórházi ellátásra szoruló eseteket"?
Egyéni ok a tesztelésre: Sokan átestek a járvány kezdete óta valamin, amiről nem lehetnek biztosak, hogy influenza, vagy korona. Érthető okokból tudni szeretnék, hogy túl vannak e rajta. Más: Olyasmit végez valaki, amivel veszélyeztethet, ha fertőzött. Pl. beteg rokont ápol.
Központi ok tesztelésre: Például nem ártana egy olyan mérés hetente, hogy 1000 találomra vett emberből hánynál mutatták ki. Ebből tudnánk legjobban, hogy hol tartunk a járvány előrehaladásával. Sokkal jobban jelezne, mint a napi regisztrált betegek száma.
2020. ápr. 4. 00:14
34/110 anonim válasza:
Nem értem 60-80.000 ember halála miért olyan sok. Többen halnak meg influenzában minden évben. Az meg fikció, hogy az egészségügy összeomlik. A legtöbben ki tudják feküdni otthon, nem kell nekik orvosi ellátás. Akire veszélyes az maradjon otthon, ugyanúgy mint influenza-szezonban a daganatos nagymamámat eddig se látogattuk. De ez amit művelnek egyszerűen balf .szság és a svédeknek igazuk van. Azért az egészségügy bedőlésének pozitív hozadéka lenne, hogy ez a keleti albán maffia-jellegű kormány végre talán feldobná a pacskert, bár nem hiszem.... annyira kimosták a híveik agyát, hogy ha azt mondanák, hogy le kell ölni a családtagjaikat a magyar nép nevében, jónéhány fideszes azt is megtenné.
2020. ápr. 4. 00:17
35/110 anonim válasza:
# 31!
Az adott kategóriában van a scédeknél egy rosszabb ország. Erre azért mégsem lehetnek nagyon büszkék!
2020. ápr. 4. 00:20
36/110 anonim válasza:
Szerintem semmit nem er. Nallunk is a varos tele van emberrel. Annyi, hogy a nyuggerek csak megszabott idopontban mennek el a boltba, de attol ugyanugy beszelgetnek fel orat az utcan egymassal a bicikliuk mellett, nemhogy hazamennenek ibkabb
2020. ápr. 4. 02:24
37/110 anonim válasza:
Én is tegnap voltam a Lidl-ben, es dugig volt... :/ És mindig ez van, amikor megyek, kb. 10 naponta. A távolságot pedig ba....nak betartani az emberek. Hiába voltam maszkban, és ott is a legtöbb ember, félek, hogy elkapok valamit. Nem értem, miért nem tudja megvárni, ameddig elveszek valamit, és csak aztán oda lépni, hova az istenbe siet...
2020. ápr. 4. 04:56
38/110 anonim válasza:
37: Az az ábécé hibája, ha nem tartatja be evidensen az előírásokat. Én Hollandiában élek, itt eleve sorba kell állni, mikor bemész másfél méteres távolsággal, párok be sem mehetnek, csak bevásárlókocsival vásárolhatsz (amit most mentesítettek az érmebedobástól) bent is táblák vannaak, a pénztárnál is ki van jelölve a padlón, hogy hova álljunk. Odahaza nem így van?
2020. ápr. 4. 07:02
39/110 anonim válasza:
#32, #35 Átrendezhették az oszlopokat, amióta írtam, mert én a Deaths/1M pop oszlopra gondoltam. Abban pedig elég sok ország van, ami rosszabbul áll Svédországnál.
2020. ápr. 4. 07:20
40/110 csingilingg84 válasza:
Nálunk betartják, egy-két esetet leszámítva (tegnap anyával még dél előtt 10 perccel bejött egy bácsi, hogy ugyanmár csak 10 perc, kizavarták, megértette, nem volt hiszti belőle). Nyilván én egy kicsi vidéki városban élek, de itt figyelnek rá. Rendőröket is látni. A boltoknál, takaréknál, gyógyszertárnál, postánál is tartják a távolságot az emberek, ilyen kis piros lábnyomok jelzik a minimum távolságot. Nincsen probléma, nyilván várakozni kell míg ide-oda be tudsz jutni, de úgy láttam, hogy mindenki higgadt volt és nem csinált ebből cirkuszt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!